אתה הוא לא החושב

Mist2

New member
אתה הוא גם לא הגוף שלך

אז למה הגוף שלך לא גוף של ילדה קטנה עם קוקיות? מי שאחראי אצלך על מה שאתה מכנה חשיבה, משתמש בשפה אותה למד והתרגל.

Mist2

New member
ומי זה שהקליד ולחץ על שלח?

בשביל החלק ה״חושב״ שלך אני אחליף את הילדה בכל אופציה אחרת.

מכיר את הסיפורים

על ילדים שהפגינו שליטה בשפות אחרות, מנהגים זרים, זיהו מקומות ואנשים, הכירו כתבים בעל פה שמעולם לא יכלו לדעת על קיומם? אז כנראה אתה לא מיוחד מספיק.
ניסרגדטה ניסה לענות על שאלתך מזמן
The life force [prana] and the mind are operating [of their own accord], but the mind will tempt you to believe that it is "you". Therefore understand always that you are the timeless spaceless witness. And even if the mind tells you that you are the one who is acting, don't believe the mind. [...] The apparatus [mind, body] which is functioning has come upon your original essence, but you are not that apparatus."​
הצליח לענות?

הצופה.

New member
תראה מאז שאני מושפע קצת מאליעד

כמעט כל דבר שאני קורא או שומע, מיד או קצת לאחר מכן עולה בי המחשבה למה המחשבה המקורית איננה נכונה-דבר שדורם לי לפקפק בכל מחשבה מכל כיוון שהוא זה מוציא אותך מהדרך הרגילה ומעמיד אותך במקום שכמעט כלום אינו נכון והמיינד מאבד את כוחו יכול להיות שזה המיינד עצמו שמאבד את אמונו בעצמו ואז מחשבות קומפולסיביות פשוט נושרות...ולכן שעולה בי המחשבה שאני הוא לא זה שחושב, אני מנסה לברר אולי אני כן זה שחושב? ומה שעלה בי זה שלמה הדבר הזה שחושב לא יודע שפות נוספות? הרי זה לא אני?, או זה "אני" שמורכב ממחשבות ומי שאני זה מה שמעבר למיינד, ואולי אני יכול להיות זה שחושב? מה שמפחיד אותי שלא משנה לאיזה מסקנה אגיע אגלה גם את ההפך שלה בסופו של דבר אז למה לטרוח? למה לא להישאר בעכשיו? הרי מניסיוני לכל מקום שהגעת רציתי מיד לעזוב ולכל רצון שמילאתי הוא מיד התרוקן וכל מסקנה שחקרתי גיליתי שיש מסקנה אחרת שמסתתר מעיני ועלי להמשיך לחקור לגלותה ולא משנה כמה כסף השגתי תמיד היה לי חסר...וברגע שאבין את "אני הוא זה" אגלה משהו יותר חכם ואהפוך עבד שלו עד שאבין אותו ככה היה התהליך עד היום כל פעם גיליתי ספר יותר חכם או שההוויה שלי השתנתה והייתי מוכן לדברים ברמה יותר גבוה-מה שמרמז שאין סוף לתהליך ואין מה להשיג וגם ההפך של זה נכון למרות שזה נשמע אליעדי אבל הוא מעניין את הסבתא שלי מה שאני רואה שזה נכון כלומר גם מה שלא נכון וגם ההפכים הם נכונים טוב נראה לי מסאג טוב יכול להעיף אותי החוצה מכל החרא הזה

dharmax

New member
:)))))

אחלה! בגישה של נגרג'ונה למשל, ככה חושפים את טבע-התודעה האמיתי: מתישים את התודעה הרגילה, הדואליסטית, על ידי כך שמראים לה ששום הנחה אינה יכולה להיות נכונה (כולל זו, אגב) באופן אונטולוגי. ואז, מה שנותר זה להרפות ולקבל את ה"ככות", לחייך, כי הסיבוכים הותשו ובאה בהירות נטולת האחזות והדואליות גוועת מאחר והבסיס לה נשמט. כל שצריך להוסיף, זה מיומנות כללית (שהולכת וגדלה) באימון התודעה ולהמשיך את החקירה בצורה נכונה, אחרת זה ישאר ברמה של הסתבכות אינטלקטואלית ופסיכולוגית, וזה יביא לכאב במקום לשחרור, ופיתוח של עוד כמה אספקטים (בודהיצ'יטה, שש הפראמיטות) שיגנו על התודעה מהשתלטות של תבניות-אגו על התובנות (כי זה מועד לקרות, בלעדי אלו). ברכות

הצופה.

