אשמח נורא לעזרתכן

daniella888

New member
אשמח נורא לעזרתכן

שלום לכולן!

שמי דניאלה ואני סטודנטית (לקראת סיום) תואר ראשון בפסיכולוגיה ותקשורת.
אני פונה אליכן לעזרה בעבודת הסמינריון שלי לסיום התואר- שתעסוק בפורום "בנות ללא אם".
אז ככה, הסיבה שאני מעוניינת לנתח את תוכן הפורום היא בשל ההזדהות עם הכאב שלכן, כילדה שאיבדה את אימה בגיל שנתיים ונותרה עם שתי אחיות בנות 6 ו-8 ואבא מדהים...
לצערי, גיליתי את קיומו רק לפני מספר ימים, ומאז אני קוראת בעקביות את השיחות שלכן- שמרגשות אותי נורא.
העניין הוא כזה, אני מתמקדת (זו הדרישה) בנערות מתבגרות, עד גיל 18, באופן שבו הפורום מהווה עבורן תמיכה רגשית בהתמודדות עם מות אימן.
לכן, אשמח נורא אם תוכלו לעזור לי ולומר לי אם אתן מכירות בנות שלוקחות (או שלקחו בעבר) חלק פעיל בפורום, כדי שאוכל להתמקד בשיח שלהן.

מקווה שבקשתי לא מפריעה לאף אחת!
תודה רבה, ותהיו חזקות!

אשבל1

New member
שלום דניאלה

קודם כל אפתח בכך שאת מוזמנת בלי קשר לעבודה לבית הוירטואלי שהוקם כאן לבנות ונשים שאיבדו את אימן
, לשתף ולהישתתף ככל שמתאים לך.

בנוגע לעבודת הסמינריון, מה בודק המחקר שאת עושה? מטעם איזו מסגרת אקדמאית מבוצע המחקר? מי המנחים שלך?

כמו כן האם את פונה לנערות עד גיל 18 או לנשים שהיו עד גיל 18 כאשר איבדו את אימן? כפי הידוע לך, כאשר נערה\אישה משתתפת במחקר בנושא כל כך רגיש זה עלול להביא אותה למצב רגשי לא קל, ואני באופן אישי (וצריך לבדוק מהו הגיל המינימלי להשתתפות במחקר) לא ממליצה לאף נערה מתחת לגיל זה להשתתף במחקר ללא אישור אביה, או מי שמגדל אותה.

daniella888

New member
היי אשבל1

אז ככה, אני לומדת במכללת ספיר (תקשורת ופסיכולוגיה) ומסיימת בשנה הקרובה את התואר. בעבודה אני נדרשת לבצע מחקר איכותני הבוחן את ההשפעה של המדיה על מתבגרים.
המנחה שלי הוא ד"ר טאיב, פסיכולוג קליני ומרצה באוניברסיטה העברית. כיוון שהנושא קרוב אליי ברמה האישית, בחרתי לבחון את כיצד שיח התמיכה בפורום עוזר לבנות מתבגרות להתמודד עם מות אימן. המחקר הוא איכותני ומבוסס על ניתוח תוכן בלבד, לכן איני צריכה לראיין או לחקור אף אחת מהבנות באופן אישי, אלא רק לקרוא את השיח בניהן ולנתח אותו ע"פ המחקר התאורטי וכמובן על פי הספר "בנות ללא אם" (אותו אבי קנה לי בכיתה ד'
)...
אני אשמח לקבל הכוונה לבנות הצעירות בפורום (רק את שם הכינוי שלהן) כדי שאוכל להתמקד בסיפורים שלהן ובאופן בו הן נעזרות בתמיכת הפורום.
בלי קשר, אני מודה לך מאוד על ההצעה ואשמח מאוד להצטרף

תודה

אשבל1

New member
כל הכבוד לך ובהצלחה

היות ואנחנו, רובנו בפורום דמות אנונימית מאחורי כינוי, לא כל אחת משתפת בגילה, אבל עד כמה שידוע לי מעטות מאוד הבנות כאן אשר גילן מתחת לגיל 18, כמובן שלא אוכל להפנות אותך לכינויים ספציפיים, אבל את מוזמנת לדפדף ולקרוא שירשורים, ואולי אף לעשות חיפוש בפורום(בצד שמאל למעלה), בכל מקרה עד כמה שזכור לי השיח כאן הוא תמיד בין בנות שונות בגילאים שונים.

daniella888

New member
תודה רבה! ורק כמה שאלות קטנות

אשמח אם תוכלי להשיב על כמה שאלות קריטיות לעבודה.

1. באיזו שנה הוקם הפורום ועל ידי מי?
2. האם את יכולה להעריך כמה בנות לוקחות בו חלק?
3. באיזו תדירות אתן מקיימות מפגשים עם בנות הפורום, ומי מארגן אותם?

תודה ושתהיה שבת נפלאה

אשבל1

New member
בבקשה:

הפורום הוקם ע"י סקאלי , תוכלי ליצור איתה קשר ולקבל ממנה פרטים לגבי תהליך הקמת הפורום, בפורום גולשות בנות רבות , רק חלקן כותבות, את יכולה לצד כל הודעה לראות כמה פעמים היא נקראה, וכך יהיה לך מושג לגבי כמות הצפיות, לגבי מפגשי פורום תוכלי לקרוא כאן:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=983&aId=69743
(לאחרונה פחתה תדירות המפגשים, הגולשות תמיד מוזמנות ליזום ולארגן מפגש)

שבת שלום

למעלה