אתאיזם ואני.

ברור שהפרכות כותבים ב-"כ" ולא ב-"ח"

ברור לי שאתה לא מביא לפניי מקורות לדברים אותם אתה מעלה. ברור לי שעם ישראל הוא העם העתיק ביותר המעביר מסורה מלפני 3300 שנה. ברור לי שלסינים אין מסורה, רק סברות כי הם קיימים עשרות אלפי שנים ... ברור לי שאתה נופל בכשל לוגי שבו אתה מתעלם מאלטרנטיבות ומסכם את כל דבריך בתיאוריה אחת (שבה אנו דנים) - 'האבולוציה של המקרא' ! ברור לי שישנם גרמנים המכחישים כל ממצא המתעד את השואה ומעלים תיאוריה, ממש כמוך, שעם שלם המציא את הדברים ויאמין בהם כדי לסחוט כספים מגרמניה. ברור לי שחונכת במשפחה ברברית שבה ניתן לקרוא "אימבציל" לכל שאינו מסכים עם דעותיך. מנהל הפורום:

neko

New member
עצוב, אך אתה אכן מפגין התנהגות

חסרת אינטלגנציה בעליל. לקרוא לאיינשטיין, הוקינג, ועוד כמה וכמה אתאיסטים "לא רציונליים" זו בדיחה גרועה במקרה הטוב (או שמע האי-רציונליות שמורה רק לאתאיסטים שקראו את מאמרך?). התורה נכתבה לפי כל הראיות בסביבות 900 לפנה"ס, סה"כ פחות מ3000 שנים, בעוד שלמשל תוכל לראות כאן כיצד לפני 4000 שנים לא רק שהייתה תרבות מצרית, אלא שהמצרים כבר ביצעו את המילה הכה אהובה עליך. באותו זמן כבר החלה נפילתה של שושלת הקיסרים הראשונה בסין, ובזמן כתיבת התנ"ך כבר עלתה השושלת השלישית. אז לפני שאתה זורק הצהרות חסרות שחר, בייחוד בתור זה המתיימר לייצג את האמת האבסולוטית, אתה יכול לפחות לחפש בגוגל.

התנהגותך עצובה עוד יותר.

א. פרופ' אלברט איינשטיין לא היה אתיאיסט (-הוא האמין בבורא אך לא פרסונאלי). ב. האי-רציונאליות אכן שמורה למי שבדק וחקר את הנושא. ג. דיברתי על ראיות ברורות לתרבות קדומה במדבר. ראיות כאלו לא יכולות להשתמר. ד. דיברתי על שושלת של העברת מסורה ולא על ראיות לתרבויות קדומות. (דהיינו, אם תביא לפניי מגילה שנניח, כל סין מעבירים הלאה ובה מסופר על המאורעות שפקדו את סין בלשון הווה המורה שמיד לאחר המאורעות שימרו הסינים את המגילה והעתיקו אותה הלאה). מנהל הפורום:

Governor

New member
אינשטיין מאמין?

חפש את המלה abrupt במאמר זה `ג. דיברתי על ראיות ברורות לתרבות קדומה במדבר. ראיות כאלו לא יכולות להשתמר` אז, על אילו ראיות אתה מדבר, על אלה שלא השתמרו? `ד. דיברתי על שושלת של העברת מסורה` והיכן מתוארת שושלת זו, מחוץ למיתולוגיה היהודית הכתובה, או האוראלית? האם קימת ראיה חוץ-מקראית, ולו אחת, לאוטנטיות `מעמד הר-סיני`? כן, או לא? 972353311890284392570

neko

New member
בתקופה בה נכתבה התורה כבר היו

כתבים רבים בשימוש בעולם, והם אכן שימושו לתיעוד. הידע על השולשת הראשונה בסין (עד לפי 40 שנה שנמצאו לה עדויות בחפירות ארכאולוגיות) היה מבוסס רק על המגילות שלהם, וכמובן על המסורה שבע"פ שבעלפה שלהם, שכללה לא מעט דרקונים. ד"א, אני לא רואה אותך חי לפי התורה, אלא לפי הפרשנויות שנכתבו לפני פחות מ2000 שנה, אז אל תתחיל עם חשיבות הכתבים לפני שאתה מקיים אותם.

