אתם יודעים משהו?

קאטיקט

New member
אתם יודעים משהו?

פטיר מזכיר לי את גרימא לשון נחש משר הטבעות. דודה עיזה

Brien of Tarth

New member
הוא בהחלט מזכיר אותו

וגם את פיטר פטיגרו מהארי פוטר. הוא מסוג הדמויות שחוברות לדמויות או לבריתות חזקות רק כל עוד הן משרתות את מטרותיהן. כשמערך הכוחות משתנה לפטיר כבר לא אכפת מהאנשים שאיתם חבר. אין לו ידידים, רק אינטרסים. אבל בניגוד לגרימא וגם לפטיגרו, פטיר עושה את הכל בכזה חן ועידון עד שהוא לא רק מצליח יותר מהם (בינתיים) אלא הוא אף מעורר אהדה בקרב חלק נכבד מהקוראים.

יש הבדל בסיסי ביניהם

גרימא ופטיגרו הם דמויות ערמומיות אמנם, אך חלשות. כל המעשים שלהם נובעים מחולשה ומרצון להיצמד למי שחזק ואדיר מהם על מנת שיגן עליהם. אצבעון לעומת זאת הוא דמות חזקה. הוא אולי גורם לאנשים לחשוב שהוא שייך להם בעוד בעצם הם שייכים לו ומשרתים את האינטרסים שלו. אולי יש קצת דמיון במעשים (גם זה אני לא בטוח) אבל המניעים שונים לחלוטין.

קאטיקט

New member
אולי הם שונים

אבל התוצאה היא תמיד אותה תוצאה. לפחות עד עכשיו. נסיון להרוס את מה שאחרים בנו. הוא עושה הכל מתוך אינטרסים אישיים בדיוק כמו גרימא ופטיגרו. דודה עיזה

lol1000

New member
אני לא חושב

זה נראה כיאילו הוא באמת אהב את קיילין ועכישו הוא מנסה לסדר את כל הדברים בעולם בשביל סנסה ולגרום לה להיות מלכה

הלדין

New member
פטיר יותר מזכיר את סנייפ

גרימא קיבל הזדמנות להצטופף תחת מגנו של ת'יאודן וירק לו בפרצוף - לא בדיוק מעשה של איש חלש. הוא _אכן_ מאמין שבית איאורל מושחת ורקוב עד היסוד כמו שהוא הטיף לת'יאודן כל הזמן הזה. איאומר היה גם מוסיף שהוא גם התאווה לאחותו איאווין. פטיר ופטיגרו במקומו היה מקבלים את הצעתו של ת'יאודן כל אחד מסיבותיו שלו. גרימא הוא לא יותר מחסיד שוטה של סארומן - פטיגרו בחר ביודעין בצד של וולדמורט.

kirileus

New member
פיטר מוביל את כולם ולא מובל

שמע האיש תחלס מנהל את רוב הדברים שקוראים בשבעת הממלכות הוא ממליך מלכים, או מחסל אותם. הוא לא איזה אפס שמחפש אדון שיגן עליו. הוא מושך בכל החוטים, לכן להשוות אותו לאנשים חלשים כמו גרימא או פטיגרו זה ממש לא נכון

Brien of Tarth

New member
הדמיון בין הדמויות של פטיר, פטיגרו וגרימא

הוא בעיקר הבוגדנות, הנצלנות והתאווה לכוח שבכל אחד מהם, העובדה שהם מסתופפים בצלם של גדולים מהם אשר פורשים עליהם את חסותם עד שמגיע הרגע שבו הם לא זקוקים לו יותר ומסוגלים בשקט למען מטרותיהם לתקוע סכינים בגב. הדרך, האופי והמניעים שלהם שונים לגמרי, כמובן. את זנב תולע מניע הפחד, אני לא ממש בטוחה מה מניע את גרימא, ואת פטיר מניעה החמדנות. הוא מזכיר את סנייפ כיוון שהוא מאוד עצמאי ולא תלוי, ואת כל פעולותיו הוא עושה למען עצמו בלבד. פטיר חסר את ההתרפסות הזאת והכניעות שיש בזנב תולע ובגרימא. מצד שני, פטיר גורם לכולם ולחבב אותו, גם אם לא כולם בוטחים בו. סנייפ עושה בדיוק את ההיפך, לאורך כל הספר הוא גורם לכולם לשנוא אותו ולא לבטוח בו, אפילו הקולגות שלו לא סובלים אותו.

קאטיקט

New member
יש בזה משהו.

את גרימא מניעה התחושה שאם הוא יחיה הוא יהיה הכי טוב. וכאלו. אבל אני לא יודעת. שלושתם מגעילים אותי. סנייפ באמת מזכיר את פטיר בזה. אבל פטיר הוא פשוט אדון לעצמו שנמצא תחת חסות של אחרים כי זה נוח. הוא נצלן ומרושע. דודה עיזה

גרימא ופטיר, מילא. אבל פטיגרו?

את מעשיו של גרימא הוביל חשקו לאישה מסויימת - אאווין. את מעשיו של פטיר הוביל (כפי שכתבתי לפני כשבועיים פה) חשקו לאישה מסויימת - קייטלין. פטיגרו בגד מחמת הפחד. אני מוצא שהראוי ביותר לבוז הוא פטיגרו. הרי שאם פטיגרו היה מסרב לוולדמורט, מנת חלקו הייתה מוות. מוות כמו שהיה מנת חלקם של המון אנשים שהתנגדו לוולדמורט. הרי שזה מסתיים יחסית מהר וזה דבר שמצריך גבורה מסויימת, אך לא יוצאת דופן. לעומת זאת, פטיר באליש וגרימה לשון הנחש היו המממ... מאוהבים. לא יודע אם זה הביטוי המתאים. אבל הם התחרפנו מחשק לאישה מסויימת. והרי ככה היו צריכים לכלות את כל חייהם. זה קצת יותר קשה מהדבר שאיתו היה אמור להתמודד פטיגרו. אבל פטיגרו באמת היה זנב תולע עלוב, וכמו שאמר האגריד: "זה חתיכת בוגד מסריח". ואני לא מכבד אף אחד מהם. מה שבטוח, שאצבעון המבריק שבין כולם. ופטיגרו הטיפש והעלוב שבכולם.

למעלה