אשת/גבר החלומות

אשת/גבר החלומות

היי מהחיפוש אחר אשת/גבר החלומות, מגלים ברוב המקרים שנשארים רק החלומות, בקבוצת הנשואים ובודאי בקרב אלו שקבלו את ההחלטה לפרק את החבילה. ומכאן אני מציע לשנות את הגישה כשאנו מחפשים בן/ת זוג. שכל אחד/ת קודם כל יבדוק עם עצמו על מה הוא מוכן לוותר,להתפשר ואפילו להקריב על מזבח הזוגיות. שבת שלום אבי

ophra

New member
קודם כל - מק../images/Emo78.gif

כי אני חושבת שעלו כאן כמה נקודות חשובות שבטח יעניינו רבים. אני צריכה עוד קצת לחשוב על מה שכתבת, אבל כבר יכולה ל"זרוק" כמה משפטים שבטח יצאו מבולגנים קצת...
א. לא מחפשת "גבר חלומות" מחפשת משהו ש"יעבוד" שיעשה לי טוב (וכמובן גם לו) ב. כשאני בודקת עם עצמי זה לא "על מה אני מוכנה לוותר ולהתפשר" גם קביעות כאלו מראש עלולות לדעתי להגביל מדי בודקת כל מקרה (או ויתור) לגופו של עניין לפעמים השאלה היא גם מה אני מקבלת "בתמורה" לויתור הזה... לפעמים הנכונות לוותר היא פונקציה של שלב בחיים שלב בהכרות ג. "להקריב על מזבח הזוגיות"?????? NEVER! זוגיות שהיא מזבח רק תדרוש עוד ועוד קורבנות (זוכר את הצמח הטורף מהסרט "חנות קטנה ומטריפה"?....
) כשמקריבים קורבן - תחושת ההקרבה לא עוזבת לעולם לפעמים נצליח להדחיק אותה או לדחוק אותה לקרן זווית אבל לעולם לא להיפטר ממנה לגמרי ואז - היא תפרוץ ותציף ותפוצץ את הכל... מיותר לדעתי...
זהו להפעם.... (יודעת שאמרתי רק מה "לא" ועוד לא הגעתי למה "כן"... זה יגיע...) עפ
(לא מקריבה קורבנות לאפחד)

תודה עפרה שהקפצת ../images/Emo25.gif

הרבה פעילות כאן היום ואני אובדת בין ההודעות... החלומות שלי חופשי מאוד פשוטים מה שאני צרכה זה חברות, הדדיות ומשיכה. חושב שאפשר לוותר על משהו? לא יודעת, לא חושבת שאפשר... קורבנות איני מקריבה וגם לא רוצה ו/או מוכנה שאחר יקריב עבורי קורבן זה המקום הכי נמוך שאפשר להיות בו... כל ויתור צריך לבוא ממקום נקי של בחירה ולא ממקום של הקרבה...

הקרבת ועוד איך

היי עפרה בעצם כניסתך למערכת של זוגיות הקרבת מרצון את החופש המוחלט (לעניין זה)שהיה לך טרם הזוגיות, דוגמא נוספת: יש נשים שהקריירה שלהן מתעכבת/נקטעת בשל העובדה שהן יולדות ומגדלות ילדים. או בשל אילוץ לעבור לארץ אחרת ולו לפרק זמן מוגבל בגין שליחות במסגרת עבודת הבעל. או נשות צבא הקבע שרואות את הבעלים אחת לשבוע או יותר, ועול גידול הילדים ונהול הבית מוטל על כתפיהן. ואני מניח שיש עוד דוגמאות והן נפוצות לסוג של הקרבה על מזבח הזוגיות. שבוע טוב אבי

ophra

New member
ויתור או הקרבה...?

כנראה שאנחנו נותנים משמעות שונה לשתי המילים האלו. בעיני, ויתור הוא לגיטימי, הכרחי, חלק מהמציאות שאנחנו חיים בה, לא רק בזוגיות. מול כל ויתור עומד רווח. עומדת בחירה, כמו שאמרה עוף השניה לפני...
הקרבה היא ויתור במימדים אחרים. היא ויתור ללא רווח לצידה, היא ויתור ברמה שנותנת תחושה כאילו "נגזל" ממני משהו (וכל זה, כמובן, פרשנות שלי לביטוי) "קורבן" היא מילה קשה. לא סתם. ואני....? לא מקריבה קורבנות. מוותרת ומתפשרת....? בוודאי. בוחרת בחירות.....? עוד יותר בוודאי.
אבל אם אצמד דווקא לדוגמא שנתת - "נשים שהקריירה שלהן מתעכבת/נקבעת בשל העובדה שהן יולדות ומגדלות ילדים". זהו לא קורבן. זו בחירה. זו "ה"בחירה שעושה כל אישה, (וגם כל איש, רק שהם לא מודעים לזה תמיד) אם הייתי מרגישה שאני מקריבה כאן משהו אותי (=חיי, עבודתי) או את ילדי המצב היה רע ומר...
של כולנו. אז אולי זה לא ויכוח מהותי אבל ויכוח טרמינולוגי בלבד, אבל בעיני האבחנה היא חשובה.... עפ