לא הבנת

אני הפרכתי את הפרחותיך, אתה הפרחת (לידיעתך, הפרחה היא פעולה של אחד מנקבי הגוף ומתלווה לה ריח לא נעים), לא הפרכת. פורום נכבד הרי לכם דוגמא להבנת הנקרא של חוזר בתשובה. "ברור לי שעם ישראל הוא העם העתיק ביותר המעביר מסורה מלפני 3300 שנה. ברור לי שלסינים אין מסורה, רק סברות כי הם קיימים עשרות אלפי שנים ... " לא אימבציל, הסינים קיימים לפחות מהמאה ה-18 לפני הספירה כפי שביכולתך לראות כאן (אם אות לועזית אינה זרה לך...). התיעוד הכי מוקדם לקיום עברים הוא מהמאה ה-13 לפנה"ס. משמע הסינים עתיקים מהעברים לפחות ב-500 שנה. "ברור לי שישנם גרמנים המכחישים כל ממצא המתעד את השואה ומעלים תיאוריה, ממש כמוך, שעם שלם המציא את הדברים ויאמין בהם כדי לסחוט כספים מגרמניה" ברור לי שישנם אימבצילים כמוך שאינם מבינים שלשואה יש תיעוד כלל עולמי (קרי יש אלפי מסמכים בארכיונים מכל העולם), לכן את השואה לא ניתן להכחיש. לעומת זאת לספר השקרים היהודי אין תיעוד מחוץ לו. מסקנה אי אפשר להכחיש את השואה, ומעשיות התורה לא התקיימו ברובן. "ברור לי שחונכת במשפחה ברברית שבה ניתן לקרוא "אימבציל" לכל שאינו מסכים עם דעותיך" לא הבנת: אימבציל הוא מי שמחשבתו נתקעה בגיל 3 ולא התפתחה יותר וזה מתאר אותך בדיוק. מילון ובסטר מגדיר אימבציל כך: One entry found for imbecile. Main Entry: im·be·cile Pronunciation: 'im-b&-s&l, -"sil Function: noun Etymology: French imbécile, n., from adjective, weak, weak-minded, from Latin imbecillus Date: 1802 1 : a mentally deficient person; especially : a feebleminded person having a mental age of three to seven years and requiring supervision in the performance of routine daily tasks of self-care 2 : FOOL, IDIOT - imbecile or im·be·cil·ic /"im-b&-'si-lik/ עם יד על הלב האין תיאור זה הולם אותך ?

Governor

New member
`אימבציל הוא מי שמחשבתו נתקעה

בגיל 3 ולא התפתחה יותר` ...My distinguished colleague, I beg to differ אימבציל הוא מי שגילו ההתפתחותי הוא בין שלש לשבע וזקוק להשגחה בזמן בצעו מטלות יומיומיות שגרתיות אידיוט הוא מי שגילו ההתפתחותי אינו עולה על שלש וזקוק להשגחה מלאה של מטפל 0284392570

למי שיש שאלות הנה הכתובת.....

כל מי שיש לו שאלות יכול להפנות את שאלותיו לארגון זה.. תנועת ערכים הוקמה על ידי אישי חינוך ומדע שומרי מצוות בתחילת שנות השמונים אשר צפו בתהליך הניכור שעברה החברה הישראלית, וראו כיצד קם דור המנותק משלשלת הדורות ואינו מודע למורשתו העשירה. תנועת ערכים חיפשה דרך להעביר את הכרת יסודות היהדות בשפה שווה לכל נפש, וגיבשה תכנית ייחודית במתכונת סמינר מרוכז בן מספר ימים בו מועברים בין היתר נושאים בחידת היקום, משמעות החיים, גורל ויעוד, הרמוניה במשפחה, אתגרים בחינוך, ישראל והעמים, נבואות שהתגשמו, גלגול נשמות, אחרית הימים, ועוד. לאורך כל השנה נערכים סמינריונים למגזרים שונים בארץ וברחבי תבל: בארה"ב, במקסיקו, בארגנטינה, בקנדה, בבריטניה, בצרפת, בדרום אפריקה, בהונגריה, בהונג קונג, ובשפות: עברית, אנגלית, צרפתית, ספרדית, הונגרית, ואיטלקית. באתר תוכלו לקבל מידע על מושגים ביהדות, ועל יסודות ההשקפה והמוסר של עמנו.

Governor

New member
האם יש לך הוכחה _חוץ-מקראית_, ולו

אחת, לאמיתות מעשית `מעמד הר סיני`? 972353311890284392570

Stnaley Verdun - Governor - Mk3

אני מתפלא עליך, ועוד לנוכח הידיעה שאתה מכנה אנשים כה רבים בתואר "אימבציל"... כאשר אתה אפילו לא תעלה בדעתך שלא יכולות להיות עדויות חוץ-מקראיות למעמד הר סיני מכיוון שרק בני ישראל נכחו דאז כאשר המאורע התרחש? נכון אמרו חכמינו, כל הפוסל-במומו פסול. ההוכחה היחידה היא הוכחה לוגית ובה, אם לא שמת לב, אנו דנים. אנחנו לא יודעים את המיקום המדויק של הר סיני (שאם כן, וואדי היו עולים שם לרגל). 3300 שנים מעלימות כמעט כל עדות ארכיאולוגית, החל בעצמות קבורות וכלה בבגדים או נעליים במדבר. כל מי שקרא פעם ספר ארכיאולוגיה רציני (של ארץ ישראל) יודע זאת ואף יודע שהמדבר הוא המקום האחרון למצוא בו עדויות ברורות ל"תרבויות שלמות" שעברו בו, בגלל התנאים הקשים השוררים במדבר. מי שלמד פעם על ארכיאולוגיה ידע אף שמדע הארכיאולוגיה הוא המדע הספקולטיבי ביותר בעולם שבו כל עדות שתימצא, יכולה לבסס עשר תיאוריות. מנהל הפורום:

