הערכה עצמית...ואתם../images/Emo24.gif
מאותו אתר..מאמר אמיתי זה..לעיונכם: מבוך הפלאים של ההערכה העצמית אני = אוסף המחשבות והאמונות שיש לי לגבי עצמי ההערכה העצמית שלנו מתבטאת באוסף האמונות והמחשבות שיש לנו לגבי עצמנו. ככל שהמחשבות שלנו לגבי עצמנו יהיו גבוהות וחיוביות יותר, כך נוכל ליצור לעצמנו מצבים טובים יותר, חוויות טובות יותר, סביבה טובה יותר, מציאות טובה יותר. אנו תמיד מקבלים בחיים את מה שאנו מאמינים שמגיע לנו לקבל. אנשים בהערכה עצמית נמוכה מונחים על ידי אמונות שליליות כמו "לא מגיע לי" או "איני שווה", חושבים ומרגישים כך במודע או שלא במודע, ויוצרים לעצמם מציאות בה הם חווים חוסר כלשהו. מציאות שמבטאת את ההערכה העצמית הנמוכה שהם רוחשים לעצמם. מי שאינו מאמין שמגיע לו שפע – לא יחווה שפע, כנ"ל לגבי אהבה, זוגיות, בריאות או כל אספקט אחר בחיים. מחשבות של הערכה עצמית נמוכה יובילו תמיד לרגשות ותחושות נמוכים. מחשבות כמו "אני לא ראוי/ה, לא מספיק טוב/ה, לא מגיע לי" מובילות לרגשות אשם, לבושה, לכעסים, התנגדויות, טינות ועוד. רגשות אלו עלולים ליצור מצבים של נכות רגשית, מנטלית ואף פיזית. אנשים בעלי הערכה עצמית נמוכה נוטים לסגל לעצמם התנהגויות אופייניות של ניכור, רחמים עצמיים, מסכנות, ציניות, קרבניות ועוד, הם נוטים להיתקע בעבר, למחזר ולהעצים חוויות שליליות ובכך להינתק מהאינטואיציה והרגש. אנשים אלו כלואים במערך אמונות מגביל ומסרס וגם אם הם מצליחים בעבודה, בזוגיות או בכסף, הם אינם מרגישים מוצלחים, הם מאמינים שהיו צריכים להרגיש אחרת, מרגישים חוסר שקט, שעמום או חוסר שביעות רצון (או כולם ביחד). בכך הם יוצרים לעצמם מצבים בהם הם מאבדים את ההצלחה, כיוון שאינם יכולים להכיל אותה מבחינה רגשית ואינם מאמינים בכלל בקיומה. הערכה עצמית נמוכה הינה המחסום העיקרי בפני התפתחות וצמיחה אישית. כשאנו מרגישים לא ראויים, אנו למעשה מנותקים מהעוצמה ומהיכולת שלנו. אנו מחוברים למאפייני התנהגות נמוכים ובכך למעשה מנותקים מהרוחניות שלנו, מהאני הגבוה שלנו ומאלוהים. בכדי לחלום, לתכנן, לדמיין, להשתוקק וליצור את העתיד הטוב ביותר עבורנו, עלינו להעלות את איכות המחשבות שיש לנו לגבי עצמנו. עלינו להבין שהתוצאות בחיינו תלויות בנו וברצון שלנו. אין מי שראוי יותר או ראוי פחות. כולנו ראויים, מעצם היותנו. כל אדם ואדם עלי אדמות ראוי לבריאות טובה, לאהבה לשפע ולחיים מאושרים. כולנו ראויים וכל מה שעלינו לעשות הוא לרצות ולהאמין. האמונה מפתחת את הרצון ואת המוכנות ובעזרתם אנו יכולים ליצור ולקבל את כל אשר נרצה. כדי ליצור לעצמנו את חיינו כפי שאנו באמת רוצים, עלינו קודם כל לאהוב, לקבל, לכבד ולהעריך את עצמנו כפי שאנו. לאהוב, לקבל, לכבד ולהעריך את האחר כפי שהוא. ככל שנאהב את עצמנו יותר, נקבל את עצמנו כפי שאנו, נעריך את יכולתנו ונכבד את מי שאנחנו - כך נעצים בתוכנו את האמונה שאנו שווים ואנו ראויים. ככל שנאמין יותר בכח החיים ונביא יותר אהבה ושמחה לחיינו, כך נטמיע בלבבנו את ההכרה שכולנו, ללא הבדל, שווים וראויים לכל הטוב והשפע של היקום. לכל אחד מאיתנו יש את הדרך הייחודית שלו, רק אנו יודעים מה טוב בשבילנו. כשאנו מחוברים לידיעה הפנימית שלנו שבאה מהלב ומהאינטואיציה. כשאנו מאמינים בעצמנו וביכולת שלנו להצליח. אז אנו מוכנים ללכת עם הידיעה הזו ללא פשרות, בבהירות ובנחישות, להתכוונן, כל אחד ואחד, על הנתיב הייחודי והאישי שלו להגשמה וליצירה ולהביא את עידן הנסים אל תוך חיינו, אל המציאות שלנו. לכולם מגיע - אין יוצא מן הכלל כשיש את הרצון אז יש את היכולת וכשאנו יודעים מאמינים ורוצים – אנו מקבלים. כי אנו תמיד מקבלים בדיוק את מה שאנו מאמינים וחושבים שמגיע לנו לקבל. ועל זה אומרים: אמן!!!!