אשר יגורתי בא לי......

shelycat

New member
אשר יגורתי בא לי......

אשר יגורתי בא לי....... כמו שאתם יודעים המצב המשפחתי שלנו מסובך ועכשיו קיבלנו הזמנה לחתונה(ליתר דיוק היא אצל אמא של עמית ועוד לא הגיעה אלינו) ,שימו לב זה מסתבך, החתונה היא של הבן של החבר של אמא של עמית. את הבחור עמית פגש פעם ראשונה בחתונה שלנו (אמא שלו הזמינה) ואני לא פגשתי אותו בכלל שלא לדבר על החברה שלו(למרות שגם היא הגיעה לארוע שלנו) הם פשוט לא הציגו את עצמם בפנינו וזה בסדר, למען האמת אני יודעת איך הם נראים רק ע"פ תמונה מהחתונה שלנו. העיניין הוא כזה אין לנו מושג (בינתיים) אפילו מה השמות שלהם, לחתונה שלנו אבא שלהם (גם הבת השניה שלו היתה עם החבר שלה) נתן צ"ק בשם כולם כלומר (בממוצע הוא נתן בשם כל אחד 200 שקל כלומר 1000 שקל) אותו בן שמתחתן לא נתן לנו מתנה בעצמו אלא אביו "כיסה" את זה (ולמה שיוציא כסף מכיסו הרי הוא לא מכיר אותנו ובא כי החברה של אבא שלו ואבא שלו הכריחו אותו). ועכשיו לעיניין שלנו כמו שאמרתי הוזמנו לחתונה שלו בסוף החודש הקרוב והתלבטות היא כזאת כזוג נשוי אנחנו לא נותנים בד"כ להורים לתת מתנה בשמנו אבל כיוון שכזוג צעיר אנחנו די חוסכים וכיוון שה"מכה" הזאת נפלה עלינו ולא מרצוננו ,אנחנו הרי לא מכירים את הזוג אבל אין לנו אפשרות לא להגיע לארוע כיוון שמעמידים אותנו במצב לא נוח ודי מכריחים אותנו להגיע, והיינו מעדיפים שלא להוציא סכומים שכאלה על זרים האם לדעתכם זה בסדר פשוט לתת לאמא שלו לשלם (היא הרי הכניסה אותנו ל"ברוך" הזה ודורשת נוכחות מסיבותיה היא <האקסית שלו תהיה ששם>) האם זה בכלל בסדר לקבוע לה עובדה ש"תכסה" אותנו במתנה שלה?

shelycat

New member
אה...ואיך זה אצלכם....

אתם נותנים להורים "לכסות" אתכם במתנה שהם נותנים בארועים משפחתיים?

jess ועוד

New member
שלי איזה מצב מבאס ../images/Emo4.gif

אנחנו בכל מקרה לא נותנים להורים "לשלם" את המתנה ובאמת באחת הפעמים שיצא לנו מצב כמו שלכם פשוט הודענו להורים שלי, שאיתם הלכנו לאירוע שאנחנו נותנים סכום מסויים ושהם יתנו את ההפרש (שהיה גדול יותר מן הסתם) וככה ביחד... החזרנו את אותו הסכום ולא יצאנו מגעילים ובאנו בידים ריקות ...

יעלי2

New member
היינו בסרט הזה

לפני שהתחתנו הלכנו עם ההורים לחתונה של בת של החברים והכנסנו שיק למעטפה עם השיק של ההורים. אחרי החתונה, הוזמנו לחתונה אחרת של בת שלא ראיתי מגיל ילדות. לחתונה שלנו שבועיים קודם המשפחה ההיא הביאה שיק אחד כשהתייצבו גם הזוג (שהתחתן שבועיים אחרינו) וזה מה שעשינו לחתונה שלהם. אנחנו השתתפנו בסכום סימלי יחסית, אבל השיק היה מכל המשפחה. מקווה שעזרתי.

kisses

New member
אני מסכימה עם גסיקה

שההורים יתנו סכום מסויים ואתם תשלימו אותו

Ronnie*

New member
באמת מצב מעצבן...

נראה לי שהיינו נותנים צ´ק קטן משלנו, בלית ברירה...

תוכי

New member
היינו בסיטואציה דומה../images/Emo18.gif

דודה של חיים נתנה שיק גדול והבת שלה התחתנה כחודשיים אחרינו הודענו לאבא של בעלי שהסכום שאנחנו נותנים זה מה שאנחנו יכולים ואם הוא רוצה הוא מוזמן להוסיף - כמובן שהוא הוסיף וכמו שחברה שלי אומרת החובות של ההורים הם לא שלנו

שמופית

New member
אצלנו.... ../images/Emo130.gif

אנחנו לא נותנים להורים לכסות אותנו, עוד מלפני החתונה. היו ברית וימי הולדת ואנחנו תמיד הגענו עם מתנה, אפילו שההורים אמרו שהם יכסו אותנו. לדעתי אתם צריכים ללכת ואולי לקנות מתנה יפה (אפשר לסגור מתנה מדהימה עד 150-200 ש"ח), אם אתם לא רוצים לשים 400 ש"ח. אגב, לדעתי זוג יכול להביא גם 300 ש"ח וזה עדיין בגבול הסביר...

שירי71

New member
לא אוהבת את זה

ברגע שכבר לא גרתי בבית גם כשהייתי סטדנטית תפרנית לגמרי וחברים של אח שלי התחתנו וכל המשחפה הוזמנה התעקשתי לתת מתנה משלי צ´ק שלי (אלה חברים שהכרתי מאד טוב וגם היינו לפעמים מטיילים יחד וכאלה) רק מה,, אמא שלי עשתה לי את המוות ש"זה לא נראה יפה" אז הקשבתי לה והרגשתי עם זה ח*א. זה היה כשהייתי בת אולי 23 24. היום בשום פנים לא הייתי מאפשרת להם לשלם עבורי אלא אם כן זה אנשים שממש לא אכפת לי מהאירוע שלהם ואני הולכת רק בשביל המשפחה שלי. אגב כעת אני נזכרת בחתונה נוספת של קרובת משפחה שלי שאני מה זה אוהבת והייתי אז במינוס של החיים (Vייתי ממלאה דלק באוטו בחמישה שקלים וכאלה ולא הי לי כסף לא נעים לומר אפילו לקנות אוכל לא נעים לומר) ואז, ורק אז ביקשתי עזרה מההורים שלי והם גם נתנו צ´ק בשם כל המשפחה למרות שכבר הייתי בת 28 וחיה מחוץ לבית.

שירי71

New member
כן.

אם היא מציעה כלומר. אם היא לא מציעה אל תעיזו לדעתי לבקש ממנה. תנו אתם כמה שבא לכם וזהו. לא לא לא לעשות מזה עניין.

למעלה