אתאיזם ואני.

סֵג

New member
בחרת מקום משונה לעשות זאת

יכלת לעשות זאת דרך אימיילים, או עלונים או משהו. זותומרת, די בילבלת אותי כי אני מורגל לדיונים בפורומים. לרוב זה לא מדיום בו עושים בו פניות אישיות.

dafnaleh

New member
גם וגם.

השקעתי במאמר הזה כל כך הרבה, החלטתי לפרסם אותו גם כאן. לא בשביל אנשים שמאמינים ויודעים בודאות שדרכם היא הנכונה, אלא בשביל אלה ששואלים שאלות, ומעוניינים לדעת יותר.

סֵג

New member
אוקיי

אני משער שמתוך התגובות והתגובות להן בשרשור הזה תוכלי להבין את המכניזם של אמונה ואתאיזם - איזה דברים ואיזה אמת משפיעה על איזה אנשים, ועל איזה שאלות אתה עונה בעצמך ועזרה לא עוזרת.

Tal_Ya_Tal

New member
אהבה היא../images/Emo42.gif../images/Emo23.gif../images/Emo24.gif../images/Emo42.gif

אהבה אוניברסלית, אהבה בלתי מותנית, נתינה מוחלטת, הבורא. (ברהמה) זוהי אנרגיה אדירה, הכוללת בתוכה את כל הקיים. מפני שרק היא יכולה לברוא. זהו מאפין של האחדות המוחלטת. של האלוהות. אהבה רומנטית, לעומת זאת, (מה שאנו נוהגים לקרוא אהבה) היא אחת מן ההטעיות רבות העצמה שיצרה תחושת הפירוד. החיפוש אחר בן הזוג המושלם, הוא אחת מחכמות הצל הגדולות של התודעה. החיפוש אחר בן או בת זוג מושלמים, מייצג "מערכת היחסים המיוחדת". מיוחד= שונה, נבדל. תכונות אלו מאפיינות את תחושת הנפרדות. א-ג-ו · מערכות של יחסים מיוחדים, הן מערכות יחסים המושתתות על פחד ! פחד נטישה, פחד להישאר לבד, אמונה שאיני רצוי, או מספיק מושך, או ראוי לאהבה. הכמיהה לאהבה, נובעת מן הזכרון של איחוד הנשמה עם האחדות המוחלטת, לפני הפירוד. זוהי שהייה בלתי נדלית במצב תמידי של BLISS ואחרי זאת אנו תרים כל הזמן. במערכת היחסים המיוחדת ישנו חשש לחשוף את "החולשות"- שמא האהוב, יברח. אולם מהר מאד נוטים לחשוף את "החולשות" של הזולת, על מנת להתרווח מרגש האשם. במערכת היחסים המיוחדת, הכל פועל כנגד הכנות. תמיד תרים אחר מסכה שתכסה על תחושת האשם הפנימית. רק המחשבה על גילוי "החולשות האישיות", מצמררת. לכן הכל פועל כנגד אפשרויות צמיחה. מערכת היחסים המיוחדת מנציחה את ההונאה העצמית ואת ההלקאה העצמית . הכוונה היא, לקבל אהבה. אך בעצם מטפחים את השנאה העצמית, שנובעת מתחושת הפירוד. אין אפשרות לקבל אהבה מבחוץ אם אין אהבה מבפנים L&L TALYA

