אתם יודעים,

ותשחק

New member
אתם יודעים,

(קצת ממחשבותיי, כהקדמה לשאלה שלי) יש משהו בכתיבה שלי (ולא משנה אם היא 'טובה' או 'רעה'), שהיא מאוד אני ואפילו הרבה אני, ולעיתים גם מעבר לאני, כי הכתיבה היא מזוככת ונקייה כמעט תמיד כמו ניגון ומחול ויש חלקים בתוכי, חוץ מאיך שאני נראית ואיך שאני מדברת שלא עוברים כאן מן הסתם (- לא כלשון הרע על עצמי - כמו המבוכה שלי לפעמים, או השתיקות, או אולי לפעמים חוסר הרהיטות במצבי עייפות ועוד מיליון..), ואני שואלת את עצמי ובכלל, האם זה נכון/אמיתי לכתוב ככה, גם אם אני 'רק' ותשחק? (איני חלילה משקרת, ואני יודעת כי אני זו אני, וותשחק זו אני, ולא גם..) ובכל זאת.. מה דעתכם על הכתיבה בְפורום (ב-בשווא), ועל 'תפיסת' הדמות שלנו את האחר דרך הכתיבה, לא רק שלי (וללא קשר ל'אאוטינג')?

אם הבנתי נכון

לפני שאני רואה את האיש/ה שמאחורי הניק, כן, יש איזה דמות שמצטיירת בעיני רוחי ע"פ כתיבתו. לרוב, מבחינתי לפחות, אין קשר בין איך שדמיינתי את האדם לבין המציאות. אני יכולה להגיד לך שאחרי שנפגשים, אני מרגישה הרבה יותר קרובה, יותר כיף לי להגיב.

ותשחק

New member
לי כיף להגיב גם ככה..

ובכל מקרה השאלה שלי היתה על תפיסת הדמות במציאות הוירטואלית לעומת זו המציאותית.. (כשלא תמיד חייב להיות פער כמובן)

דנדש10

New member
מקווה שהבנת

ת'רמז של שבלולה..
יום חמישי מקום מהסרטים. אנחנו רוצים כבר לראותותך שוחקת...

ותשחק

New member
../images/Emo207.gif

דנדש, אולי תבקש מ'תפוז' שיחזירו לנו את השתילים של ט"ו בשבט? אני רואה שאצלך הוא נשאר.. ב'אין בן אדם פשוט..'

ישנה טעות בזוית המביט ...

אם במראה החיצוני , הרי אין לזה ולא כלום , כי הכתיבה היא צורת ``הפנים`` (פנימיות) , והמראה הוא חיצוני , אז מה לזה ולזה ? אבל כן , אם נביט אל החיצוני זמן מה , נראה שיש איזשהו קשר ...

ותשחק

New member
נכון!

'אם נביט אל החיצוני זמן מה, נראה שיש איזשהו קשר...', כי באיזשהוא מקום ההסתכלות החיצונית הופכת להיות הסתכלות פנימית, או נוצרת קרבה אחרת (כמו ששבלולית אמרה) וקשר.. וממילא החיצוני והפנימי מתחברים.. ואני גם מסכימה עם מה שכתבת כי הכתיבה מבטאת פנימיות, ובמובן הזה, היא אולי אפילו 'מגלה' יותר, ולאו דווקא מכסה.. עוד הפעם חידשת לי.. (ואפילו התחלתי 'לדבר' כמוך לרגע (עם השלוש נקודות הנצחיות...) ועדיין עדיין, השפה, צורת הביטוי דרך כתיבה יכולה להיות שונה מצורת הביטוי בעל פה, אז מה "הפתרון" לזה?

ותשחק

New member
נדמה לי

שהיום אני לא ממש מובנת, גם לא כל כך לעצמי (אולי בגלל העייפות), ובכל זאת, אני שואלת.

לגבי , ההתנסחות דומה ל 2 `הפנים`...

וה 3 נקודות אינן סתם , אלא סטיה קלה מן הנאמר קודם לכן ... אוהב את כתיבתך , גם בעייפותך !!!

ותשחק

New member
כן? כך אתה חושב?

שבהתנסחות שלנו בעל פה, אנו גם יכולים לדבר כמו בכתיבה? אולי ברגעים מסויימים, אך לרוב לא.. דרך אגב, את השאלה שלי אפשר לשאול גם על sms-אים, שגם בהם הכתיבה לעיתים שונה מהדיבור.. ו.. תודה לך על הדברים.

אסביר ...

לעולם אין להקביל ממש בין דיבור לכתיבה ... רק לדמות ברמה , בסיגנון וכו. פעם הוצרכתי לשכתב מאמר שנכתב כמו שיחת מדברים ... כי הכתיבה בד``כ מסכמת או מעצבת את `פני` הדיבורים ... זה אפשרי , אבל זה מתקבל כמו ספר קריאה רגיל ... ואני מתכוון לנושאים `כבדים` , שלא נתנים לכתיבה `מדוברת` ... זה מוזיל את הנושא הנכתב ... והיום , הדף סובל הכל , לכן הכל נסבל , והעיקר שיהיה מי שיקרא ... היו ימים חבר , אך ...

דנידין 1

New member
לא נראה לי שמי שכותב עמוק ומדוייק יכול להיות.

טיפש ובכל זאת ולמרות שאת כותבת נהדר היה רצוי שתעשי אאוטינג. זה לא בגלל שיש חשש שאת איזה טרול או משהו אלא קל יותר להתייחס ל"אדם" ולא לאיזה ניק... בכ"א הדמות שמצטיירת מהפורום היא לא בהכרח משקפת את הכותב אבל במקרה שלך יש כיוון מצויין לאן הרוח נושבת.

ותשחק

New member
שוב לא התכוונתי ספציפית אלי -

ובכל מקרה חן חן על התייחסותך וכוונתך הטובה..

reo2

New member
לדעתי

יש קצת בעיתיות ב"אואטינג" או איך שלא תקראו לזה. מטרת הפורום מלכתחילה היא מקום מפגש ווירטואלי אתה יכול לשפוך, לפרוק וכו' וברגע שנחשפים ההשתמעויות הן לשתי פנים... או שכיף יותר לאחרים להגיב או לא. בנוסף ניק אשר בוחר לא להחשף מכל מיני סיבות וביניהן (ולדעתי החשובה) שהוא מצא את המקום החברתי הנוח ביותר מבחינתו בשלב זה או אחר יכול להגיע למצב של "דחיה"/ "התעלמות" מצד שאר חברי הפורום (אנחנו לא מכירים אותך, מי אתה, למה שנגיב....בקיצוניות אמנם אך יש דברים בגו). בשורה התחתונה המטרות של הפורום השתנו (לא מדברת רק על הפורום הזה ספציפית) או שבכלל מלכתחילה כולם פה בשביל חוויה חברתית אמיתית בסופו של דבר ומפגשים אשר מעבר לעולם הווירטואלי.

למעלה