אתגר

דרדרית

New member
זו לא בדיוק הגדרה...

היי לך חוכמה (לדעתי) היא היכולת לענות לך ולהגדיר את המושג.. במינימום מילים ומקסימום תוכן
דרדרית

more

New member
שלושה סוגים של אנשים

שוטה בלתי מלומד הפשוט - זה שאינו יודע, ואינו יודע שאינו יודע. שוטה מלומד - המתוסבך - זה שאינו יודע, אך יודע שהוא יודע. השוטה המבורך - שיודע שאינו יודע. כל אדם מתחיל כילד כשוטה הראשון והופך בהכרח לשוטה השני, אך לא כל אחד בהכרח עובר להיות השוטה מהסוג השלישי.

נושקה

New member
קחו את ראשי התיבות:

ח - כ - מ - ה : חיבור כל מח היצור. סך כל הידע שהאדם קולט עם יכולת הקליטה העיבוד וההיגיון. התת מודע והזיכרון שהם חלק מהמח - הכל ביחד זוהי החכמה. כשבנאדם אחד יותר חכם מהשני ז"א שהוא מפעיל בצורה נכונה יותר את מערכות המח, והן פועלות בצורה אופטימלית יותר. ולמי שלא קלט - זה בסדר, גם אני לא.....

CAT4

New member
קבל ב ../images/Emo13.gif

אין חכם קבעל ניסיון. ולחן חכמה היא התבונה הארה שאנו מקבלים אחרי סיום הניסיון שאנו עוברים או אורכים או מישתתפים בו. Y.G.A the CAT

לשחק במילים...

אם משחקים במילים שאפשר להרכיב מהמילה הזו... מקבלים כל מיני חלקי משמעות שלה...
למשל - חכם + ה´ <משהו חכם שמגיע מגבוה?!> ח´ + כמה (ח´ מבטא אולי שער..., כצורתה של האות... כמה כמילת שאלה או כבטוי לכמיהה) <מספר שערים שונים לראות משהו - או פתח כמיהה למשהו?> חכה + מ´ (מ´ אולי מלשון מידע..) <דרך "לדוג" מידע?> ואם מתחילים ממש לבלבל אותיות - יש שם גם מֹח וגם מכה + ח´ ובסוף... אפשר לקבל חֹם... עד כאן פלפולים ופטפוטים... אבל.. מי אמר שמצריכים לשים בכלל גדר (מלשון הגדרה) סביב המילה הזו?! אולי דווקא היא, המילה הזו, כדי לענות על המשמעות שלה..., צריכה להשאר בלתי מגודרת?!....

Tulula

New member
אולי החכמה היא לדעת...

שלא את הכל אני יודעת...אבל את הכל אני רוצה ללמוד.

^^flower^^

New member
אנחנו מספיק חכמים להבין ש-

שאנחנו בעצם לא יודעים הכל...

Hell is beige

New member
זה כבר דיון אחר

כמו שאמרתי הרבה פעמים למען הויכוח תתייחסי לכלום ולהכל במונח הכוללני שלהם

דז

New member
טיפשים חכמים וחיות אחרות

ברגע שאתה יודע שאתה לא יודע הכול, יש לך הבנה של מציאות, ויש לך את הרצון להתקדם, כול זה יפה מאד. אבל אם אתה לא יודע כלום אתה לא יודע לאן להתקדם כדי לדעת, אתה אפילו לא יודע מה אתה רוצה לדעת, או מה אתה או כול דבר. זה לא חוכמה לדעת שלא יודע כלום זה כבר בעיה פסיכולוגית. אבל אם אתה יודע שיחסית למה שיש לדעת אתה יודע מעט, זה לא חוכמה, זה תפיסה, אם אתה יודעה שאתה רוצה לדעת עוד, זה כבר אומץ מטופש. בכול מצב, הטיפש הכי גדול הוא החכם, והטיפש שיודעה שהוא טיפש, טיפש נויה טיפשה לגמרי

^^flower^^

New member
טוב! אז ככה-

אני חושבת שברגע שאתה מבין שאתה לא יודע הכל אתה כבר יודע משהו... ולכן אי אפשר להגיד לא יודע כלום. מקווה שלכך התכוונת!

more

New member
אני לא צעיר מספיק בשביל...

בשביל לדעת הכל (אוסקר ווילד)

ש.חי

New member
פירוש לחכמה

חכמה - היא היכולת לאגור מידע פרטים,חכמה היא לא תבונה וגם לא פיקחות היא מושג של הרבה ידע שנצבר אם זה לאורך שנים או מלימוד קריאה וכד´

Tulula

New member
ועוד פירוש לחכמה...

אולי, חכמה היא לדעת שאנחנו יודעים חלק ולא יודעים חלק וגם יודעים את זה ועל זה...מבולבל? זו החוכמה...

למעלה