אשרו לי את העבודה

אשרו לי את העבודה

התייעצתי עם המרצה שלי לגבי עבודה על אנדומטריוזיס בקורס של פסיכולוגיה רפואית. הוא מאוד התלהב מהרעיון, ואמר שלדעתו אין ספק שיש גורמים פסיכולוגים שגורמים למחלה. עכשיו אני צריכה לקרוא כמה שיותר מאמרים בנושא, ולחשוב כיצד ניתן לטפל בבעיה מבחינה פסיכולוגית. כל מי שרוצה לקרוא מאמרים אקדמים בתחום האנדומטריוזיס יכול לקרוא באתר pumbed ולחפש צירופי מלים עם אנדומטריוזיס, או אנדומטריוזיס כמילה נפרדת בפני עצמה.. בכל אופן, אשמח לשמוע הצעות לעבודה (כיצד לטפל באנדומטריוזיס מבחינה פסיכולוגית, וגורמים פסיכולוגים למחלה, כמו חרדה שגורמת להחלשות מערכת החיסון....)

אין לי הצעות אבל אני בניגוד למרצה

שלך לא חושבת שיש גורמים פסיכולוגים למחלה. יש כמה השערות בנוגע להיווצרותה של המחלה. אבל אני חושבת שיש קשר ישיר בין גילוי המחלה ואף טרם הגילוי למצב הנפשי של הסובלת מהמחלה. אני למשל לא הייתי טיפוס חרדתי מעולם. לא פחדתי מכלום! אמנם סבלתי בטירוף 10 שנים עד שאובחנתי ומאז נכנסתי ויצאתי מחדרי ניתוח כמו אשה שמקפידה לבקר אצל קוסמטיקאית בכל כמה חודשים, אין ספק שהאבחון שיש לי אנדו' ברמה חמורה וההשלכות על הבריאות שלי הן רציניות עורר בי הרבה הרבה פחדים וחרדות. אם כואב לי הגב - הפחד מאנדו' אם כואב לי החזה- הפחד מאנדו' אם כואב לי במפשעה- הפחד מאנדו' אם קשה לי לנשום- הפחד מאנדו' אם כואב לי הראש- הפחד מטרומבוזות במוח בגלל ההרומונים, אם הציצי שלי לא במרקם הנכון- אז אולי זה יותר מיום לא טוב של הציץ, להמשיך את הרשימה? נראה לי שהבנת במה מדובר. אין לי ספק שגם כאשר בן אדם סובל מכאבים ימים על גבי ימים על גבי ימים הוא לא אותו אדם שלא סובל כאבים. לבן אדם שכואב - לא טוב והוא עסוק בכאב ובכאב ובכאב- הוא עסוק בלשרוד. אז הוא מסתגר ומסתגף ומתבודד והמצב הנפשי שלו בהחלט לא משהו. אז אמרתי שאין לי הצעות אבל נאמתי כל כך הרבה.. לדעתי את צריכה לבחון את חייה של המטופלת לפני האיבחון ואחרי האיבחון, או אם אנסח זאת "מהי ההשפעה הפסיכולוגית של המחלה על חייך"??

../images/Emo51.gifלבואינג -

עזרת לי מאוד, אל תמעיטי בכך. לא חשבתי על לבחון חיי מטופלת לפני ואחרי, למרות שבפועל זה קצת קשה ליישום. אהבתי מאוד את השאלה שהצעת, נראה לי רעיון מצוין. תודה רבה,

למה קשה ליישום?

מה אין לנו זכרונות? אנחנו יודעות בדיוק איך היינו לפני ואיך אנחנו היום. יכולה להעיד על עצמי שלפני הגילוי הייתי הרבה יותר אופטימית, תמימה, נאיבית ועם הרבה הרבה יותר שמחת חיים. אפשר להרחיב בענין ולפתח דיון פילוסופי מעמיק על ה"למה בעצם"? אני בטוחה שההרגשה שלי ולו בחלקה משותפת לבנות כאן.