New member
אחד המורים שלי (מהוד השרון)

סיפר סיפור ששמע באחד מטיוליו במזרח על חוואי שפגש בשד והשד הציע לו הצעה- אני יעשה כל עבודה בחווה שתבקש מימני, אבל ברגע שלא תיתן לי עבודה אתחיל להרוס את מה שעשיתי החוואי הסכים מיד - וביקש מהשד לתקן את הגדר השד תיקן את הגדר ברגע -החוואי ביקש מהשד לתקן את הגג של הבית שוב עשה השד הכל ברגע ככה המשיך החואי ואחרי כשעה נגמרה כל העבודה ומיד השד החל להרוס הכל אחרי כמה דקות הרס השד הכל ושוב החואי החל לתת לו לתקן וחוזר חלילה בסוף החואי שהיה שבור מהעיסקה התעייף וחשב על פיתרון ולאחר שהשד גמר לתקן את הכל נתן לשד עבודה לעלות ולרדת בסולם וכך היה מחזיק את השד או מתחזק את השד (נותן לו עבודה)=חקירה

dharmax

New member
->

הסיפור הזה הוא סיפור קלאסי מעולם היוגה. משתמשים בו באופן המסורתי כדי לתאר את תפקידה של מנטרה בתרגול ג'פה. דווקא לא מדובר פה על חקירה, אלא על שאמטה. החקירה שעליה אני-דיברתי/אתה-דברת היא דבר די שונה מזה. למעשה, על מנת לעשות אותה כראוי, על העוסק בה, לעבור כבר כמה שלבים של שאמטה, בדרך כלל, אחרת זה יותר "מכאיב" ו/או שטחי/שכלי מכדי להועיל. אם במקרה הראשון, של הסולם/ג'אפה מכוונים להשקטת תנודות התודעה, על ידי יצירה של תנודה מרכזית, במקרה השני, משתמשים בתנודות התודעה, ברמה שכלית, על מנת לגלות את ריקותן, פחות או יותר. ברכות

הצופה.

New member

נכון תודה על הדיוק אני לא מכיר את המונחים שאמטה (באידיש אני יודע מה זה) בכל מקרה המטרה של שני הדברים שציינת היא אותה מטרה-"בשורה התחתונה" על הדרך ועל החידודים בהבחנות אתה צודק

EliadEIP

New member
אם אני מעניין את סבתא שלך יותר ממך...

אז כנראה שסבתא שלך תגיע להארה לפניך .... (-: כתבת ש"אין סוף לתהליך" -ואני לא מסכים איתך - יש סוף לתהליך, שהוא מצב שבו אינך יודע את קיומך בשלמות. ואח"כ כשתחזור לקיומך, אח"כ זה כבר ללכת בדרך, אחרי שכבר סיימת ללכת בה... כמו המצב שלי... או במילים אחרות, המפגשים שלנו / הספרים - יכולים להעיף אותך החוצה מכל החרא הזה, הרבה יותר מהר...

הצופה.

New member
האמת שדי נפגעתי ממך

קיבלתי מתנה את הספר שלך להיות אלוהים (אל תדאג מישהו קנה אותו) ובכל דף אתה מדבר על הטיפשים שלא מבינים ושלא יודעים או חושבים אחרת או מבינים אחרת יש לי סוד בשבילך - אני מהטיפשים- אבל יש לי סוד יותר גדול בלי הטיפשים למי היית כותב ספרים או מעביר הרצאות או אפילו משחרר את האגרסיות שלך בלומר לאחרים טיפשים? ואיך היית יודע שאתה חכם? אגב כבר חרשתי על האתר שלך כמה פעמים- אתה פשוט לא יכול לטעות כי אתה כותב את כל הצדדים העמדה שלך היא שאין לך עמדה וגם יש לך "זה לא חכמה " הדבר האחרון שלמדתי ממך זה במקום לשאול איך להגיע להארה לשאול למה לי זה לא קורה-אז שאלתי את השאלה הזו את עצמי לפני יומיים (אין עדיים תשובה אולי בעיה בקווים של בזק) בכל מקרה תודה שאגמור לא להבין אותך לגמרי אבוא להרצאות אתה שכן שלי

