אתה אף פעם לא יודע

אתה אף פעם לא יודע

איפה זה יתפוס אותך. ואני מתכוון לרשמים מנסיעה אתמול בלילה, כמו שמתארת הטרמפיסטית שלי. אז הפעם היינו בצד המסייע. אתה אף פעם לא יודע מתי תהיה בצד הנזקק

BABELICIOUS

New member
ואוו. מסכנים. ואתה צודק

אתה אף פעם לא יודע מתי תהיה הנזקק לעזרה וזה למה אני חושבת שאסור לנו להתעלם מאיתותי מצוקה של מישהו ברחוב, בדרכים, כפי שלא נרצה שיתעלמו מאיתותי מצוקה שלנו. כי אם אנחנו נאטום עצמנו ממצוקתם של אחרים, אז בבוא היום שאנחנו נזדקק ויתעלמו כל שנוכל לומר לעצמנו זה "אז ככה זה מרגיש כשמתעלמים.... מגיע לנו".

ועוד לא כתבתי את ההמשך של הסיפור...

(כתבתי את חלקו בהמשך של השרשור המצורף, אבל - הנה:) כשעצרנו לעזור, שלפתי בקבוק מים שהיה לי בבגאז' (נקיים וטובים בשביל לשתות). האישה שתתה ומאוד הודתה לנו, והיא ובעלה סיפרו לנו שזה בטח מהדג ההוא בחתונה. אחרי שחזרנו לנסוע, והורדתי את מיס הילה, המשכתי לבד הביתה, וממש חמש דקות מהבית שלי אני רואה שוב רכב עוצר, עם אישה שמתכופפת כמו ההיא מקודם עם אותה פוזה של הקאה. אני עוצר, ואת מי אני רואה?... שוב הם. היא אמרה לי שהפעם כבר אין לה מה להקיא, והקיבה שלה לא מפסיקה להשתולל, היא הקיאה את כל המים שנתתי לה קודם, והיא פוחדת שהיא התייבשה. היא אמרה גם שהיא חושבת לנסוע לבית חולים לקבל אינפוזיה, כי היא ממש ממש מפחדת. היא בקושי דיברה והתקשתה לנשום. פתאום שוב תפס אותה רפלקס של הקאה, היא לא הצליחה לשלוט בזה אבל לא היה לה מה להקיא. כשזה עבר לה, היא הצליחה בקושי לאמר לבן הזוג שלה (חבר שלה? בעלה?) - "למיון - עכשיו!". היא גם שאלה אותי איפה הבית-חולים הכי קרוב. אמרתי להם שזה מרחק של חמש דקות נסיעה משם, וכדי לחסוך לה את המאמץ שבלשאול עוד שאלות (הרי דיבור במצב הזה או מבצע מתיש לחלוטין) אמרתי להם שיסעו אחרי, ושאני גר ממש על-יד הבית-חולים כך שזה ממש לא מטריח אותי. נתתי להם גם כרטיס ביקור שלי
שיש בו את מס' הפלא-פון שלי, ואמרתי להם שאם הם משום מה מאבדים אותי בדרך - שיתקשרו. כל הזמן ראיתי את הרכב שלהם מאחורי, עד... הפניה לבית-החולים. פתאום אני רואה שהם כבר לא מאחורי. הסתכלתי קצת יותר רחוק, ואני רואה שהם שוב עצרו בצד הדרך כדי שהאישה תקיא. ניגשתי אליהם, וידאתי שהכל-עד-כמה-שאפשר-בסדר, והראיתי להם איפה הבית-חולים. הם הודו לי מאוד, וביקשתי מהם שיתקשרו אלי להגיד לי שהכל בסדר. האמת? לי זה אף פעם לא קרה. אבל אחרי זה חשבתי עד כמה זה מפחיד אם הייתי לבד במצב כזה. יש לאישה הזאת מזל שהיא היתה בכלל עם מישהו בואתו רגע, ומה היא הייתה עושה אם היא הייתה נוהגת לבד ואם היא לא הייתה פוגשת אשים שעצרו לה בדרך עם בקבוק מים באחת בלילה?

למעלה