ר ו מ י ה

New member
../images/Emo45.gif בואינג צודקת ומעלה נק' חשובה

ומענינת ביותר. בהצלחה במחקר מעיני.

מצטערת

אבל לא חושבת שיש גורמים פסיכולוגים שגורמים למחלה. לדעתי זה זילות של המחלה, בדיוק כמו שבעבר התייחסו לנשים "היסטריות". לא חושבת שאם הייתי עוברת טיפול פסיכולוגי הייתי יכולה להירפא. זו דעתי בכל אופן, שיהיה לך בהצלחה

ר ו מ י ה

New member
"אין ספק שיש גורמים פסיכולוגים

הגורמים למחלה". ע"פ מה המרצה שלך קבע את קביעתו? קשה לי להאמין שזרימת דם הפוכה נוצרת בגלל תנאים פסיכולוגיים. כמו דניאל, קשה לי להאמין שטיפול פסיכולוגי יכול לרפא את המחלה. עד כמה שאני זוכרת בספר "גופה של אישה תבונתה של אישה" מועלת הסברה שהמחלה נוצרת עוד בהיווצרות העוברית ברחם אימה.

נעמי 17

New member
מעייני

את מבינה למה ההתנגדות לאמירה שיש גורמים פסיכולוגים למחלה? את רובנו האשימו ב"פינוק" "הסטריה" ואותי אף שלח גניקולוג אידיוט אחד לפסיכולוג, הלכתי, לא שלא עזרו לי השיחות להפך , הביטחון העצמי שלי התחזק מספיק בכדי לעמוד על שלי בתוך המערכת הרפואית. אבל כמו בכל מחלה אוטו אמונית לחץ וסטרס, לא ממש עוזרים, לכן הכוון של ההשפעה הפסיכולוגית - לחץ-על מחלות אוטואימוניות ואנדו בפרט יכול להיות כוון מעניין. כמו כן הייתי מבקשת עזרת גניקולוגים בכירים, לראיין אותם בשאלון מובנה, את יכולה לנסות אצל סוריאנו אני בטוחה שהוא יעזור. גם ההשפעה הפסיכולוגית של קבוצות תמיכה על המחלה, יכולה להיות דרך מעניינת לנתח את הפורום הזה, הרי שכבר הוכח שקבוצות תמיכה מעודדות הקלה בסימפטומים, הצלחות בטיפולי פריון , נגד סרטן וכ

gui1

New member
גוף ונפש

באמת זה נורא מפתה להפיל הכל על הנפש ולפתור את הכל בשיחות הלוואי וכך היה אבל אני כבר לא מאמינה בכך זוהי פתולוגיה של הגוף נקודה . הרעיונות שמעלים המטפלים כמו שתיקת החצוצרות , ושנאה עצמית ועוד מינים של פליסופיות מאד מרתקות ותמיד שזה קורה אצל האחר זה נשמע הרבה יותר קל אבל בפועל שכל חודש אני צריכה להתעמת עם הכאב גרידא שום פלוסופיה לא עובדת .דם שנמצא בחללל הבטן זה פתולוגיה מאד כואבת. יכול להיות שאולי דימיון מודרכך כשיטה פסיכולוגית טיפולית יכול לעזור אולי שווה לבדוק זאת אותי היה מעניין לחקור האם יש מחלות עתידות שאנו נסבול מהם זה אומר בחתך של 20 שנה האם עתידים אנו לפתח מחלות אוטואימניות אחרות כמו סרטן ? למרות שבעיני המחלה כעת היא סרטן לא פחות אלים ..

נעמי 17

New member
יש מקרים

בהם הופך האנדו לממאיר. קראתי מאמר כזה. עדיין באמת לא הבנתי מה ההבדל בין אנדו ל סרטן.

למעלה