אשרם במדבר

אשרם במדבר

‏יום שני 01 אוגוסט 2005 ‏כ"ה תמוז תשס"ה שלום, טיילתי 14 יום בהפלגת חופים, באוניה איריס. (כרתים אינסטנבול, רומניה (הביקור בוטל בנימוק לא משכנע ופיצויי לא ניתן! בולגריה ויון) סה"כ טיול מהנה ומעניין, אבל........ השתתפתי בסדנא באשרם במדבר.... שלושה ימים שני לילות 48 שעות ואני מלא רשמים ומלא הערכה! אני יכול לכתוב הרבה על המקום, הפורמט לא יאפשר. לכן בקיצור, המיקום בין מצפה רמון לאילת, נוף מדהים.... המקום מנוהל ע"י 10 אנשים ( מכנים עצמם המעגל, יש מעגלים נוספים) לדבריהם כול חברי המגל הראשון, בזכויות שוות. ההכרעות מתקבלות ברוב קולות פרט להכרעות חשובות שחייבות להתקבל פה אחד. 6 מחברי המעגל מקבלים שכר סמלי ו 4 רק אש"ל. באתר שלהם אפשר לקבל אינפורמציה על פעילותם ממליץ להיכנס לפורום שלהם. אמת המתירנות המינית, בלשון המעטה, רבה.... אבל למי שצד זה לא מעניין אותו\ה לא יראנה.... המדיטציה המיוחדת שלהם (בתנועה ובריקוד) גרמה לי הרגשה נהדרת... ואני בן 78 שנה. אין לי קשר ל"הבנה ולידיעה" שהם מנסים להעביר משולב בציור ופיסול... למרות קלפי הטרה... נהניתי מכל רגע... החדרים ממוזגים, האוכל הצמחוני טעים ובשפע. אוסיף קוריוז: הארוחות במיוחד ארוחות הערב מלוות בצרמוניה... אבל ליל שבת השאיר אותי פעור פה. המנחה של הסדנא (אחת משלושה) ברכה על הנרות, בתנועות המסורתיות, שאלתיה, מה הברכה שברכה, מאחר והבודהיזם מבצבץ מכל פינה, השיבה בשקט, הברכה שלמדתי בבית הורי. בקיצור שירי שבת קידוש מסורתי וביצוע חלה כדין. בקיצור ממולץ (לא לכל אחד)

גל ים..

New member
אריה בוקר טוב לך ../images/Emo13.gif

נחמד לדעת שהגיל לא פוגע ברגש הנעורים..זה נותן לי תקווה.. לדעת שגם בגיל 80 כמעט בעזרת השם שאגיע לשם..אוכל להמשיך להנות מדברים מקסימים וקסומים ולהנות כילדה.. אתה נוסך בי תקווה ...דרך אגב הבנתי שהצנון הוא בקטע של כל השאנטי הזה...אז הוא בטח ישמח אם תספר על כל הקטע הזה גם אצלו.. הוא מתעסק מה שהבנתי ביוגה ובאוכל בריא וכו'.. אל המתירנות המינית ולכמה דברים אני לא מתחברת ..אבל האם תוכל לספר על קלפי הטארות ..דווקא על מה שפחדת ..לא איכפת לי גם בפרטי.. זה כן מעניין אותי .. והעיקר שיהיה לך בוקר נפלא ..ושבוע טוב וברוכים הבאים ....

קלפי טרו\א ועוד

שלום גלי, קראתי את שכתבתי וקבלתי צמרמורת.... (מהשיבושים) א. אפשר ליהנות בכול גיל... (יש מגבלות גיל, אבל לפעמים לגיל גם מעלות). חייבים להפיק המקסימום מכול מצב. ב. המתירנות והסקס הם חלק משמעותי באשרם, הרבה, הרבה פחות בסדנא. ג. קלפי הטרא של אושו כמו כל קורא העתידות והמזלות, אינם מפחידים אותי אלא נראים לי מגוחכים.... למרות העובדה שהשתתפתי, ללא ביקורת בהליך... המתחיל בקריאת הקלף ונמשך בניתוחו המילולי והבעתו בציורים, בפיסול ובנית מסכת פנים..... כולל שתיקות ארוכות... אם את מבקשת פרטים נוספים, כתבי באמצעות המייל. בהצלתה