EliadEIP

New member
האמת, שלא אתה נפגעת ממני

אלא האגו שלך נחשף במערומיו - אחרת, לא היית נפגע מכך שאתה טיפש... והאמת היא, שהאגו שלך הוא גם אתה וגם לא אתה (כהמשך של שאלתך) ויש לי סוד גדול בשבילך, אני מכיר את השורש של כל הסודות. (השורש = גם צמצום וגם הרחבה של ידיעת הסודות). לגבי ההארה, אכן הבנת נכון - אבל יש שאלה יותר מוקדמות, והיא, מהי בכלל הארה. 1 - להיכן אני רוצה להגיע, שכאשר אגיע אליו, אפסיק לרצות להגיע? 2 - למה עוד לא הגעתי לשם 3 - איך אפשר להגיע לשם אם תבין ש 1 = שלמות אז 2 = הקיום של האני שהוא אינו שלם ו3 = לפגוש את אליעד, שאתה מבין שהוא מבין לפחות את הבעיה יותר טוב מאחרים + אתה (כמו כל חבר אחר כאן בפורום) מוזמן לקפה - ושהכסף לא יעצור אותך - ראה הזמנה זו כאישית. ואסיים בשני ציטוטים של רבי נחמן: כִּי קָשֶׁה לְהָעוֹלָם: עַל מָה צָרִיךְ לִנְסֹעַ לְהַצַּדִּיק לִשְׁמעַ מִפִּיו, הֲלא אֶפְשָׁר לְעַיֵּן בַּסְּפָרִים דִּבְרֵי מוּסָר? אַךְ בֶּאֱמֶת הוּא תּוֹעֶלֶת גָּדוֹל, כִּי יֵשׁ חִלּוּק גָּדוֹל בֵּין הַשּׁוֹמֵעַ מִפִּי הַצַּדִּיק -הָאֱמֶת בְּעַצְמוֹ וּבֵין הַשּׁוֹמֵעַ מִפִּי אַחֵר הָאוֹמֵר בִּשְׁמוֹ; מִכָּל שֶׁכֵּן כְּשֶׁשּׁוֹמֵעַ מִפִּי שֶׁשָּׁמַע מִפִּי הַשּׁוֹמֵעַ, כִּי יוֹרֵד בְּכָל פַּעַם מִדַּרְגָּא לְדַרְגָּא רָחוֹק מִפִּי הַצַּדִּיק וְכֵן בֵּין הַשּׁוֹמֵעַ מִפִּי הַצַּדִּיק לַמְעַיֵּן בַּסֵּפֶר הוּא חִלּוּק גָּדוֹל בְּיוֹתֵר: דַּע שֶׁדִּבּוּר אֱמֶת שֶׁיּוֹצֵא מִפִּי הַצַּדִּיק הָאֱמֶת אֲפִלּוּ בְּמִלֵּי דְּעָלְמָא, הוּא יָקָר מִדִּבְרֵי תּוֹרָה שֶׁל צַדִּיק אַחֵר, כִּי בְּהַדִּבְרֵי תּוֹרָה שֶׁל הָאַחֵר יָכוֹל לִהְיוֹת שָׁם תַּעֲרוֹבוֹת הַרְבֵּה, אֲבָל זֶה הַדִּבּוּר הַיּוֹצֵא מִפִּי הַצַּדִּיק הָאֱמֶת הוּא רַק אֱמֶת לְבַד, וְכֵיוָן שֶׁהוּא רַק אֱמֶת וְאֵין בּוֹ שׁוּם תַּעֲרוֹבוֹת אֵין יָקָר מִמֶּנּוּ, וּמִי שֶׁשּׁוֹמֵעַ דִּבּוּר מִפִּי הַצַּדִּיק הָאֱמֶת שֶׁהוּא דִּבּוּר אֱמֶת, וּבִפְרָט כְּשֶׁרוֹאֶה אוֹתוֹ אָז(יְשַׁעְיָה ל): "וְהָיוּ עֵינֶיךָ רוֹאוֹת אֶת מוֹרֶיךָ" הוּא מְקַבֵּל בְּחִינוֹת הַפָּנִים שֶׁל הַצַּדִּיק, וּבְחִינוֹת שִׂכְלוֹ וְנִשְׁמָתוֹ, כִּי זֶה הַצַּדִּיק מַנִּיחַ שִׂכְלוֹ בְּתוֹךְ זֶה הַדִּבּוּר שֶׁמְּחַדֵּשׁ, וְהוּא מְקַבֵּל זֶה הַדִּבּוּר, נִמְצָא שֶׁמְּקַבֵּל שִׂכְלוֹ וְזֶה גַּם כֵּן בְּחִינוֹת הַנְּשָׁמָה, כִּי הַנְּשָׁמָה הִיא בְּחִינַת הַשֵּׂכֶל כְּמָה שֶׁכָּתוּב (אִיּוֹב ל"ב): "וְנִשְׁמַת שַׁדַּי תְּבִינֵם", וְכֵן מְקַבֵּל פָּנִים שֶׁלּוֹ, כִּי הַדִּבּוּר שֶׁהוּא מְדַבֵּר הוּא אֱמֶת, וֶאֱמֶת הוּא הַפָּנִים שֶׁל כָּל הַפָּנִים דִּקְדֻשָּׁה, בִּבְחִינוֹת (תְּהִלִּים כ"ד): "מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקב סֶלָה", בְּחִינוֹת (מִיכָה ז): "תִּתֵּן אֱמֶת לְיַעֲקב", נִמְצָא זֶה שֶׁמְּקַבֵּל דִּבּוּר מִפִּי הַצַּדִּיק מְקַבֵּל פָּנָיו וְשִׂכְלוֹ וְנִשְׁמָתוֹ, וְנֶחְקָק וְנִצְטַיֵּר בְּדַעְתּוֹ דְּמוּת דְּיוֹקָנוֹ שֶׁל הַצַּדִּיק שֶׁהוּא הַפָּנִים וְהַשֵּׂכֶל וְהַנְּשָׁמָה והמסר, תתקרב כמה שיותר לשורש של השכל שממנו אתה לומד (=להיפגש בעולם הממשי) - ואז תתקרב גם לשורש של עצמך (אלוהים)...