Governor

New member
האם זו דרכך הטרחנית להודות בעובדה

הפשוטה: `אין ראיה חוץ-מקראית, ולו אחת, 'למעמד הר-סיני'`? אני פשוט מבקש לדעת האם ספר `שמות` הוא הראיה היחידה, או שמא יש לך ראיות נוספות, חוץ-מקראיות, כמובן, באשפתך (תרתי-משמע). התשובה צריכה להיות פשוטה, לדעתי: `כן`, או `לא` אגב, אל מי עוד מופנים דבריך, פרט אלי? 972353311890284392570

vizini

New member
שאל אותו יותר מכך:

שאל אותו כמה פעמים מוזכר "מעמד הר סיני" בתנ"ך מחוץ לתורה? בוודאי לא יפתיע אותך שהתשובה היא פעם אחת בלבד, ובוודאי לא יפתיע אותך שאותה הפעם היא בספר עזרא ונחמיה, מייד לאחר "מציאת" ספר התורה האבוד... ואין הוכחה חותכת מזו ש"מעמד הר סיני" מעולם לא התקיים והוא פשוט המצאה מאוחרת. לשם השוואה - יציאת מצריים מוזכרת עשרות פעמים.

dafnaleh

New member
תגובות

"טוב... אם קראת את המאמר ואת בכל זאת מסוגלת להאמין שעם שלם ייקבל סיפורים בלשון הווה שבהם הוא נוטל חלק... מה עוד עליי להוסיף? את לא רציונאלית, זה מה שאוסיף." לפי דבריך, ניכר כי האמנת שאם אקרא את מאמרך, אשנה את דעותיי מקצה לקצה. להפך, הוא רק עוזר לי לחזק את עמדותיי. ----- ""ואתם רואים את הקולות" ---> זהו משפט בלשון הווה. התורה כתובה בלשון הווה, דהיינו שהיא מספרת את המאורעות לעם כאילו חוו אותם זה עכשיו. וכך באמת היה." יפה. ואני לא מאמינה בזה. העובדה שזה כתוב- עדיין לא אומר שזה נכון. להזכירך, אתה כותב את הדברים האלו באמונה שלמה בנכונותם, ולכן כל הדברים נראים לך ברורים מאליהם. מבחינתי, הדוגמה שהבאת לי היא כמו שאכתוב לך "כיפה אדומה הלכה ביער וחיפשה תותי בר מצויים". זה לא יגיד לך כלום. לפי טענתי, התורה ניתנה לעם הרבה אחרי שמעמד הר סיני לכאורה התרחש. סיפרו להם שאבות אבותיהם הם שעמדו בהר סיני וקיבלו את התורה. סברות ידועות ומקובלות של *דתיים* אומרות שהתורה עברה מפה לפה ובכלל לא נכתבה בימי מעמד הר סיני, אלא הרבה שנים אחריו. כך, בכל מקרה לא יכול להיות שהם היו נוכחים שם, בהר סיני. מלבד זאת, אין זה בלתי אפשרי שהעם אכן חווה את מעמד הר סיני, ופירש לא נכון את מה שראה. ייתכן שראו מעין "מחזה אור קולי" שכזה, שתוכנן בקפידה. איני יודעת, לא הייתי שם. ----- "האם את בכלל מסוגלת להאמין בשטות שכזו? למה שלא תעלי לפניי עוד עם שמאמין שהוא כולו קיבל מסורה בניסים ונפלאות ומעביר מאז כתב בלשון הווה המצהיר "ראיתי את הדברים היום ואני אעביר אותם לבניי והם לבניהם אחריהם"" שוב, לדעתי הם *לא* חוו את הדברים האלה. זה ניתן לעם כסיפור שקרה לפני הרבה שנים, והדברים שכתובים בזמן הווה אינם אלא ציטוטים של אבות אבותיהם. גם אני יכולה להגיד "האם אתה בכלל מסוגל להאמין בשטות שכזו?!" על אמונותיך. אבל אני מבינה את הצורך שלך באמונה בבורא, קראתי עוד מספר מאמרים שכתבת בהייד פארק. ראיתי אותך מנסה לשכנע את עצמך ואת קהלך שכל היקום נברא במיוחד לכבודינו. אתה באמת מצליח להאמין בזה? ----- אתה מדבר הרבה על ראציונל, ובכך סותר את עצמך שוב ושוב. הרי דרך הדת היא רחוקה מלהיות קשורה לרציונל. הכל נסתר, הכל לא טבעי. הכל ניתן להפרכה בקלות. לעומת אתאיזם, בו הכל ברור ומובן. הרי כל הקטע שלמעלה מסביר את הרציונל שבאתאיזם. ----- "...