שמחה שנהנית../images/Emo140.gif

מאחלת לך עוד הרבה טיולים וכיףףף

Swagi

New member
Zen כאן ועכשיו

שלום עליך אריה, וגם נמסטה (ברכה מהמזרח - אני רואה את הנשגב שבך) אני שמח להפגש איתך על גבי המדיה האלקטרונית, אחרי שנהנתי להכיר אותך פנים אל פנים (אם כי בקצרה). לגבי קלפי הטארות הספציפיים Osho Zen Tarot, אלו קלפים שמדברים על ההווה לא על העתיד. הפילוסופיה של הזן היא להסתכל על הכאן והעכשיו. "לחיות את הרגע", וזאת מתוך מקום של חיבור מודעות ומלאות ולא מתוך הראיה השלילית של ביטוי זה, של ריקנות מטומטמת. מבחינתי קלפים אלו הם כמו מראה ופנס. לכל קלף יש סמליות עמוקה שמזכירה לנו דברים שאנו יודעים, אבל שכחנו. בעזרת הקלפים אפשר להתבונן פנימה ולקבל עצה שלמעשה מגיעה מעצמנו. אנו מבינים מה חוסם אותנו ומקבלים תובנה לגבי כוחותינו. הקלפים הם כמו חכם בעל ניסיון שמצביע על מה שקורה אצלנו בפנים, ולא כמו פוליטיקאי שמבטיח הבטחות לעתיד. אהבה, אאדהר

meggie

New member
סוואגי איזה יופי ../images/Emo39.gif קצת שאנטי

הבאת לאשרם שלנו כאן

meggie

New member
היי אריה

סוואגי זה היוזר של האיש לא ? ככה כתוב וכך הבנתי

meggie

New member
לא הבנתי רק

למה כל מי ש"עובר" דרך האשרם משנה את שמו יופי לך על כל תחומי העיסוק והעניין שיש לך

לא מדויק

לא כול מי שעובר את האשרם מקבל\לוקח לעצמו כינוי... אפילו לא כול אנשי המעגלים.... אוסיף, אמת, במקום פסלי בודהה האולמות נקראים בהתאם... אולם בשיחותי אם אנשים מהמעגל הראשון, נאמר לי במפורש שאינם בודהסטים למרות העובדה שהבודהיזים יותר קרוב לליבם מדתות אחרות. יש במקום יותר "אדוקים" ופחות או בכלל לא. להנות מהאשרם איך צריך ובוודאי לא חייבים להאמין! בברכה

נמסטה אאהדר....

בוקר טוב ידידי, מכול מלמדי השכלתי, גם מתלמידי וילדי ובודאי מידידים כמוך. העתקתי את שכתבת על מנת לקראו בעיון ובתושמת לב... לצערי, איני מאמין! אני חושב שהאדם חייב להיות הגון מאחר ואחרת החיים יהיו בלתי נסבלים... אני חושב שחייבים לשמור חוק! גם אם לא תמיד צודק\חכם הוא, אחרת אחרת..... שמחתי גם אני להכירכם ואת דעתי על המקום והאנשים שבו אני כותב ומספר לכול שואל. בברכה ובהצלחה נ.ב. בודק עצמי יום יום שעה שעה (איני זקוק לכך לגורם חיצוני). לא תמיד יש לי הכוח לבצע!

גל ים..

New member
אריה מזמן לא שמעתי את הנמסטה אאהדר

וואו יפה לך ...דרך אגב קלפי האושיו הם קלפים קשים ביותר לקריאה.. קלפי הטארות יותר קלים מובנים ובעיקר אהובים על רבים .. יש גם את הריידר וכו'.. אם רק למדו אנשים בעולם הזה להתנהג קצת מעל החיות.. חיינו היו נפלאים ומדהימים בעולם הזה.. בוקר טוב לך אריה..

לא קראתי וגם איני סקרן לקרא.

בוקר טוב Roger Johnson Smith , אבל איני פוסל או נמנע מקריאה כול שהיא. לצערי עד היום לא שוכנעתי שיש ממש בכול האמנות הקיימות. למדתי וקראתי על רבות, ברור לא על כולן. בברכה

בוקר טוב מר אלמוג. אני הייתי ציני

אני לא מאמין בכל השטו.... הקלפים האלה. אם כי יכול להיות שהם עוזרים לאלה הקוראים לעזרה פסיכולוגית.

תודה על ההבהרה.

לכן קשה לי לפסול את כול "האמנות".... אוסיף, למרות שאני רחוק מאוד מהאמונה בקלפים ובכלל. שהייתי באשרם עשתה לי רק טוב! בברכה

אני בילדותי הייתי משחק

"פוקר" ושח מט ואני בטוח שזה עזר לי מאוד. ידוע שמשחקים עוזרים להתפתחות מנטלית, קוגניטיבית ורפלקסית של הבן אדם. אבל בשביל זה לא צריך את כל הקוקוריקו מסביב שעושה לעצמו הרבה כסף מכיסם של אנשים הכמהים ל"רוחניות". מספיק שתשחק קלפים וטארוט עם חבריך בפגישות יום שישי בביתכם. לא צריך להוציא הרבה כסף על שעשועי משחק. צריכים לראות את הדבר מעיניו של הקפיטליסט. ובעלי ה"כפרים הרוחניים" האלה הם סתם קפיטליסטים ממזרים (אף שחלקם יתכן ואוהב את ה"רוחניות" הזו).

למעלה