אתה נראה כמו מחבל!

avnner

New member
אתה נראה כמו מחבל!

ברצוני לשתף אתכם בדבר שמציק לי מאוד וקרוב לוודאי עוד הרבה כמוני מאבטחי אגד עושים "סלקציה" שלא הייתה מביישת את הנאצים ימח שמם לשפוט אנשים לפי המראה שלהם ולהחליט כי הם מחבלים פוטנציאלים כאשר עובר לידי מאבטח כשאני מטייל בעיר עם חברי ובוחר לעצור דווקא אותי ולבדוק לי את תעודת הזהות ליד כל החברים רק מפני שאין לי עיניים כחולות עור לבן ושיער בלונדיני ואפילו אם הייתי נראה ממש מוזר איך אותם אנשים אמורים להרגיש? ברור שטובת הכלל יותר חשובה מכמה אנשם יפגעו אבל זה גובל בגיזענות אני לא מעיז להתקרב יותר לתחנות מרכזיות ומרגיש נורא לפחות שיסבירו לי מה לא בסדר באיך שאני נראה אני חושב שלפחות את זה הם חייבים לי

זה מעיד דווקא על בורות מצד המאבטחים

בתור מישהי עם קצת רקע בתחום, אני יודעת שדווקא מחבלים נבחרו לתפקיד זה הודות למראה אירופאי שהתאפיינו בו. ארגוני הטרור הרי מנוהלים ע"י אנשים עם קצת שכל, ולא ישלכו לביצוע ארוע חבלני מישהו שימשוך תשומת לב, כל הקטע זה להיטמע בקהל. אבל לי כבר מזמן ברור שעם איך שהאבטחה במקומות ציבוריים בארץ הולכת, אנחו לא בטוחם בשום מקום...

תודה ../images/Emo140.gif

את מתכוונת לחתימה הזאת או לחתימה הקודמת? כי זה ציטוט של עידן רייכל...

1Eliko1

New member
הקודמת ../images/Emo9.gif

היא היתה אמתית או גם ציטוט של מישהו ?

היא הייתה אותנטית...

ציטוט של הלב והרגש שלי... עושה לי טוב לשמוע שאהבת אותה. אמרו לי עוד כמה אנשים, שהחתימה ההיא הייתה מאוד חזקה. אולי חזקה מדי...

1Eliko1

New member
כן, אולי...

יש מילים שיכולות לגעת לנו בלב. לפעמים נגיעה כזו זה כיף, לפעמים זה כואב.

הקשר

New member
אם אתה לא מתכוון לעלות לאוטובוס

למאבטחים של אגד אין שום סמכות לפנות אליך.

../images/Emo104.gif למה להתלונן?

בתור אחת שמסתובבת עם ילקוטי- ענק גם אותי עוצרים לא פעם ולא פעמיים. אני תמיד שולפת תעודת זהות בתחושה טובה שאני מוגנת (לפעמים סתם שואלים שאלה אז בדר"כ אני גם משתדלת לחייך ולהגיד משהו למאבטחים). זאת העבודה שלהם, אני בטוחה שגם להם לא כ"כ נעים לחטט...

babylon_a1

New member
עוצרים אקראי

בודקים, מי ששחום ישימו עליו עין יותר - וזה לא גזענות אנחנו לא נלחמים בשוודים

וזו בדיוק הטעות שלהם!

למרות שאני ממש לא מספטת אותם, אני חייבת להודות בכך שלערבים המנהיגים את ארגוני הטרור לא חסר שכל, ולכן הם לא ישלחו בחור שחום עם מראה מזרחי שיש חשד ולו מינימלי שיחשדו בו שהוא ערבי, כי זה יסכל להם את כל התוכניות! עד עכשיו, מחבלים שביצעו פיגועי חטיפה וגם פיגועי התאבדות הצליחו לעשות את זה כי הם נראו יותר כמו שוודים מאשר כמו ערבים. ככה שמאבטח שניגש למישהו ובודק אותו בטענה שהוא נראה לו חשוד בגלל המראה המזרחי שלו, מוכיח שאין לו מושג בתחום. בלי קשר לכך שאם הבחור באמת מחבל, הבדיקה כבר לא תעזור - הוא יתפוצץ באותו רגע שהמאבטח יפנה אליו...