קיבל אף את מציאותו של אל בלתי נראה, אחד ויחיד -בשונה משאר העמים" נכון. משהו שאי אפשר להוכיח שהוא לא קיים. אני מרגישה שאתה לא מבין את דבריי. ----- "אם כן, אני רוצה לראות עוד עם אחד שקיבל על עצמו מסורה הכתובה בלשון הווה ובו כל העם נוטל חלק. (להוציא את כל שאר הגורמים שהזכרתי, כמו האמונה באל אחד, בלתי נראה, ציווים ועבודת כהנים קשה, דקדוק בחטאי האבות וכו' בשונה מהנורמה בחברה האנושית)" אתה חוזר על עצמך, ואני לא מרגשיה בצורך לחזור על עצמי שוב ושוב. אם אינך מבין, נסה לקרוא שוב, אם לא- ותר. ----- "למה שלא תכחישי את יום השואה? ניתן בנקל לטעון שכל צילום או מחנה הוא זיוף של עם שלם שרצה לסחוט כספים מגרמניה. " נכון. אבל במקרה שלנו, יש אינטרס לאלוהים שנדע שהוא קיים, והוא אינו מוכיח את קיומו בימים אלו, בהם כל אדם שני מפקפק בקיומו של אלוהים. ----- "הטענה שלך נופלת מהסיבה הפשוטה שאנו היינו היחידים שקיבלנו שכך הדבר. מסתבר, בשונה מהטענה שלך, שכל שאר העמים קיבלו אלים מוחשיים וחומריים ביותר. לכן את טועה. רק אנחנו, בשונה מכולם, בחרנו להאמין באל בלתי נראה ורק אחד ויחיד." אהם. נצרות? איסלאם? ----- "הוא יעלה לגן עדן, או יתגלגל בגלגול הבא לחיים טובים, תלוי באיזה מבין השניים הוא מאמין. היום, נראית לי כל כך ברורה העובדה שכל ההבטחות האלה הן בשביל 'לכפות מוסר', בשביל שאדם יאמין שהוא יקבל שכר על המצוות שהוא עושה." תגובה: את סוטה מהנושא הנדון. מקובל עליי שחברה לא יכולה לחיות בלי חוקי מוסר ושאלוקים הטביע באדם את הרגש העז לחפש את האמת, בוראו ולעובדו. אנו דנים כעת בעם העתיק ביותר בעולם שעדיין מקיים את המסורה שקיבל על עצמו לפני 3300 שנה. אל תשכחי זאת. דעות סובייקטיביות לא שוות מענה בדיון לוגי. " על מה אתה מדבר? הבאתי כאן חלק מהמאמר הראשוני, שלא בא כחלק משום דיון, אלא כהסבר להיותי אתאיסטית. ----- "לפרטים נוספים בעניין, אפנה אתכם לספר: כוחו של התת מודע, מאת ג'וזף מרפי." תגובה: קראתי את הספר הזה, מה הקשר?" הקשר היה לאותו סעיף אליו היה מחובר המשפט הזה. המפשט הקודם היה: "מי שכל כך רוצה בזה, יאמין בזה". בספר הנ"ל מפורטות הדרכים להאמין בדבר שאתה מעוניין שיקרה. לדוגמה: אם אתה רוצה להרזות ממשמקלך, אתה צריך להאמין שתרזה, וזה יצליח. כמו כן, אם אתה רוצה להאמין שיש אלוהים, כי זה נוח לך מכל הבחינות, תאמין לבסוף. ואף תראה חזיונות, ניסים, ותאמין לכל מה שמוכרים לך. ----- "חוסר רציונאליות בעליל. האם את באמת חושבת שעם שלם יסכים להעביר הלאה מסורה שבה כתוב שרק אתמול פרסי לקח אותו על שטיח מעופף ובזכות זה ימול את בנו, ישבות כל יום שביעי, לא יאכל חמץ שבועיים בשנה, יחוג חגים לכבוד המאורע שלא פקד אותו וכהנה וכהנה? את באמת מצליחה להאמין בזה?" בוא נאמר, שנערה כלשהי רוצה נואשות בחבר. במשך שנים שלמות היא מחפשת ולא מוצאת אף אחד ראוי לה. היא אובססיבית בעניין. יום אחד, מקבלת הנערה "מכתב שרשרת" בו כתוב- שלחי את המכתב לעשרה אנשים, ובימים הקרובים תמצאי חתן. אם לא תשלחי אותו, יהיה לך 7 שנים של מזל רע. האם הבחורה תשלח אותו? למרות שזה אומר לקנות בולים, ללקק מעטפות, להעתיק את המכתב 10 פעמים וללכת לדואר, כדי לשלוח את המעטפות? אני חושבת שכן. אני מקווה שהבנת את הקשרו של הסיפור הזה. ואם לא- דל כוחי הבוקר. אולי מאוחר יותר.

לאבא שלך את גם לא מאמינה

את מצחיקה אותי אם יודעת !! בקשר לדורי דורות מאב לבן וכ'ו לאבא שלך גם לא תאמיני אם הוא יספר לך משהו על סביך או אבא של סבים למה לאבא שלך כן אולי הוא שקרן נראה לך שאבא שלך רוצה להנחיל לך שקרים או דרך שיקרית יש לי שאלה אליך (פעם שמעתי את זה על מישהו אחר...) היית פעם באוסטרליה לא, נכון ? אז אולי תגידי שאין אוסטרליה אנשים סתם משקרים שיש כזו מדינה למה לאמין להם ואם תגידי יש הוכחות אנשים שהיו שם וחזרו (ג"כ אולי הם שקרנים אבל רק תתארי לך שגם ככה כל הדורות זה עבר מימשהו שהיה שם ולא אחד אלא אלפים) ויש גם הוכחות לתורה וכ'ו וגם אנשים שמסתובבים ביננו והיו בעולם שכולו טוב וחזרו כם כמו שאת שומעת תקראי את כל מה שתכבתי לך באריכות אז תביני....

