אטרופין
אטרופין הוא אב טיפוס של החומרים האנטימוסקרינים, החוסמים בצורה תחרותית את ההתקשרותו של אצטילכולין לרצפטורים מוסקרינים ללא השפעה על הרצפתורים הניקוטינים. פעילות זו נקראת פרהסימפטוליסיס והיא מתבטאת בחסימה של הפרשת זיעה, רוק ומיץ קיבה, הרדמת תנועתיות, מערכת העיכול, התכווצות הרחם ושלפוחית השתן. אטרופין מאיץ את קצב הלב על ידי חסימה של פעילות הוואגוס, בכך הוא מעלה את קצב הפריקה בקושרית הסינוס וכן מגביר את ההולכה דרך ה-AV NODE. העלאת קצב הלב מפחית את הסיכוי להופעת קצבים אקטופים (קצב מילוט) ופרפור חדרים. אטרופין יעיל יותר במקרים של ברדיקרדיה על רקע הטונוס פרהסימפטתי מוגבר, מורפין או זרחנים אורגניים, ויעיל פחות בברדיקרדיה שמקורה בנזק ממשי ל- SA NODE או AV JUNCTION. עד כאן ההקדמה. עכשיו לתופעות הלוואי: 1. טשטוש ראיה, הרחבת אישונים. 2.כאבי ראש. 3.יובש צימאון בפה. 4.קשיים במתן שתן (במיוחד בגיל מבוגר). 5.סומק בעור. הטיפול: על פי הצעת הרופאים עד כמה שאני יודע לשתות מי והרבה כי בסה"כ הארופין רק מייבש ******************************************************************** הערה: אני מסיר מעצמי כל אחריות לגבי מה שנכתב כאן אני כתבתי את זה מתוך הספר לגעת בחיים של אלי יפה ואלון בסקר אני לא אחראי ואני אומר אין לקחת את זה כעצה לטיפול או כל דבר אחר!!! ********************************************************************