סֵג

New member
הכל היה טוב

אם הייתי מתאהב רק בהיפיות. אבל זה לא רק תלוי בי, ולא כולם יכולים להכיל או לנתב אהבה כך שתזרום מהם, אל זוגם, הלאה אל הקשר והלאה את היקום. ולא כל אהבה היא חומר ביד הבורא שלה. ואולי זה סימן של עידן ואדם מקולקל, אבל מערכות יחסים לא יכולים להיפתר בעזרת משוואה. טובה ככל שתהיה, המשוואה של אהבה מוחלטת לא פועלת הרבה בעולמנו. והרבה אנשים עדיין רואים יופי באהבה רומנטית שכזו. אנחנו מסובכים, כל כך מתוסבכים. ותמיד זקוקים שניים לאהבה הזו, אחרת היא נשברת ומביאה אומללות, וכמעט תמיד אחד מהשניים לא היפי כמו שאתה או אני היינו מקווים. בכל מקרה, היה תקוע לך קצת אוֹם באוזניים ולא שמת לב שבניתי טיעונים שם, דיברתי על דעות ולא הבעתי דיעה אישית. לי אין תמונה של אהבה אידיאלית, אני משער. אני צעיר מדי בשביל זה. ויותר מזה, אני לא מנוסה. זה יהיה לא הוגן כלפי לקחת עיצות לפני שאני יודע יותר על זה. תן לי לאהוב עוד איזה שלוש-ארבע פעמים, להזדיין קצת ולהבין מערכות יחסים, ואני אחזור אליך כמו חוזר בשאלה ששאל את נפשו מחילוני.

dafnaleh

New member
לפי מה שאני רואה,

ואתה והמגיב אחריך, "ונדטה", קראו רק את החלק הראשון של המאמר. יש שני חלקים, שמפאת חוסר מקום חולקו לשניים. הם בלתי נפרדים אחד מהשני.

סֵג

New member
קראתי את שניהם

אבל באמת, בריפרוף מסויים. לא מחוסר כבוד אלא כי אני מכיר את הדיעה הזו טוב מאוד ואין לי צורך לעבור עליה עוד פעם.

dafnaleh

New member
אני

לא שמעתי את הדעה הזאת מאף אדם אחר לעולם. לכן, הסיכויים שהדברים בה יהיה דומים, הם לא כל כך גדולים.

סֵג

New member
אולי כי גדלת בין דתיים

אני גדלתי בין אתאיסטים וכל פעם שהוזכרה הדת שמעתי על איך הומצא אלוהים ועל כמה פתים הם דתיים.

Vendetta

New member
שטויות שנובעות מבורות וחוסר ידע

מי שיקרא את ההודעה שלך ללא ידע קודם עוד עלול לחשוב שהיהדות היתה הדת הראשונה בהיסטוריה...

sharonili

New member
יש לי רק שאלה אלייך.....

תגידי חמדתי..... לא שאני דתייה או מסורתית... ממש לא.... אבל.... יש לי שאלה אלייך..... האם את חגה את החגים היהודיים? תעני על זה בבקשה...!

the1andtheonly

New member
נהינתי לקרוא את מאמרך

הוא העיר את עיניי לפני דברים מסוימים... אבל את רוב הדברים כבר ידעתי. אני חילוני שמשאמין בה', את הדברים שאמרת כבר ידעתי. בגלל זה אני כן מאמין בה'. ה' יוצר את הסדר העולמי, הוא יוצר חוקים בסיסים. כמו "אל תרצח" ,"אל תגנוב" וכ'ו. ספר התנ"ך זה לא סיפורי מעשיות. זה ספר שמדריך איך להתנהג בעולם האמיתי, לכבד את ההורים, לא לגנוב, לא להתנשא, לא לרצוח. לפחות זה מה שאני חושב. ואם המציאו את ה' בשביל סדר ושקט אז אני מאמין בה' 100%.

Dark Muse

New member
ספר החוקים של מדינת ישראל זה תנך

לפי דבריך... זה ספר שמדריך איך להתנהג בעולם האמיתי חוץ מזה, אם בני אדם המציאו את החוקים האלו כדי לשמור על הסדר ואת אלוהים כ שוטר וירטואלי. אז מה בדיוק האמונה שלך באלוהים שברא אותך? הרי אתה אומר בעצמך שהמציאו אותו.

dafnaleh

New member
כן

מסיבה אחת פשוטה- כי זה כיף. וכי ההורים שלי חוגגים אותם ואני חיה איתם באותו הבית. מדוע?

סֵג

New member
יפה מאוד שזה מה שאת מבקשת מהאל

שיגרום למותה של בחורה צעירה. אני רוצח בדרך כלל במחירים לא נורמליים, אבל אני אעשה לך הנחה בגלל שאת מאמינה. יש עוד מישהו שאת רוצה שאני אחסל בסיבוב הזה?

למעלה