אתגרים

rimbd

New member
אתגרים

למי מאיתנו שעקב אחרי המנג'רים לאורך העשור ורבע האחרונים, כל שנה וכל מנג'ר, באיזשהו שלב המשחק הזה פשוט יצא מכל החורים. מיצינו את הליגות, מיצינו את היכולות של המשחק, מיצינו את הכיף שבו, מיצינו כמעט כל אתגר אפשרי וכמובן גם תארים. ואז נכנסים כל מני משחקים, כדי לנסות ולהכניס קצת פילפל, קצת עניין למשחק, לחפש אתגרים. אני אתן כמה דוגמאות ולמי מכם שיש להוסיף, נחמד יהיה אם ישתף אותנו... - מנג'ר 01-02: לקחתי את אקסטר מליגת החובבנים באנגליה, חיזקתי אותה בכמה שחקנים הרבה אחרי השיא (פונסקה, סטויצ'קוב, ועוד שחקן-שניים), ושמתי אותה בפרמייר ליג. כמובן ירדתי ליגה עם ניצחון (איך!?), שני תיקו וכל השאר הפסדים.. - מנג'ר 01-02: לקחתי את פניוניוס, ניסיתי בתקציב מינימלי לבנות את הקבוצה בצורה הבאה: להביא זרים הכי זולים ולא מוכרים אבל טובים בעזרת סקאוטינג (בלי עזרה של סקאוטים), לחפש כמה שיותר צעירים או שחקנים בשלים מהליגות הנמוכות (שניה, שלישית וחובבנים). - מנג'ר 00-01: לקחתי את א.י.ק סולנה, דרך האדיטור שמתי בה כמה שחקנים מהטובים במשחק (ממה שאני זוכר, ז'ארדל, ריבלדו, ראול), כדי לראות עד כמה הם יהיו יותר טובים מאשר עם ריאל מדריד בליגה כמו של ספרד.. - מנג'ר 00-01: לקחתי את א.י.ק., ושוב בעזרת האדיטור שיחררתי כמעט את כל הסגל, השארתי את כל הכוכבים הצעירים שהיו לה במשחק הזה (והיו המון למי שזוכר), והוספתי להם סוג של ה"דרים טים" של כל השחקנים עד גיל 21 באירופה.. המטרה לנסות להריץ את הקבוצה ולראות כמה מהשחקנים באמת הופכים להיות מהטובים בעולם. - מנג'ר 98-99: לקחתי את יובנטוס, שיחררתי את כל הסגל וניסיתי לבנות קבוצה כמה שיותר סבירה בעזרה: א. שוק השחקנים החופשיים, ב. שחקנים מושאלים, ג. שחקנים מאוד זולים מרשימת ההעברות. - מנג'ר 99-00: הורדתי את פיורנטינה לליגה הרביעית (כמו שבאמת קרה שנתיים אחרי זה), וניסיתי להחזיר אותה כמה שיותר גבוה. - מנג'ר 05-04: התחלתי עונה עם מילאן ודי בשגרה הצצתי על הקבוצה הצעירה של המועדון (עד גיל 20), ויש שם שחקנים כ''כ טובים, והם כ''כ הרבה... חשבתי מתישהו להתחיל לשלב הרבה מהם במקום שחקנים זקנים (אבל שעדיין הרבה יותר טובים) כמו דידה, קאפו, סתאם, אינזאגי ושות'. זהו, יש הרבה מאוד דוגמאות... למי שיש משהו באמת מעניין, שישפוך..

positive energy

New member
אני

במנג'ר 01/02 העברתי את מכבי ת"א, הפועל ת"א ומכבי חיפה לליגה ההולנדית השנייה (אין שם הגבלת זרים) והתחלתי משחק עם מכבי

Angeldust1

New member
...