הצופה.

New member
אגב אתה אמרת שזו מעלה גדולה יכולת של אדם לשים

כבהמה-במקרה שלי כטיפש אני לוקח את זה כמעלה ויש הבדל באמת בין שמיעה לראיה

EliadEIP

New member
למה עוד לא הגעת?

אולי כי אתה טובל ושרץ בידו? דהיינו, חפש את צורת החשיבה הבסיסית שלך, שאיתה אתה מנסה להגיע. אולי, להגיע, זה בעצם לשנות את צורת החשיבה שלך, לכזו שלא תגרום לך לרצות להגיע...

neophile

New member
אבל אתה חוטא לאלוהים

אם נתייחס לאבולוציה של דרגות דומם,צומח ,חי מדבר כ"מחשבת הבריאה" אז בוודאי שהבורא יתברך רוצה שתבין את התוכנית הזאת ותשאף להיות כמוהו כי זה בדיוק מה שדרגת האדם מאפשרת לך . יש המון אנשים בעולם שלא נמצאים בחיפוש כי הם עסוקים בבהמיות , אז האם הם בעצם לא ממשים את מה שאתה מציע? האם העצה שלך זה שנשקע בבהמיות שלנו ? כי זאת בוודאי דרך אפקטיבית יותר להשיג את זה שלא נרצה להגיע מאשר להתחיל להתעניין בחיפוש רוחני כדי שאחרכך תאמר שאני צריך לאמץ צורת מחשבה שתגרום לי לא לרצות לחפש ?

neophile

New member
כמובן שיש פרדוקס

בזה שהאדם לעולם לא יוכל להיות כמו הבורא עצמו , אבל זה לא אומר שהאדם לא יכול לשאוף להבין את ה"מחשבה" שלו ולהיות כמוהו . כמובן שהתוצאה של השאיפה הזאת לא תהיה להפוך לבורא שברא אותך אבל גם זה חלק ממחשבת הבריאה .

אז שתי שאלות בבקשה

1. מה הכוונה, לדעתך כמובן, "...בצלם אלהים ברא אותו..."? הצורה החיצונית? ודאי שלא. אז מה כן? 2. חוץ מהגירוש מגן-עדן, מה "הרווחנו" מזה שאכלנו מפרי עץ הדעת טוב ורע?

neophile

New member
אני לא יודע , עוד לא הגעתי לזה

אבל באופן כללי , כל הנפילות והשבירות הן תוצר של מצב שבו העליון נתן יותר מדי לתחתון ושבר אותו . זה הוליד עליון חדש שמתמודד עם המצב השבור , באופן הדרגתי יותר .

למעלה