Governor

New member
`לאבא שלך את גם לא מאמינה`

אינך מבדיל בין אמונה, לבין אמון. אין אף לאחד עדות. כולם מצטטים גרסה שסוכם עליה, גרסת מעשית מתן תורה שבמיתולוגיה היהודית. זה תאום גרסאות וקשירת קשר לשבוש הליכים, שהענש עליו קבוע בחק `ויש גם הוכחות לתורה וכ'ו וגם אנשים שמסתובבים ביננו והיו בעולם שכולו טוב וחזרו` לא. _אין_ הוכחות לאמיתות התורה. אנשים לא היו בעולם שכולו טוב. הם לכל היותר היו כמה דקות (לא יותר מחמש דקות) ללא דופק, וללא נשימה, והוחיו. החוויות שהם מספרים אינן הוכחה לקיום נשמה, אלא הזיות פרי מצוקה מוחית... ______________________________________________________________ 0284392570

dafnaleh

New member
אוסיף לדבריך,

אם אנו יכולים, לכאורה, לאחר המוות לראות, גם ללא שימוש בעיניים- למה יש לנו עיניים ?

בקשר לפירוש שלך כלפי גילגולי נשמות

עולם האמת הרמב"ם בספריו היד החזק הילכות תשובה פרק ח' אומר הטובה הצפונה לצדיקים זה בעולם הבא, שנאמר למען יטב לך וארכתה ימים כלומר "למען יטב לך" זה לעולם שכולו טוב וארכתה ימים זה לעולם שכולו ארוך עד אין סוף וזה העולם הבא. שכר הצדיקים שיזכו לעולם הזה ופרעון הרשעים שלא יזכו לעולם הבא אלא יכרתו וימותו שנאמר יכרת תיכרת הנפש ההיא יכרת בעולם הזה ותיכרת לעולם הבא העולם הבא הוא עולם רוחני ואין צורך לתאוות אלא צדיקים יושבים בעטרותיהם בראשהם ונהנים מזיו השכינה הקדושה ששכרה טוב לאין שיעור. נסתיימו הקושיות הכל יובן בעולם הבא ואז נבין את טעמם של המצוות הלא מובנות. צדיקים יושבים הכוונה אינם עובדים ועמלים כמו בעולם הזה וזה שנאמר עטרותיהם בראשהם זה הכוונה לדעת הרוחנית שיש להם בראשהם שבזכותם הם זוכים לעולם הבא. הרמב"ם אומר כשם שאי אפשר להסביר לעיוור מלידה את גוון הצבעים וכשם שאי אפשר להסביר לחרש מלידה את שמע הצלילים כך אי אפשר להסביר לאדם גשמי את השכר הרוחני בעולם הבא. ה' ממית ומחיה מוריד שאול ויעל. הקב"ה ממית את האדם בעולם הזה ומחיה אותו בעולם הבא אם יש לאדם חטאים הוא מנקה אותם בגהנם שנאמר מוריד שאול ויעל, מהי ויעל? אחרי שהנשמה ניקתה את החטאים באש הגהנם אז היא עולה לגן עדן, לכן נאמר מוריד שאול ויעל לגן עד ועוד נאמר "מה רב טובך אשר צפנת ליראך" הקב"ה צפון שכר עולם הבא ליראיו ועוד (תהילים לז-כט) צדיקים ירשו ארץ וישכנו לעד עליה. כיצד צדיק יכול לחיות לעד בכדור הארץ אלא כוונת הפסוק שיקום בתחית המתים לכן נאמר וירשו ארץ ואלו רשעים שמד וכרת שנאמר יחדיו, מהי יחדיו?מלשון רבים כרת בעולם הזה וניכרתו לעולם הבא שנאמר (תהילים לז-כח) כי ה' אוהב משפט לא יעזור את לעולם נשמרו וזרע רשעים ניכרת, לכן צריכים להזהר לא להיסחף אחרי חברה מקולקלת ודרך רשעים יאובדו והחברה מסיתה ותעשה הכל כדי לערער את בטחון הצדיק בה' שנאמר (תהילים לז-לב) צופה רשע לצדיק ומבקש להמיתו ועוד זומם רשע לצדיק וחורק עליו שיניו. אדוני ישחק לו כי ראה כי יבוא עימו כלומר הקב"ה עוזר לצדיקים כי ראה שבאים עימו בדרך וכבר נאמר (שם לט-מ) ישועת צדיקים מה' מעוזם בעת צרה ויעזרם ה' ויפלטם יפלטם מרשעים ויושעם כי חסו בו כלומר כל זה עושה הקב"ה כי חסרו בו. ראיתי לנכון לצטט מאמרים מחוברת החיים שלאחר החיים מתוך סידרת תורה מן השמים ובאמת, מי אני? מי אתה? מי את? ממה אנו עשויים? האמנם אנו בסך הכל גושי בשר מהלכים?? נתבונן נא בשכלנו באדם המת. במה שונה הוא מעצמו בעת שהיה חי? עיניו במקומן בדיוק כשם שהיו, לפני מותו, האם יראה?? נזעק אל תוך אוזנו, האם ישמע?? הנה