אשר

אייברי

New member
אשר

תראו יש כאן הרבה בילבול לגבי דברים שאסור או מותר לאשר לעשות אני אנסה לעשות סדר בדברים למיטב ידעתי. ראשית לגבי העובדה שהמשדר נמצא על אשר במשך השבת זה לא משנה מתי הוא שם אותו החפץ נחשב מוקצה כלומר חפץ שאסור לגעת או להזיז בשבת בגלל שאולי ידליק אותו והעובדה שאין שם כפתור הפעלה אינה משנה דבר משום שברגע שנקבע שהחפץ מוקצה הסיבה לא משנה זה נכון שבצבא או במצבי חירום רבנים ישתמשו בסיבות כאלה כדי להתיר לא נראה לי שהרצון לזכות במיליון נכלל בהגדרה זו. לגבי הצילום בשבת זה נכון שאשר עצמו אינו עובר שום איסור אבל אם תשימו לב שבטלוויזה כשיש ראיון עם מישהו דתי בשבת תמיד יופיע הכיתוב צולם ביום חול אני לא יודע מה הסיבה יתכן שזה בגלל העובדה שזה שאתה מסכים שיראו אותך בשבת גורם לאנשים(עורכים וצופים)לחלל את השבת לא מדובר בעבירה גדולה אבל זה משהו שבן אדם דתי לא יעשה. לגבי המיקרופון בחדר האח הגדול וזה שבמשדר הקביעה הרגילה היא שאסור לדבר בו בשבת למרות שאם אני לא טועה יש פסק הלכה של הרב עובדיה שטוען שבמיקרופון אין חילול שבת כי זה רק מגביה את הקול שלך יחסית לאחרים אני לא מכיר את הפרטים אבל זה לא משנה כי המשדר ומה שיש בחדר האח הגדול יותר ממיקרופון בנוסף אם אני לא טועה יש כפתור חשמלי שנדלק בכניסה לחדר שפותח את הדלת וזה ללא ספק חילול שבת לסיכום אני לא רוצה להעביר ביקורת על אשר כי עולמו הפנימי זה ענינו האישי אני רק יגיד שאשר הוא בנאדם שפועל מתוך רגשות והידע שלו בדת הוא אפסי אפילו אני יודע שרוב הדברים שהוא אמר פשוט שטויות (אני לא מתכווין להעביר עליו ביקורת אני מציין עובדות)הוא חושב כמו אנשים מסורתיים שמקפידים על שטויות ועוברים על דברים רצינים.אני לא אומר שלאדם דתי אין מקום בתוכנית הדת היום מתקדמת וישנם רבנים אמיצים שמחפשים פיתרונות כדי לאפשר לאדם דתי להשתלב בחברה המודרנית אבל זה לא בא ברגל וודאי שאשר אינו מהווה דוגמא לאדם דתי יכול להיות שהוא חושב על עצמו כדתי וזכותו של כל אדם להגדיר את עצמו איך שהוא רוצה אבל התנהגותו מזכירה אדם מסורתי

למעלה