חופשי יקר ../images/Emo20.gif

קולטת במה שכתבת קצת ייאוש וחוסר אמון באהבה הזאת שהינך מחפש אז קודם כל חיוך קטנטן בשבילך
. חיפוש אחר חלום הוא טעות, החיפוש עצמו הוא טעות, והחכמה היא לגרום לחלום להפוך למציאות, ואז להגשים ולקבל אותה. נכון אתה צודק כל אחד צריך לדעת בעצם מה הוא עצמו מה הם החסרונות שלו ומה הוא מחפש בעצם, ולא לחפש אחר "חלום" שאינו ברור, יש לקבל את הצד השני גם עם חסרונות ומי שיגיד לך שיש אחת מושלמת טועה בעצמו. לכולנו חסרונות וגם מעלות, ואם כל זוג שמתחיל אצלהם קשר שהוא אינו רק משיכה ובו יש כמה וכמה דברים תואמים, יש מה להשקיע ויש על מה לותר למען הקשר ואז בעצם קבלת האחד/ת את השני/ה היא ההגשת המציאות שהינה חלום. ושיהיה לך שבוע טוב עם עוד שאיפות ולא רק חלומות ועם הגשמות יותר שמחות מזל

עוף כנף

New member
שיתוף ובחירה

אז ככה, לא בחיפוש אחר גבר חלומותי ולמען האמת לא הגדרתי לי כזה... ואם אהיה בזוגיות של תקשורת טובה, הבנה, ידידות ושיתוף, וכמובן אהבה- דייני... (מסתפקת במועט??!)
וגם בנשואי, לא נשאתי בעקבות החלומות... ויתורים ופשרות הם לא גורמים שאפשר להחליט עליהם מראש,- אלא שמתהווים תוך כדי מערכת היחסים, ועל פי נכונות שני הצדדים. ולא מאמינה בהקרבה על מזבח הזוגיות. מאמינה בבחירות.. לדוגמא: אם בחרתי לעבוד במשרה מחייבת פחות,- לא הקרבתי דבר, בחרתי להקדיש זמן איכות לילדים על פני זמן נוסף במקום העבודה.

האלי

New member
נכון לעכשיו

אשת החלומות שלי תהיה זו שתקבל אותי ותתרום לתהליך שלי בדרך אל עצמי. נכון זה נשמע אגואיסטי לגמרי? (לא לגמרי בטוח שזה לא) אבל אם פרק ב´ של חיי יכלול שוב זוגיות מחוייבת, אני רוצה שהיא תבוא ממקום של שלמות עצמית. בטח לא מוכן להקריב את עצמי שוב על שום מזבח של שום דבר ואף אחד. שלך, האלי.

ophra

New member
אגואיסטי....? אולי.... ../images/Emo4.gif

זה עדיין לא הופך את זה ללא לגיטימי להפך!!! אם אותה אשה תרגיש שגם אתה נמצא באותו מקום בדיוק עבורה זה גם עשוי להצליח לכם....
עפ
(מזהירה מראש)

נהפוך הוא...

קודם כל החיפוש כשלעצמו, לטעמי טעות...שמקרינה בעתידה על ההתרחשויות...עצם הצורך של חיפוש מכניס שיקולים לא ענינים, לתהליך שחיב לבוא מעצמו...זוגיות כי יש אהבה, הינה דבר אחד,,,זוגיות כי לא טוב לי לבד הינה נקודת פתיחה אחרת לגמרי...אני לא אדם קל לגור איתו, ובעוד בתאוריה יכול אני לשנות,,,לוותר, להתפשר, אינני רוצה...אני, אני...לקח לי שנים, להבין שאין זה עונש...להיות אני. גם כשהמשמעות {ואין זה חובה} היא לבד...

r e d head

New member
לא מהתפשרות ולא מהקרבה

אלא מרצון אני חושבת שהחלומות הם לא הבעיה. הבעיות מסתתרות מאחורי החלומות הלא ריאלים.

ophra

New member
אם כך.....

הבעיה היא החלומות שאינם ריאלים... וחלומות, בהגדרה, אינם ריאליים....
עפ
(כבר מזמן לא חולמת על גברים
)

למעלה