אתם יודעים מה?!

אתם יודעים מה?!

אני כמו הרבה אנשים פה, התעסקתי בשאלות של הקיום, המשמעות, ולמה החיים האלה ראויים לחיותם. אבל אחרי תקופה ארוכה שהדבר היה בראשי, והתרידו אותי לא מעט, ואף דיכאו אותי, הגעתי למסקנה: אולי השאלות האלה לא צריכות להתריד אותנו. אולי אפשר להיות מאושרים להתבונן בדברים היפים של החיים. כי תמיד אפשר למצוא את השלילי. כמו שאפשר למצא את החיוובי. ואז, כשיהיה לנו טוב, נדע למה כדאי לחיות את החיים האלה, ונמצא בהם משמעות. מקווה שכך יהיה הדבר אצל כולנו לילה טוב!

erezsh

New member
מדוע

את אומרת ששאלות של קיום ומשמעות הן שליליות?! מה יותר יפה בחיים מהמשמעות שלהם?

יפה מאוד

אבל הרבה מהתשובות מגיעות דווקא שאתה לא לוחץ עליהן להגיע. לכל אדם יש משמעות כאשר הוא אדם שחושב דברים חיוביים, ומוצא את הדברים שהוא אוהב לעשות. ואז מגיעות תשובות... בעולם יפה יותר מאשר עולם של סבל מחוסר ודעות

Mapisto

New member
את מזכירה לי את רובין שארמה

העולם הוא לא שלם, וזה מה שאני אוהב בו. לא להשלים עם מה שיש אלא להבין את מהות הדברים בו ואני משכונע שלא רק אם חושבים טוב יש משמעות והחיים מסתדרים בהרמוניה. תקראי ספרים של רובין שארמה זה ספרים לכלל הציבור שנותן את האשליה של שאיפה לשלמות רוחנית.

גלידה.

אני חושב הרבה. נתקלתי באנשים שחלק ניכר מחייהם הוקדש להתעסקות באי-אלו שאלות "קיומיות" ופילוסופיות שונות, מתוך נסיון נואש-משהו "למצוא תשובה\ות". לצערי מצאתי שבסוגיות פשוטות שהעלתי, מתוך חוסר יכולת להתמודד איתן, אחד מהם חיפש שאלות שבכלל לא שאלתי, וסיבך את העניינים הרבה מעבר לכוונותי או לסוגיות המצומצמות שהעלתי. מצאתי שההבדל בינו לביני, בעניין זה, הוא שאני לא איבדתי את הדרך בין השאלות, ועקב כך לא סטיתי ממטרותי וכוונותי.

היה פילוסוף אנגלי אחד שאמר דבר מאוד

חכם פעם (אני חושב שזה היה לוק אבל כבר לא זוכר) מה שהוא אמר הלך ככה "את העולם הזה אנחנו לא יכולים להבין, הוא לא לוגי, התפיסה שלנו אותו היא שקרית ובלתי ניתנת לביסוס, ובאופן עקרוני אין לנו דרך להבין מה הולך סיבבנו. אז... איפה הארוחה הכי טובה בעיר?" ולמרות שאני כן בעד התפלספות, ולמרות שאני אוהב לחקור בדברים ושטויות כאלה, יש במה שהוא אמר אמת. יש שאלות שאין לנו דרך לדעת את התשובה עליהן אז מה שאפשר לעשות זה פשוט להנות ממה שמהנה ובין לבין לשאול במה שאנחנו כן יכולים לענות

למעלה