אתגרים בגיל 5....

אתגרים בגיל 5....

הי,
פעם ראשונה בפורום...
יש לנו תאומות זהות בנות 5. השאלה שלי היא לגבי פספוסים. ניסיתי למצוא קצת מידע משאלות דומות בפורום אך בכל זאת שואלת גם פה...
המצב הוא כזה - אחת מהן מתקשה להיגמל לגמרי מלעשות קקי בתחתונים. כשניסינו לטפל בזה במהלך השנה זה נגמר בעצירות ואבני צואה והרבה חוקנים...
היא הגיבה לא טוב בלשון המעטה ופשוט עצרה את הקקי כל פעם שהיתה צריכה. כרגע המצב הוא שהיא מקבלת סיבים לריכוך פעם ביום - במידה מינימלית, ועדיין יוצא שמפספסת. קורה פעם ביומיים בערך שעושה בשירותים ונורא מתרגשת ורוצה לשמח אותנו.
מעבר לזה, הצוות בגן - אני מבינה את הקושי ואת העבודה הנוספת, אבל מה אנחנו כהורים יכולים לעשות? להוציא אותה ממערכת החינוך בגלל שיש עיכוב מסוים?
לגבי התאומה השניה, המצב יותר טוב. הולכת בטבעיות לשירותים כשצריכה ויוצא שמפספסת לעיתים רחוקות.
איך אפשר לעזור לזו שמתקשה מבלי לגרום למצוקה נפשית ופיזית?
תודה!!!!

iameden

New member
זו שאלה מורכבת וצריך לבחון נושאים רבים

בצוכה כללית בלבד, אני יכולה להמליץ לא להתייחס לפספוסים- לא בייאוש, כעס או אכזבה אלא בצורה הכי "עובדתית" שיש- ברגע שאתם שמים לב (ולא משנה באמצע מה היא כרגע) אימרו לה- עשית קקי, עכשיו צריך להחליף. תנו לה לעזור לכם- להוריד בגדים לבד, להתלבש לבד ולנקות לבד, עד כמה שאפשר. כמו כן, תנו לה עוד אחריות בכל הנושא של הפספוסים ואפילו בקשו ממנה לקחת את התחתונים לכיור/לשקית/לסל כביסה או כל דבר אחר שאתם עושים איתם.
במקביל, תנו לה לעבוד עם חומרים שונים כגון גואש, חימר, בצק, פלסטלינה, צבעי אצבעות, בצק של עוגיות, עיסת נייר, גבס וכדומה. חומרים מסוג זה בדר"כ עוזרים לילדים ללמוד לשחרר ולהתמודד טוב יותר עם פספוסים או קושי במתן צואה.
אם הדבר נמשך מזה זמן רב, יש אפשרות לפנות גם לגורמים מקצועיים כגון מטפלים רגשיים, רופאים מומחים או ליחידה לטיפול באינקומפרזיס ועצירות בבי"ח תל השומר (הם עושים עבודה הכוללת צדדים רפואיים, התנהגותיים, תזונתיים ורגשיים במקביל אבל ההמתנה שם ארוכה יחסית).

שיהיה בהצלחה

תודה ועוד שאלה...

האם תוכלי להסביר איך ההתעסקות עם החומרים שפירטת יכולים להשפיע על היציאות? אנחנו מעדיפים לנסות על דבר לפני פניה לגורמים מקצועיים...
תודה על ההתייחסות.

iameden

New member
זה לא משפיע על היציאות אלא על היכולת להתעסק בחומרים "מלכלכים

ובסופו של דבר, לעיתים קרובות, זה עוזר לילד לשחרר (כך שלא תגיע לעצירות).
ילדים רבים עם אינקומפרזיס ועצירות (שמלכלכים עצמם במידה זו או אחרת ומתקשים לעזות קקי בשירותים או נוטים לעצירות מצד שני), לא אוהבים לגעת בחומרים מסוג זה והעיסוק בחומרים תורם ליכולתם לשלוט טוב יותר ביציאותיהם.
אגב, שכחתי להציע לשלול בעיה רפואית אך אני מאמינה שעשיתם זאת כבר.
כמו כן, צריך לשים לב מתי היא מפספספת.. כשהיא עזוקה במשהו אחר ולא שמה לב? כשלא רוצה להפסיד?
אולי שווה שבגן יקחו אותה לשירותים אחרי הארוחות ויאמרו לה לשבת בשירותים כמה דקות עד שתוכל לחזור לפעילות... אולי זה גם יעזור מעט.

iameden

New member
אם זה עניין ארוך, רצוי מאוד לשקול פניה לגורמים מקצועיים

כי הענייין עלול להעלות הרבה מבוכה אצל ביתכם שמתמודדת עם ילדים שמריחים ואולי מתרחקים ממנה כתוצאה מכך (בגן).
לא תיארת איך הילדה מרגישה ואם שמים לב וכמה זמן זה כבר קורה (ועוד דברים רבים אחרים) ולכן קשה לדעת אך ילדים נוטים לשים לב ולהתרחק מילדים שבורח להם כי לא נעים להם הריח...
גורם מקצועי יוכל לבחון את כל הגורמים השונים הקשורים לביתכם וגם את התגובות שלכם ושל צוות הגן ולעזור בכך.
לעיתים קרובות העניין דורש הרבה מאוד סבלנות מצד הצוות וההורים והפתרון לוקח זמן (כמה חודשים) גם כשפונים לגורם מקצועי ולכן, אם מדובר על חודשים רבים, הייתי שוקלת ברצינות לפנות לגורם מקצועי במקביל לכך שתנסו לעזור לה בדרכים אחרות.

זה באמת כבר תקופה לא מבוטלת....

במהלך כל השנה בעת השהייה בגן. כמעט תמיד סיימה את הגן עם קקי בתחתונים. אני חושבת שהיא מתביישת בזה כי לא ממש מדברת על זה. רק אם אשאל אותה או אבדוק אז "תודה" שהיא עם קקי. בבית זה יותר קל כי אנחנו כבר מכירים ומזהים את התנוחה בה היא מנסה לעצור את הקקי וישר מעודדים אותה ללכת לשירותים ובדרך כלל עושה בשירותים כך..
אבל בגן הצוות לא מספיק או לא מזהה את זה והיא גם לא ממש מבקשת או הולכת לשירותים על דעת עצמה.
ננסה באמת לעשות מה שהמלצת עם החומרים ובמקביל אנסה למצוא טיפול רגשי טוב. האם רק פסיכולוג או טיפול אחד על אחד יעזור או שיש גם אפשרויות לטיפול רגשי אחר שיתאים?

iameden

New member
לא משנה כ"כ סוג הטיפול, משנות ההמלצות

את יכולה לפנות גם למטפל רגשי באומנות, מטפל בהבעה ויצירה, במשחק או בכל אמצעי אחר שאתם או היא מתחברים אליו.

שיהיה הרבה בהצלחה.
את כמובן מוזמנת להמשיך ולעדכן.

למעלה