אשמח לתשובתכם

pratit1

New member
אשמח לתשובתכם

בס"ד

בני בן כימעט 10 משולב יחידנית בכיתה רגילה , לאחרונה חלה אצלו נסיגה ואותות מצוקה הבאה לידי ביטויי בעיקר באי שליטה על סוגרים ברח לו פעמים פיפי בבה"ס ולאחרונה גם "גדולים " בתחתון ברח לו (במקרה זה לא ניראה עלידי הילדים) לאור המצב והמצוקה בה בני נימצא בנתיים הוא איתי בבית ביום א הקרוב ישיבה עם המדריכה של המת"יא ועוד ,לאור המצב ומחשש שלי לעוד נסיגה או נזק אני מעוניינת לבקש שישאר בנתיים בבית ויקבל עזרה לימודית של טללים וכמובן מחכה לפגישה עם הפסיכאטר המטפל שלו (לצערי הוא מין העסוקים ותורים מאד רחוקים)אבל מטפלת גם בזה ,וכן לשנה הבאה מעוניינת למצוא לבני מסגרת אחרת הכיוון הוא חינוך מיוחד ,שאלתי מה החוק אומר בנושא זה ?וכן מה הפרוצדורה במצבים מהסוג הזה ,מבינה שאמורה גם להיות ועדת השמה (מתי הן נערכות)בהנחה שלי שלאור מצבו לא הייתי רוצה להעבירו במצבו כרגע למסגרת חלופית לכל מי שנתקל במצב דומה ויכול לעזור לי לבוא מוכנה לפגישה וליידע אותי על זכוייותינו אודה כאן ובפרטי

TikvaBonneh

New member
תתקשרי לעמליה עמית

הבן שלה בבית ומקבל עזרה מהתכנית הזו.
היא תעזור לך.
ועדות השמה לשנה הבאה נערכות במאי.
אז אפשר להגיש בקשה עד סוף אפריל.
מצרפת לך קישור על הפרוצדורה לבקש ועדת השמה

ענתנוי

New member
למה לנתק אותו מהעולם?

במקום לטפל בבעיה?

אם הוא סובל ממצוקה הוא זקוק לטיפול. לא לפסיכיאטר (זו בעיה פיזיולוגית, הוא לא "פסיכי"...) ולא למסגרת של חינוך מיוחד שמתאימה לילדים עם קשיים קוגנטיביים (ממתי בריחת פיפי זו בעיה של אינטיליגנציה?) או לבידוד והרחקה מהחברה.

TikvaBonneh

New member
בית הספר זה לא *העולם*

ואי הליכה לבית הספר לא מחייבת ניתוק מעולם.
האמא רואה את המצוקה של הילד, ורוצה להוציא אותו מהמקום בו הוא סובל, ולתת לו זמן להתאושש בבית לפני שהיא מכניסה אותו למסגרת חדשה.
היא כתבה שהיא מחפשת מסגרת, ולא שהיא נעולה על מסגרת של ילדים עם קשיים קוגניטיביים. רוצה גם לציין שאין שום פסול בילדים עם קשיים קוגניטיביים.
הם בני אדם כמוני וכמוך.
האמא כתבה שאי השליטה בסוגרים הוא עקב מצוקה ריגשית ולא נובע מבעיה פיזיולוגית.
זה שלילד יש מצוקה ריגשית לא נותן רשות לקרוא לו פסיכי.
הרבה מהילדים של ההורים בפורום, וגם חלק מההורים פה, נפגשו עם פסיכיאטר, זה לא נותן לאף אחד זכות לקרוא להם פסיכיים.
בעיות פסיכיאטריות אינן פחות *מכובדות* מבעיות פיזיולוגיות.

pratit1

New member
תודה תקוה לקחת את המילים מפי

בס"ד

ענת אינני מבודדת את בני מהעולם וכן בה"ס שאינו מבין את צרכיו או נותן מענה להם איננו מבחינתי העולם,הבעיה היא אינה פיסיולוגית כי זו נבדקה לעומק ונימצאה תקינה אלא רגשית ואותות מצוקה אז אולי במחשבתך להשאיר ילד במקום שעוד יכול להגרם לו בו נזק נוסף ,לא שמה שקרה אינו קשה (בטל ומבוטל) ,מי שניראה לו שילד יכול לעבור כל הזמן השפלה של תקריות לא נעימות בגלל מצבו הרגשי וחושב שלילדי אין והוא יכול לספוג את זה שינסה להיות לרגע אמא במצבי כולם חכמים שזה לא נוגע לילד שלהם (הכוונה כמובן לכאלה שאף פעם לא היו במועדון הזה בד"כ) אני אבדוק בהקדם את המסגרות הקיימות ולמי שלא יודע בה"ס :"מעין שרה"הוא גם לפידידי ,לבעיות נפשיות ועוד ולא רק לבעיות קוגנטיביות (כמובן שגם מעצם שונותו של בני לא שוללת שום שונות אחרת ) רציתי לדעת מה החוק בענין זה ועוד אינפורמציה מתי נערכות ועדות השמה לשנה הבאה וכו ? תודה לתגובות שהיו כן חמות בפוסט זה ותומכות .

pratit1

New member
ראיתי כעת שניתנה האינפורמציה על ועדות ההשמה

בס"ד

אז לתקוה שוב תודה ,פונה כאן שוב להורים שילדיהם בכיתות תקשורת באשקלון (כיתה ד כיום) ובבה"ס "מוריה " ,ו"מעיין שרה " אשמח לשמוע המלצות הורים או המכירים בפרטי בנוסף תודה

TikvaBonneh

New member
גם לי יש בן *פליט שילוב יחידני*

בגלל זה הזדעקתי.
ממש ננעץ לי חץ בלב.
לא רק אני, אלא כל הצוות שבא איתו במגע באותה תקופה: הסייעות, הפסיכולוגית, מנחת השילוב, מדריכת ההורים, הפסיכיאטרית - כולן הסכימו שהוא לא יכול להמשיך ללכת לבית הספר, ושהוא צריך לנוח בבית ולקבל חום ואהבה מאמא.