מיתרי הקול, הפה, הלשון והשפתיים קיימים, האם מסוגל הוא לדבר?? רגליו אינן פגועות, מדוע אינו עומד עליהן?? התשובה המחוייבת לאחר כל התפלספות אפשרות הינה אחת: "מלבד הגוף הנראה לעינינו, קיימת בתוכנו מציאות רוחנית המפעיל ומחיה את הגוף החיצון. ובעדרה, הגוף מוטל דומם כאבן". המתבונן יבין מעתה במהירות כי ה"אני" העיקרי והאמיתי שלי הוא אותו אדם רוחני המפעיל את גוש הבשר. ואין גוש הבשר הנראה לעין, אלא כחליפה הנעה, עולה במדרגות ויורדת, שרוולה נכפף ונפשט, בהתאם לפעולת מי שבתוכה. ואכן, מלבד הידוע ביהדות כדבר פשוט כי הגוף, עפר מן האדמה הוא "וייצר ה' אלהים את האדם עפר מן האדמה, ויפח באפיו נשמת חיים". (בראשית ב ז). ועיקר האדם הוא נשמתו, מתאמתים הדברים בזמנינו לחלש באמונתו, גם ע"י מחקרים חדשים אשר חלקן יובא להלן. מתוך דברי הבורא בתורה אשר העניק לנו (ומתוך אותם המחקרים הנ"ל), ברור מאד כי מות הגוף אינו מותנה, אלא יציאתנו מתוך ה"חליפה" אשר ליותה אותנו כמה עשרות שנים, וכניסתנו אל חיים מסוג אחר לגמרי. לתוספת ביאור והבהרת המצב המטריד את רובינו מידי פעם, והקרוי בפינו "מוות" נוסיף, כי כשם שעם לידתנו אל העולם הזה התנתקנו מאיבר חיוני בחיינו הקודמים אשר היינו עטופים בו והוא היוה חלק מגופנו ממש, היא השיליה, ועברנו מצורת חיים של עולם קטן וחשוך הגדוש מים אשר אנו חגים בתוכם, ניזונים דרך טבורינו, עינינו ופינו חתומים וכו' אל צורת חיים של עולם ענק, מואר, צבעוני ורועש, אשר אנו מהלכים בו על רגלינו ללא שיליה, נושמים אויר וניזונים דרך אפינו ופינו, וטבורינו סגור וחתום. כך עם פרידתנו מן העולם הזה עוברים אנו כעין תהליך שני של לידה. מתנתקים אנו מוגפינו ונולדים אל עולם אחר לגמרי. השארות הנפש – מחקרים ועובדות השארות הנפש לאחר המוות מוכחת מכמה וכמה מציאויות ומחקרים. מהן: א. מחקרי דיווח מתים במוות קליני שחזרו לחיים. ב. דיבוקים. ג. הופעת נשמות כבחייהם. ד. גלגולי נשמות. ה. סיאנסים ו. ריגרסיה. (החזרה לאחור על ידי הפנוזה). יש חיים אחרי המוות, טוענים בפעם הראשונה – אנשי מדע רופאים ופסיכיאטרים שחקרו במשך שנים ארוכות חולים שנחשבו מבחינה רפואית למתים, וחזרו אחר כך לחיים מצאו קווים משותפים בסיפוריהם המעידים, לדבריהם, כי המוות אינו חידלון. כדי לקרוא על מקרים מסוג זה נא לעיין בחוברת חיים שלאחר החיים. ד"ר אליזבט קובלר-רוס מדטרויט שחוותה מוות קליני חזרה פסיכיאטרית ומומחית בעלת שם עולמי בנושא ההיבטים הפסיכיאטרים של המיתה. בחנה במשך 20 שנה למעלה מאלף מקרים שהתנסו בחוויה של מוות" ספריה: On Children Death” פרופ' קנת רינג – פרופ' לפסיכולוגיה מאוניברסיטת קונטיקאט. חקר במשך שנים מקרים של "מוות קליני". את ממצאי מחקריו פרסם בספר "החיים והמוות". ד"ר ג'ורג' ריצ'י – נשיא אקדמיית ריצ'מונד לרפואה ויו"ר המחלקה הפסיכיאטרית בביה"ח "טאוורס" בשאר לוטסוויל. ערך מחקר מקיף, וראיין מאות מקרים של מוות קליני. (לאחר שאף הוא בעצמו עבר את החוויה). ספרו: "חזרה מן המחר". הפסיכולוג קארלוס אוסיס - מההתאחדות האמירקנית למחקר פסיכולוגי. ראיין 877 רופאים, שסיפרו על חזרתם לחיים של חוליהם. ספרו: Osis & Haraldson: At THE Hour of Death ד"ר מוריס ראולינגס – קארדיאולוג מאוניברסיטת טנסי. בדק 300 חולים, שעברו חוויה של מוות קליני. את מחקריו פרסם בספר "מעבר לסף המוות". פרופ' יאן סטיבנסון – חקר ביסודיות יחד עם צוות מדענים 20 קרים של אנשים, שחוו מוות קליני, את מסקנותיו פרסם בספר "20 Cases of Reincarngtien"