קובי2003

New member
אחרי כמעט 6 שנים בתחום הביטחון

צר לי לאכזב אותך , הם לא שוודים . נכון המגמה היא למצא מפגעים עם חזות אירופאית אבל אין הרבה כאלה . העניין הוא שיש המון שוהים בלתי חוקיים שנכנסים לכאן למטרות של איסוף מידע, מציאת נקודות משלש ( ואם את בטחום את יודע מה זה ) . אמנם זה לא נעים שבודקים אותך אבל זה בהחלט לא נעים שמתפוצצים לך במדינה , תחליט אתה מה עדיף כרגע .

נכון שהם לא שוודים

אבל שוב, גם השב"חים שדיברת עליהם מקפידים שלא למשוך תשומת לב, עם ע"י הסוואת המראה המזרחי שלהם ואם ע"י איתור שב"חים עם מראה אירופאי מההתחלה. לגשת למישהו כמו פותח השרשור ולערוך עליו חיפוש כי "הוא נראה מזרחי אז הוא בטח מחבל" לא הכי מדוייק, כי שוב - מחבל מקפיד לבלוט כמה שפחות, והדגש על המראה הלא חשוד הוא גדול.

קובי2003

New member
שיסוו עד מחר ......

ניתן בהחלט לזהות אותם ומה לעשות , בדקו אותו אז מה ? עדיף שיבדקו מאשר לא .

NightElf

New member
במחשבה ראשונה אולי זה אכן

משהו מעליב, אבל במחשבה שנייה אנחנו חיים במדינת מלחמה, ואין ברירה, בשביל מאבטח כל בן אדם (בתיאוריה) הוא מחבל פוטנציאלי. אז כל עוד לא קיבלת נבוט בראש, או יריה ברגל, אין לך מה לקחת ללב ש"אתה נראה כמו מחבל", תנסה לראות את הדברים מהעיניים של המאבטחים.

NightElf

New member
ורק להבהרה

לא טענתי במרכאות שאתה נראה כמו מחבל או משהו כזה, אלא לגישה שאמרת שחושבים שאתה נראה כמו מחבל.

NightElf

New member
וד"א, לא רק אנשים בעלי חזות של

כביכול מחבל עוצרים ושואלים. אני למשל זוכר שנכנסתי לתחנה המרכזית בירושלים, ואחד המאבטחים שם עליי עין חשודה כזאת, וכשהתקרבתי אליו הוא עשה לי "שלום", ולאן אני נוסע וכו', למרות שאני נראה כמו ילד קטן ולא מזיק מבחינת המראה
וממש ממש לא נראה כמו מחבל פוטנציאלי. בהתחלה גם אני חשבתי שאולי זה מעליב שככה "חושדים" בי, אבל האמת שזה סתם משהו שטותי, ואין מה לקחת ללב דברים שכאלה. עדיף שמאבטחים יחשדו ויבדקו אנשים שהם סבורים שהם מחבלים, ובדרך "יעליבו" כמה אנשים, מאשר שמחבל אכן יצליח להכנס לאיזורים הומי אדם.

moria007

New member
לא נעים מת מזמן

תקשיב, זה "לא נעים" לפתוח תיק ענקי בכניסה לתחנה המרכזית, זה "לא נעים" שחושדים בך, אבל - לא נעים מת מזמן!!!!!!!!!!!! צר לי להיות זו שמבשרת לך על מותו, אבל הוא נפטר מיד כשהתחילה פה מלחמה, ומאז אנחנו עסוקים יותר בלחיות מאשר בלהיות פוליטילי קורקט... בקיצור, אין לנו הרבה ברירות, צריך לחיות עם זה. פעם הבאה שבודקים אותך תנסה גישה אחרת, כמו "כל הכבוד למאבטחים ששומרים עלינו ושומרים על ערנות"... אל תיקח את זה ללב!

למעלה