-מנג'ר 02\01: המשחק האגדי עם רומא+צרפת+נאפולי+צפון אירלנד שכבר נמאס לי לספר עליו... -מנג'ר 02\01: לקחתי את אתלטיקו מדריד ואחרי עונה של קייטנה בליגה השניה עם 101 נקודות עליתי לפרימיירה... הסורד לא התקמצן ואני הבאתי חיזוק רציני ביותר לקבוצה בדמות מייק דאף, ציגאלקו, ג'וליוס אגאהווה, קים קלסטרום, סטפן אישיזאקי ואפילו יוסי בניון.. ועוד שחקנים שאני לא זוכר כרגע וגם העלתי כמה שחקנים מצטיינים מקבוצת הB. למרות שרק עליתי ליגה המטרה שהצבתי לעצמי היתה ברורה: ליגת אלופות. ואכן סיימתי במקום הרביעי אחרי עונה יפה מאוד שהשיא היה ניצחון 5-0 על בטיס במשחק שהכריע את המאבק על ליגת האלופות. לקראת עונת 04\03 החלטתי שאני רוצה אליפות והבאתי, את אמביסקה, פרדריק ריספ, פיליפ מקסס, ניקיפורנקו, ויואר דורדו ו... זהו בעצם. חיזוק הגנתי בעיקר כי בהתקפה הייתי מפוצץ בשחקנים. אחרי הסיבוב הראשון כבר ירדתי מרעיון האליפות כי בארסה וריאל היו פשוט רמה אחת מעלי ופתחו פער... אבל את המקום השלישי לקחתי בלי יותר מדי מאמץ. הליגה התחלקה ל3 רמות: בארסה וריאל, קצת אחריהם אתלטיקו מדריד, ואז כל שאר הליגה. בליגת האלופות עברתי את 2 שלבי הבתים וברבע גמר קיבלתי את ברצלונה... במשחק הראשון ניצחתי 3-2 בויסנטה קלדרון במשחק ענק של כדורגל התקפי ומדהים. אם זה היה קורה במציאות היו מדברים על זה כמו שמדברים על בארסה-צ'לסי. בגומלין הייתי רחוק 19 דקות מחצי הגמר אבל בדקה ה19 הגיע שער מבאס ביותר של סביולה ובארסה מנצחת 1-0 ועולה. בקיץ 2004 לא מכרתי את יוסי בניון למילוול האנגלית ב1.2 מיליון ליש"ט אחרי שהוא שיחק 20 משחקים ב2 עונות ויצא עם ממוצע ציונים של 7.13. נחמד ביותר אבל לא ממש הייתי צריך אותו. ואז דפורטיבו לה קורוניה חטפו לי את אגאהווה ב1.8 מיליון בלבד. פשוט לא שמתי לב שהיה לו סעיף שחרור מרוב שמיהרתי לחתום איתו על חוזה
. אבל מא איכפת לי, במקומו הבאתי ב18.75 מיליון ליש"ט מדורטמונד את השחקן שהוא חלומו של כל קבוצה: רונאלדיניו. חוץ ממנו הגיעו ונטידיס ממיורקה וקירון דייר מניוקאסל. את כל המשחק הזה עשיתי לפני שנתיים אבל בזמן האחרון החלטתי לחזור ובינתיים אני מקום ראשון אחרי 17 מחזורים והולך על כל התארים. -מנג'ר 02\01: לקחתי את אסקולי מהסרייה C והעלתי אותה לסרייה A תוך 2 עונות בכיכובו של פוסקוס החלוץ הליטאי שתפור על קבוצות קטנות. וכמו הרבה משחקים אחרים נטשתי את השמירה הזאת למרות שהייתי בקרב הישרדות מותח. יכול להיות שאני אחזור. מה שעצבן אותי וגרם לי לנטוש היה התקציבים האפסיים של הקבוצה, ואני כידוע מאמן שמכור לקניית שחקנים ולא יכול בלי זה. -מנג'ר 04\03: עם PSV. טוב בליגה זה לא ממש אתגר אבל המטרה שלי היתה להפוך את הקבוצה לאימפריה גם בקנה מידה אירופי. אז הבאתי את ציגאלקו, אוונדרו רונקאטו, דניאל דה רידר ויחד עם קז'מן יצרתי התקפה קטלנית. חוץ מהם הגיעו גם טיפרט הגרמני ושחקן נורבגי שהמליצו לי עליו הסקאוטים, וגם בלם שאני כבר לא זוכר מי זה היה. את הליגה לקחתי עם משהו כמו 90 נקודות ובליגת האלופות באיירן העיפו אותי בחצי גמר. בעונה השניה הבאתי את מנדוזה ופרדי גוארין. אח"כ מכרתי את ואן בומל לבארסה ב40 מיליון יורו, מה שאיפשר לי לפוצץ את הקבוצה בשקנים כמו שאני כ"כ אוהב... זה נגמר עם טריפל כצפוי ובליגה 32 ניצחונות ו2 תיקו. אחרי 2 עונות פרשתי בגלל שיעמום. -מנג'ר 03\02: לקחתי את פארמה ועשיתי עונה נחמדה וסיימתי במקום השלישי. בפגרה קניתי את איגור טודור, ציגאלקו ראדוי, איברהים סעיד, מאסימו מרצינה ועוד איזה קשר שמאלי שאני לא זוכר. ככה יצרתי את ההתקפה המטורפת של ציגאלקו, אדריאנו ומרצינה ומוטו בתור שחקן רוטציה, מה שאיפשר לי לקחת אליפות בהליכה עם 129(!!!) גולים וניצחון 11-0 על אמפולי. עונה אחרי זה המשכתי לחזק את הקבוצה ודפקתי עונה אדירה שהייתי אמור לקחת טריפל בזחילה, רק מה, גם יובה דפקה עונה כזאת והגעתי למצב ש4 משחקים מול יובנטוס יכריעו את גורל העונה: הגומלין של גמר הגביע האיטלקי, 2 משחקי פלייאוף האליפות וגמר ליגת האלופות. ואני עם הנאחס שלי בדיוק לפני הראשון בסדרת המשחקים בגמר ליגת האלופות השמירה נדפקה לי מסיבה לא מובנת ולא יכולתי לחדש אותה

למעלה