המשך בקשר לגילגולי נשמות

המשך לגיגולי נשמות... עתה, לאחר שראינו את מחקרי המדע המודרני בנושא מרתק זה הוגע לכל אחד ואחת מאיתנו, לשם הכרת עצמינו טוב יותר, מדהים לגלות את ההקבלה המפליאה בין המדווח בתגליות חדשות אלה פרי מחקר העולם המדעי במאה העשרים לבין הדיווח המפורט המופיע בתורת ישראל עוד מלפני אלפי שנים בדבר המתרחש עם האדם לאחר עזיבתו את גופו. ונפרט את הדברים בקצרה. מתוך דברי המחקרים החדשי הנ"ל מתחדש לבן הדור המודרני חמשה נתונים מרכזיים: א. קיימת אפשרות של חזרה לחים לאחר מוות קליני. מתוך מחקרים הוסקו מסקנות והם: א. יש חיים לאחר מוות קליני. ב. הנפטרים רואים לאחר מותם אור גדול וחזק אשר הוא "מציאות של מישהו" השופע אהבה ללא קץ. הוא מדבר עמהם בדרך של העברת מחשבות. ג. הנפטרים רואים את חייהם עוברים לפניהם בשברירי בזק, אך בסדר כרונולוגי, במהירות מופלאה. ד. קרובים וידידים אשר נפטרו קודם לכן, יוצאים לקראת הנפטר ה. המתים מסוגלים לדעת את כל הנעשה מסביב לגוף הגשמי המונח למטה (גם מי שהיה עיוור בחייו!!). למרבה הפלא כל חמשת הנתונים הנ"ל והרבה יותר מהם, מופיעים בתורה בכמה וכמה מקומות, ואף מבוארים ומפורטים ומוסברים יותר מן המחקרים המדעיים. נצטט נא בזה חלק מהם. א. קיימת אפשרות של חזרה לחיים לאחר מוות קליני. במסכת שמחות (תחילת פרק ח) נאמר: "יוצאין לבית הקברות ופוקדין על המתים עד שלשה ימים. מעשה שפקדו אחד וחי עשרים וחמש שנים ואחר כך מת". כלומר, עד שלשה ימים מהקבורה יש לצאת לבית הקברות ולבדוק אם הנקבר לא שב לחיים. מכיון שעד שלשה ימים קיימת אפשרות של חזרה לחיים (וראה בפרישה סימן שצ"ד שזהו דוקא בימיהם שהיו קוברים בכוכים). ומעשה שפקדו אחד, וחי עוד עשרים וחמש שנה. ובתלמוד (בבא בתרא י, ב) מסופר על רב יוסף בנו של רב יהושע שנפטר ושב לחיים. שאל אותו אביו מה ראית? אמר לו, עולם הפוך (מכאן) ראיתי. עליונים (אנשים שנחשבו כאן לנכבדים מחמת עושרם וכד') למטה, ותחתונים (אנשים שנחשבו כאן לפשוטים, אך היו עובדי האלקים כראוי) למעלה. אמר לו אביו: עולם ברור ראית! ועוד מסופר בתלמוד (ראה השנה יז א) על רב הונא בנו של רב יהושע ששב לחיים וסיפר לרב פפא שאמנם היה אמור למות "ואמר להו הקדוש ברוך הוא הואיל ולא מוקים במיליה, לא תקומו בהדיה" (אמר להם הקדוש ברוך הוא, הואיל ואינו מעמיד על מדותיו אל מעביר על מדותיו ומתנהג עם חבריו לפנים משורת הדין, אף אתם לא תעמדו על הדין איתו לדקדק אחריו). כלומר רב הונא זכה אף לשמוע את סיבת שיבתו לחיים וראה עוד בזוהר הקדוש במעשה הינוקא שהתפלל על אביו, שהוא זקוק לו כדי ללמוד ושב אביו לחיים. ב. הנפטרים רואים לאחר מותם אור גדול וחזק אשר הוא "מציאות של מישהו" השופע אהבה ללא קץ. הוא מדבר עמהם בדרך של העברת מחשבות. בזוהר הקדוש (בראשית ריח) נאמר: "בשעתא דאשלימו יומי דבר נש לאפקא מעלמא, איתייהיב רשות לבר נש למחמי מה דלא הוה ליה וכו'" (בשעה שנשלמו ימיו של האדם לצאת מן העולם, ניתנת רשות לאדם לראות מה שלא היה לו רשות לראות). ידוע שגילויים עליונים משולים לאור. וראה בספר הישר (שער יד): "והעולם הבא הוא רחב, בלא קצוות וכו' אורה גדולה אשר לא תדמה לאור העולם הזה". עוד ראוי לציין כאן את