אתגר!

אתגר!

למישהי יש מושג מה עושים עם טפיוקה?
שיהיה גם טעים וגם בלי שום סוכר/דבש/סילאן ודומיהם?

את מדברת עם הכדורים הקטנטנים?

או על קמח טפיוקה?

אני מבינה שאת נמנעת מהמתקה בסוכר (על צורותיו). איך את עם סטיביה?
יש קינוחים של טפיוקה וחלב קוקוס. אם תמתיקי במשהו "כשר" זה יכול להיות ממש נעים וטעים.

סטיביה זה רעיון, אשאל אם מותר לי

אכן נמנעת מסוכר
ומדובר כרגע על הגרגרים
לא ידעתי שיש גם קמח (חדשה לגמרי בתחום)
מה זה להמתיק במשהו כשר?
ואם את יכולה לתת מתכון מדויק לקינוח הזה, זה מאד יעזור לי
כרגע הקושי שלי הוא באמת בעיקר בתחום המתוקים, שמאד מאד חסר לי

תודה

כתבת שאת יכולה להמתיק בדבש, לא?

את יכולה להחליף את הסוכר בדבש תמיד תכל'ס, גם בקינוחים וגם בתה לצורך העיניין. דבש הוא סוכר לכל דבר, ואם הנטורופאתית הרשתה לך אותו, אז לא אמורה להיות לך בעיה בגזרת המתוקים.

מייקס סנס. התפלאתי באמת שכתבת שמותר

כי זה סוכר...

בכל מקרה, את יכולה להוסיף לקינוח הטפיוקה וחלב הקוקוס הטעים כ"כ פירות טחונים (בד"כ מוסיפים לו פירות חתוכים כקישוט צבעוני), כי הרי יש בהם סוכר פרי

הנה מתכון לדוגמא

http://cookinghawaiianstyle.com/hawaiian-recipes?view=recipes&layout=detail&id=2356

הלכתי לחפש קצת מתכונים כי כבר שנים שלא הכנתי טפיוקה בקוקוס. מחיפוש מהיר אני רואה שיש שתי דרכים -
1. להשרות את הטפיוקה במים למשך לילה
2. לבשל.

במתכון שצירפתי מבשלים את הטפיוקה בחלב קוקוס עד שהפנינים גדלות ונעשות שקופות ואז ממתיקים. נראה לי שאת יכולה לפעול כמו במתכון (לבשל בחלב קוקוס) ואז לצנן, להמתיק בסטיוויה ולהגיש קר עם קוביות של פירות (תותים, מנגו, מלון. מה שיש בסביבה).

את בסדר עם אלתורים או שאת חייבת מתכון מסודר מאל"ף ועד ת"ו? (אני יכולה לחפש עוד קצת אם צריך).

rnavina

New member
לא את. קשת וגם שמש. בכל מקרה הנה המתכון שוב:

מעדן טפיוקה בחלב קוקוס, אננס ופסיפלורה
מקור המתכון: לימור פטל-ארדיטי, גיליון 174
קינוח קל, מהיר, קיצי ומרענן, מפתיע ומיוחד. אפשר לגוון עם פירות נוספים, כגון: תותים, פירות יער ועוד. מגישים קר מאוד.

חומרים ל-8 מנות:
1/4 כוס טפיוקה
2 כוסות מים
1 כוס סוכר
1/2 פחית חלב קוקוס
4 פסיפלורות
100 גרם אננס חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
100 גרם מנגו מרוסק במעבד מזון למחית חלקה

+ מבשלים טפיוקה עם מים על אש בינונית במשך כ-20 דקות ומוסיפים סוכר. מערבבים היטב ומצננים.
+ מערבבים את הטפיוקה עם יתר החומרים, מחלקים למנות או מעבירים לכלי הגשה מרכזי, ומקשטים במעט תוכן של פסיפלורה.

הערות שלי (ארנבינה)
1. אני הכנתי כמות כפולה של טפיוקה (0.5 כוס) ומים (4 כוסות) אבל שמתי קצת פחות מ- 1 כוס סוכר (לכמות הכפולה) כי הבנתי שהמתכון יוצא *מאד* מתוק אם נצמדים למתכון כפי שהוא.
2. ויתרתי על הפסיפלורה והמנגו - הגשתי עם פרי אחד- מלון /תותים/אננס (טרי).
בתיאבון

כסלוית

New member
ממה שלמדתי כאן

אם זה הכדורים הגדולים, לבשל במים 10 דקות, אם נעשה שקוף לסנן ולשים בצד. אם עוד לא שקוף, לסנם, לשטוף במים קרים, ולהחזיר לבישול במים טריים שוב 10 דקות. ככה עד שהם נעשים שקופים.
הכדורים הקטנים צריכים בדרך כלל רק 10 דקות, ואם לא, אז גם אותם להוציא, לשטוף, ולהחזירלמים טריים.
זה מונע מהם להיות "סליימי".

להרתיח חלב קוקוס, לשים סוכר או כל ממתיק שאוהבים (אני מגררת פנימה סוכר קנים), כשנמס, להכניס את הטפיוקה. לחלק למנות אישיות, להוסיף פירות שאוהבים, כמו מנגו, פסיפלורה, וכו, לקרר ולהגיש.

כאן אכלתי את זה עם בטטה מתוקה ותירס מתוק. אם את בעניין, תבשלי תירס טרי (חתוך) במעט מים עד שמתרכך מעט, תוסיפי את החלב קוקוס ותמשיכי כמו קודם. אם את רוצה בטטה תוסיפי את הבטטה לקוקוס, ותבשלי עד שנעשה קצת רך ולא מתפרק.

ואם בכלל בא לך אסייתי ממלא, קחי קמח אורז, שימי בצלחת, וטפטפי מעט טיפות מים ותערבבי, עד שמתקבל מין בצק רך שאפשר לכדרר. הבצק לא צריך להיות דביק.
כדררי כדורים קטנים, והוסיפי לקוקוס החם, לאט לאט שלא ידבק.
זה מוסיף מין מרקם נוסף. אצלי אוהבים את זה.

קשת וגם שמש|! נזכרתי לפתע במשהו

טפיוקה היא סוג של עמילן!
אמרת שהתזונה שלך אמורה להיות דלה בעמילנים, שזו בעצם המטרה העיקרית של תזונתך, לא?

אני יודעת וגם שאלתי אותה

היא אמרה שמותר
אני לא שואלת יותר מידי (רק במה שאני רוצה לקבל תשובה מסוימת

מבחינתי זה עוד מגוון לתזונה הדי חדגונית שלי

למעלה