אתגר 10 * 10 לשנת 2015

regex

New member
האמת שאני לא מבין את המטרה של זה

לשחק משחקים שלא בא לך רק כי בתחילת השנה זה נראה רעיון טוב? נראה כמו עונש.

ycyclop

New member
למה ״לא בא לך״?

זה כולם משחקים שמאוד בא לי, והוחלט שלשם שינוי נשים דגש השנה על כמה משחקים מסויימים על מנת שנכיר אותם לעומק.
פרט ל2-3 משחקים שהילדים לא מכירים, כל המשחקים הם משחקים שכולם אוהבים אבל מתלוננים שלא זוכים להגיע מספיק לשולחן ושלא מכירים מספיק את הטקטיקות השונות כי לאורך השנתיים האחרונות (בהן הקטן התחיל ממש לשחק) כל פעם הם ואני רצינו להכיר עוד ועוד משחקים.
אז הוחלט השנה להצטרף על מנת להעמיק את הידע בכמה משחקים.
אני משער שעדיין יהיה גם זמן לשחק כמה משחקים אחרים ואני די בטוח שהשנה אני אקנה הרבה פחות משחקים מאשר בשנתיים האחרונות.

regex

New member
כי אם היית רוצה לשחק אותם באותו רגע - למה אתה צריך את האתגר?

כשאתה מחליט מה אתה רוצה לשחק אתה חושב ובסוף מחליט מה הכי מתאים לך. עכשיו אתה מכריח את עצמך לבחור משחק מסויים - אז כנראה זה לא מה שאתה הכי רוצה.
&nbsp
עכשיו, משחקים זה לא עבודה - ולכן אני לא מבין למה להפחית את ההנאה בשביל איזה אתגר לא ברור.

ycyclop

New member
אנחנו מסתכלים על הדברים אחרת

וכנראה לא נסכים. אין בעיה וזה בסדר, כל אחד יכול לגשת אחרת לאיך הוא משחק כל עוד הוא נהנה, ואני בהחלט נהנה כשאני משחק עם הילדים שלי.

dotandvir

New member
אני לא שומר רשימה כזו

לגבי הרשימה שלך, אני לא מכיר את כל המשחקים ואולי כדאי שאכיר. מאלו שאני כן מכיר:

terra mystica סופ״ש שעבר הייתי במפגש משחקי לוח - ביקשו ממני להביא את המשחק אבל בסוף לאף אחד כמעט לא התחשק לשחק אותו. לפחות קיבלתי עזרה בהכנה של המשחק לשימוש עתידי (טרם שיחקתי בעותק שלי). ההרחבה גם נמצאת אצלי ואני מקווה שהיא תגיע לשולחן השנה.

five tribes קניתי אותו בהזמנה מוקדמת והבנתי שאני לא מתלהב ממנו בלשון המעטה ולכן אני מוכר אותו

age of empires iii אני מקווה לרכוש אותו שנה הבאה - היו שמועות שיהיה לו קיקסטרטר

galaxy trucker רכשתי את המשחק במהדורת העשור לצאתו (כולל כל ההרחבות ושני פרומואים מוזרים עבור tzolkin) ואני מקווה לשחק אותו בקרוב

משחקים שאני מקווה לשחק הרבה השנה:

fire in the lake מצאתי מישהו שמתלהב ממנו כמוני אז סוף סוף יהיה עם מי לשחק
bruxelles 1893 משחק יורו שאני מאוד מחבב ומשחק רוב הזמן ברשת
steam

dotandvir

New member
המשך התגובה

שיחקתי פעם אחת ורכשתי אותו (יחכה לי בארה״ב אצל אחי) - נראה לי שאצרף לו עוד מפה או שתיים
endeavor רכשתי עותק אחרי שלושה משחקים ואני ממש מקווה להביא אותו לשולחן
1862 ו-1830 רכשתי מבלי לנסות כי אני חושב שאהנה מהם
hospital rush רכישה מאסן שטרם קיבלה זמן משחק
imperial settlers הושאל לחבר ואנסה אותו בקרוב שיחזור אלי
greenland מחכה שמישהו יצליח לקרוא את החוקים (באמת שניסיתי)
king of new york כי לפעמים אחרי משחק ארוך (או לפניו) ממש מתחשק להטיל קוביות
keythedral משחק שמשלב אלמנטים של הנחת אריחים ואיסוף משאבים

אני מניח שיש עוד כמה - אבל אם אלו יעלו לשולחן דיינו.