ענתנוי

New member
אבל למה לא לטפל בבעיה?

אי שליטה על הצרכים זו בעיה של מתח ופחדים. ברור שמשהו לא בסדר במסגרת ולפעמים אין אפשרות להגיע להבנה ואין ברירה אלא לחפש מסגרת אחרת, אבל מה עם הבעיה עצמה?

היא לא תיפתר מעצמה רק מעצם השינוי, ותרופות פסיכיאטריות זו לא התשובה.
אני כותבת את זה בכאב גדול כי אני רואה עוד ועוד מקרים כאלו בזמן האחרון ויודעת לאן הדרך הזו מובילה. זה "סיפור ידוע מראש" שתחילתו קשה וסופו איום ונורא.

אבל כנראה שאין ברירה - אני צריכה לשתוק ולתת לכם ללמוד על בשרכם את מה שהמון הורים כבר למדו לפניכם....

pratit1

New member
תשובה

בס"ד

בני עד היום כן התאפק בבה"ס ולא היו לו פנצרים עד שקרה מה שסיפרתי כאן , בבית הוא שולט בצרכיו ומתפנה לשירותים הלחץ וההיתנהגות הזו רק בבה"ס ,הבעיה לא מוזנחת וכמובן גם הבעיה תטופל ואיך אמרת מבחינתי לא מתכוונת להעמיס עליו תרופות אלא בטיפולים רגשיים ,פסיכולוגיים וגם רפואה אלטרנטיבית כגון :פרח באך לכן גם לוקחת את הזמן הזה לטיפולים ולהורדת לחץ ממנו לעזור לו במשבר הזה שנוצר מכל כיוון ,כולל החלפת מסגרת וחיפוש מסגרת הרבה פחות מליחצה ושעונה על צרכיו .

ענתנוי

New member
בהצלחה

מחזיקה לך אצבעות....

תחשבי יותר בכיוון של איזון ולא ויסות או שליטה על הצרכים - משהו בכיוון של רפואה סינית....

dina199

New member
זה לא סתם 'פיזיולוגי'.

זה תופעה גופנית של ביטוי חרדה בגלל שהוא במצוקה.
לא צריך 'לנתק אותו מהעולם' , צריך לנתק אותו מהמקום בו הוא סובל.

dina199

New member
יש לו מצב של חרדה שמתבטא בתסמינים גופניים.

זה היה המצב של הבן שלי בחט"ב (לפני האיבחון)

pratit1

New member
תודה הארתן עיניי ואשמח לעוד המלצה במצב זה

בס"ד

כיוון שהפסיכאטר הרופא המטפל של בני מאד עמוס ויתכן שזה יקח זמן עד שאקבל תור מה מומלץ לי לעשות בנתיים מבחינת הטיפול בבני ?אשמח גם להמלצה של פסיכאטר טוב שעובד עם הכלליתבהחזרי יעוץ נוסף ומבין ובא לקראת ההורים שאוכל לקבל אליו תור במהרה ויתן חוות דעת כולל הנחיות טיפול לגבי בני ,כולל מה שתקוה כתבה שבנתיים יתחזק בבית כדי שלא יגרם יותר נזק ויוכל לאסוף כוחות להיתמודדות עם מסגרת חדשה שגם היא דורשת את הכוחות של ההיסתגלות ועוד ,גם לדעתי לא נכון עפ"י המצב כרגע להחליט על איזה מסגרת מהחינוך המיוחד המתאימה לו כי עם טיפול מתאים באפשרות המצב להיות יותר טוב אשמח לתשובתותיכם המאירות את עיני ועוזרות אפשרי גם בפרטי יעל

TikvaBonneh

New member
אני אגיד לך מה אנחנו עשינו שעזר

הבעיה שאני ואת לא מאותו אזור ואני לא יודעת מה קים אצלכם, ואם יש לכם אפשרות להגיע לכפר סבא.
אם יש לכם, זה היה מאוד מאוד מועיל.
הלכנו למרכז גשר בכ"ס. זה מרכז לילדים ונוער במשבר.
הגענו לשם פעמיים-שלוש בשבוע אחר הצהריים, כל פעם לשעתיים.
במרכז יש פסיכולוגיות, עו"סיות קליניות ופסיכיאטר, וכולם יחד עזרו לו וחיזקו אותו.
זה ללא תשלום, שייך לעמותה, יועצת בית הספר הפנתה אותנו.

pratit1

New member
תודה יקרה כרגע פחות רלוונטי

בס"ד

כרגע הוא בבית יש לו טיפול רגשי מחוץ לבה"ס והמטפלת אמרה שיתכן שזו לא המסגרת המתאימה ,את הסייעת הדריכו מהמת"יא מבחינתי כרגע מה שחשוב זה העכשיו לחזקו ולפעול למציאת מסגרת יותר מתאימה עבורו .

למעלה