דברי חז"ל: "הרי הוא אומר: כי לא יראני האדם וחי (שמות לג) בחייהם אינם רואים, אבל רואים הם בשעת מתתן". (במדבר רבה, סוף נשאר). ועוד אמרו חז"ל: "כיוון שבא האדם להפטר מן העולם, נגלה עליו הקדוש ברוך הוא וכו'" (ילקוט שמעוני איוב, תתקכ,ב). ג. הם רואים את חייהם עוברים לפניהם בשברירי בזק, אך בסדר כרונולוגי, במהירות מופלאה. לפני המצאת המצלמה ומכשירי ההסרטנה וההקרנה, המנציחים את ההוה ומראים בעתיד את העבר כהוה היו דבריםה של החוזרים לחיים בלתי נתפסים בשכל: לראות את אשר נעשה בעבר?!? כיצד יתכן?? לפני אלפי שנים כתבו חז"ל: "כשאדם נפטר מן העולם באים כל מעשיו ונפרטיםי לפני" (ספרי, האזינו). ד. קרובים וידידים אשר נפטרו קדם לכן, יוצאים לקראת הנפטר. בזוהר הקדוש, בהמשך הציטוט המובא לעיל באות ב' בדבר מתן האפשרות לאדם לראות בשעת הפטירה, נאמר כך: "אבוי וקריבוי משתכחן תמן עימיה, וחמי להון, ואישתמודע להון, ואזלין עם נשמתיה עד אתר דתשרי באתריה". (אביו וקרוביו נמצאים שם עמו, והוא רואה אותם, ומתוודע אליהם, והם הולכים ומלווים את נשמתו עד המקום אשר בו היא תשכון). על אשר התרחש ביום פטירת רבי שמעון בר יוחאי מספר הזוהר הקדוש (בתחילת האדרא זוטר): אתעטף רבי שמעון, ויתיב. (התעטף רבי שמעון בלבושו, וישב )פתח ואמר לא המתים יהללו יה וכו' אמר: הא רב המנונא סבא הכא, וסחרניה ע' צדיקי גליפן בעיטרין מנהרין כל חד וחד וכו' (הנה רב המנונא סבא נמצא כאן וסביבו שבעים צדיקים חקוקים בעטרות ומאירים כל אחד ואחד וכו') עד דהוה יתיב אמר (ובעודו יושב, אמר) הא רבי פנחס בן יאיר הכא, אתקינו דוכתיה. אזדעזעו חברייא דהוו תמן וקמו ויתבו בשיפולי ביתא וכו' (הנה רבי פנחס בן יאיר כאן, התקינומקומו. הזדעזעו החברים שהיו שם וקמו וישבו בירכתי הבית וכו')... וראה עוד בתלמוד (ברכות כח) אודות רבן יוחנן בן זכאי שאמר סמוך לפטירתו: "הכינו כסא לחזקיהו מלך יהודה שבא!" (שבא אלי ללוותני. רש”י שם). ה. המתים מסוגלים לדעת את כל הנעשה מסביב לגוף הגשמי. חז"ל, אשר מקור המידע שבידם איננו נובע ממחקרי השבים לחיים ממוות קליני זמני, אלא מתורתו העמוקה והרחבה של בורא האדם, ידעו מאז את אשר אנשי המחקר יודעים זה עתה, וידעו גם את אשר אנשי המחקר עדיין אינם יודעים. חז"ל מציינים בדבריהם את משך הזמן שבו הנפש שוהה בסביבת הגוף. וכך נאמר בתלמוד ירושלמי (יבמות פרק טז, ה"ג): "כל שלושה ימים אחרי הפטירה, הנפש טסה על הגוף". ועוד נאמר בתלמוד (שבת קנב, ב) "כל שאומרים בני המת, יודע". וראה עוד בתלמוד מסכת ברכות (יח, ב) אודות נשמות המשוחחות ביניהן לאחר המוות. ובמסכת בבא מציעא (פד, ב) מסופר שרבי אלעזר בנו של רבי שמעון בר יוחאי היה משיב לשאלות לאחר פטירתו. ובמועד קטן (כה, א) שיחת יהודה וחזקיה בני רבי חייא בקברם. ובכתובות (קג, א) אודות רבי יהודה הנשיא שהיה מגיע לביתו לאחר פטירתו בכל ערב שבת. ובתענית (כג, ב) אודות גדול בתורה שלאחר פטירתו סייע לבנו. ובשבת (קנב, ב) רב אחאי גער מתוך קברו בחופרים. ובברכות (יח, ב) זעירי מבקש פקדונו מאשה שנפטרה אשר גילתה לו את המקום שהחביאה ובישרה על פלונית העתידה להגיע למחרת לבית הקברות, כי תפטר. וראה עוד שם אודות שיחת שמואל עם המתים.

למעלה