דותן

ycyclop

New member
קצת תגובות למשחקים שלך

למה לא אהבת את five tribes? יש בו הרבה אלמנטים מענינים
endeavor - משחק טוב מאוד, שאני חושב שהגיע הזמן שאויל אני אלמד את הקטן שלי, אולי קצת יבש מידי בשבילו
imperial settlers - מופיע ברשימה שלי ואנחנו אהבנו אותו
keythedral - הצלחת להשיג עכשיו? משחק שאני מאוד אוהב, בכלל אוהב את הסגנון של Richard Breese

dotandvir

New member
תגובה לתגובה

למה לא אהבתי את five tribes? שיחקתי בו כמה פעמים והפריעו לי הדברים הבאים:
1. הלוח מאוד קשה לקריאה בגלל ריבוי הצבעים של הדמויות
2. הלוח משתנה כל הזמן מה שאומר שיש הרבה זמן המתנה בין התורות
3. בסופו של דבר בכל המשחקים ששיחקתי סיימנו בכך שעזרנו אחד לשני למצוא את המהלך המיטבי עבורו
4. לא מצאתי יותר מדי עניין במשחק בהשוואה למשחקים אחרים שבבעלותי ולכן סביר להניח שלא אזום משחק
5. יש די והותר אנשים שאני משחק איתם שיש בבעלותם את המשחק במידה ואי פעם ארצה לשחק בו

לגבי keythedral הוא טרם הגיע אלי אבל רכשתי אותו דרך bgg כולל ההרחבה שלו תמורת 25 יורו. באותה הזמנה רכשתי גם את rise of empires שמאוד נהניתי ממנו (למרות הזמן הארוך שהוא דורש בגלל כל האריחים שהוא מגיע איתם).

יש כמובן עוד משחקים שאני מקווה לשחק השנה. די הרבה פרוייקטים ב-kickstarter כולל viticulture ו tuscanny שאני מקווה שיגיעו החודש. dungeon lords שהגיע לפני שבוע. the agents שההרחבות שלו גם בדרך או ממש קרוב להיות בדרך. roads and boats שאני רוצה לשחק אצל חבר (כרגע לא נראה לי שאשקיע את הסכום הנדרש על מנת לרכוש אותו בלי כמה משחקי הכנה). הרשימה עוד ארוכה אבל אני מעדיף להתחיל במשהו ולראות לאן השנה תיקח אותי.

דותן

dotandvir

New member
תוספת לתגובה

אם אתם נהנים ממשחקי השמת עובדים ומעדיפים משחקים שכמעט לא תלויים בשפה נראה לי שתאהבו את hospital rush. השחקנים מקבלים דמות של מתמחה בבית חולים והם מתחרים ביניהם על התקן היחיד לרופא אחרי סיום הלימודים.

המשחק דורש תשומת לב בכל רגע בשל האפשרות של שחקנים אחרים לסכל את הפעילויות שתככנת. שחקן אחר יכול לגנוב תרופות מחולה שלך, או להתייצב לצידך ברגע השחרור על מנת להנות מנקודה בחינם. כל דמות במשחק היא שונה ובעלת פעולות שיחודיות לה ורק לה - הפעולות הן מאוד תמטיות כך שאפשר ממש לשחק את הדמות.

אני מאוד נהניתי וממליץ בחום.
דותן

ymdv10

New member
עוד תגובות למשחקים שלך..

age of empires iii - משחק מצויין, אחד הטובים לחמישה שחקנים. לדעתי הוא פחות מוערך/משוחק בשל קונפליקטים בשלב השיווק/עיצוב - מדובר במשחק יורו טהור, שמלא בדמויות מפלסטיק שפונות לקבל יעד אחר, עם שם שמגיע ממשחקי מחשב, ונותן רושם של משחק נחות. מומלץ ביותר.
bruxelles 1893 - משחק שיוצא לנו לשחק די הרבה לאחרונה. מעניין ועם הרבה אינטראקציה בין השחקנים.
1862 ו-1830 - אם אתה מתעניין במשחקי 18XX, (צריך להבין שזו חוויה מעט אחרת), אני ממש לא ממליץ להתחיל ב 1862. אני רחוק מלהיות מומחה בענין, אבל שיחקתי כמה משחקי 18XX, הייתי ממליץ להתחיל ב 1846, או אולי 1830 (שאותו לא שיחקתי), אבל 1862 מסובך יותר, וקשה להבנה גם למי ששיחק כמה משחקים כאלו. אני אישית גם לא כל כך אהבתי אותו. משחק נוסף שיחסית קל יותר להתחיל איתו הוא 18EU.

למעלה