אשמח לתגובות

dfghj

New member
לא זה ולא זה אז מה כן ?

אני מתלבט !!! חייב כבר להרשם...

dfghj

New member
שלום לך

אז ככה: חשבתי על משפטים (בחיפה או ירושלים ) או אולי משפטים וכלכלה ביחד .(אפשרי לי בחיפה) חשבתי גם על ראיית חשבון (חיפה או תל אביב ). העניין הוא שאיני יודע אם התחומים האלה בכלל "ידברו" אליי , פשוט איני רואה משהו אחר... לרפואה מאוד קשה להתקבל כמו גם להנדסה. תחומים כמו פסיכולוגיה ,ביולוגיה ,מדעי הרוח נראים לי מעניינים אבל מה אני אעשה עם זה ? אם אתה אומר שראיית חשבון מאוד משעמם -אז אני כל הזמן אומר לעצמי :למה בכלל להתחיל עם זה ? מילא היתה לי הבטחה למשכורות מדהימות אבל גם זה לא. ובכלל ,צריך גם עניין בעבודה ורבים טוענים שזה פשוט משעמם-מספרים ,דו"חות ,אין אתגר ואין עניין -אבל עדיין אומרים שיש עבודה בזה ואפשר להתפתח והכסף לא רע -אבל בכל זאת... ואז אני אומר לעצמי , יש כאלה שאומרים תלך למה שמעניין אותך וכאלה שאומרים תלמד מקצוע "טוב " והרבה אומרים שראיית חשבון הוא כזה אבל שוב המעגל של : הוא משעממם , מאוד קשה , לא מעניין וכו... כנראה שבגרות 100 ופסיכומטרי 680 כבר לא נחשבים מי יודע מה...מה לעשות... חזרתי מטיול מדהים לא מזמן-וכאן - מלא עורכי דין ,רופאים ,כלכלנים,אבטלה ,הכל יקר,מה לומדים פה ? מישהו היה במזרח ? יודע על מה אני מדבר בכלל ? ואגב...מה בקשר לראיית חשבון ...?

dfghj

New member
אשמח לתגובות

שלום לכולם ,רואי חשבון ואחרים . אני חושב כרגע על לימודי ראיית חשבון. מה דעתכם על מקצוע זה ? הרבה אמרו לי שהוא קשה ללמידה וכן שהוא די משעמם לאחר מכן כשעובדים. מה אתם חושבים על זה ? אשמח לכל תגובה מצידכם. תודה רבה !!

PINIZ

New member
לימודי ראית חשבון

הנושא נדון בעבר בהרחבה, לדעתי הבחירה בראית חשבון הינה כדאית.

dfghj

New member
שלום לך...

מתי הנושא נידון בהרחבה ? זוהי לי הפעם הראשונה בפורום הזה ולכן אשמח אם תפרט בנוגע למה שכתבת. האם אתה רואה חשבון ? מדוע אתה חושב שהוא כדאי ? תודה !

PINIZ

New member
לימודי ראית חשבון

1. הנושא נדון בערך בחודש פברואר השנה. 2. כן, אני רו"ח. 3. כגודל ההשקעה כן התמורה.

dfghj

New member
תודה ובכל זאת....

הנושא אינו מוכר לי כ"כ ולכן אשמח אם תפרט לי אודותיו. כלומר, מהו טיב העבודה, איך נראה יום עבודה של רואה חשבון ובמה הוא עוסק , האם זה מעניין ,כלומר האם יש עניין ואתגר או שמדובר רק בטפסים ובמספרים , מהן המשכורות ... ובכלל... תודה רבה (למרות שדנתם בנושא כבר בפברואר...אשמח לתשובות ).

אל תעשה את הטעות הזו.

מדובר במקצוע אפור ומשעמם, אולם לא זו הנקודה. הנקודה היא שהתמורה שמקבלים אחרי הלימודים לא שווה לגודל ההשקעה. ההשקעה היא 4 שנות לימודים לא קלים, בחינות מועצה, התמחות של שנתיים. ואחרי ההתמחות המצב לא נעשה יותר טוב- השוק מוצף בעודף היצע של רואי חשבון, המשכורות במשרדים מגוחכות (כ-6000 שקל ברוטו, כן כן ברוטו, לרואה חשבון מתחיל אחרי סטאז´) ומחוץ משרדים - אין עבודה. זהו המקצוע הגרוע ביותר שאפשר לבחור בו כיום. עדיף ללמוד משפטים. המצב בעתיד לא יהיה טוב- המקצוע מתלכלך באנשים בעלי רמה נמוכה מכל מיני מכללות, המועצה רק מקלה את הבחינות ולמעשה כל אחד שרוצה יכול להיות רואה חשבון. לגבי העבודה עצמה- המקצוע ה"קלאסי" של ראיית החשבון הינו ביקורת, תחום משעמם באופן מיוחד וחריג. כל הזמן לשבת מול ניירות, להתמודד מול מספרים והעתיד נראה גם שחור, שכן בתחומים אחרים כמו ייעוץ, כלכלה, חשבות - כפי שאמרתי - אין היום עבודה, וכנראה שגם לא תהיה. וגם אם תהיה, בגלל שיש כל כך הרבה אנשים במקצוע, מי שמתקבל לעבודה הם בעלי הקשרים והפרוטקציה. אז עצתי לך - עזוב. אולי רואה החשבון שענה לך קודם הוא כבר מבוסס במקצוע ולכן רואה פירות, אבל לבן אדם צעיר שרק מתחיל את הקריירה שלו- לימוד המקצוע הזה הוא בזבוז מיותר. תלמד משפטים או מחשבים.

ghjkl

New member
מודה על ההשקעה בתגובה ועוד...

האם אתה ואה חשבון או שהדברים ידועים לך מחברייך שהם רואי חשבון ? העניין הוא כזה שהרבה אומרים לי שאם אני מציב משפטים מול ראיית חשבון ,עדיף ראיית חשבון ולמה ? כי יש מלא מכללות שמלמדות משפטים , אני מכיר מלא אנשים שלומדים משפטים לעומת למשל ראיית חשבון. מה שכן- נאמר לי באמת שראיית חשבון זה מקצוע משעמם !! מה תוכל לספר לי על עבודתו של רואה חשבון ? מה זה ככ משעמם ? אתה לא חושב שמשפטים גם מוצף ואפילו עוד יותר ? אולי כדאי לי בכלל הנדסה ? אוףףףף מה אני עושה ? תודה לתגובות !!

ראית חשבון

אני מתמחה בשלבים סופיים של התמחות (אחרי מועצה), במשרד גדול. אני מדבר מנסיון אישיו ומנסיונים של אחרים. בוא נציב רגע משפטים מול ראיית חשבון. בראיית חשבון הלימודים הם ארבע (או לפעמים חמש) שנים מלאות, נדרשת השקעה גדולה מאוד כדי לעבור את בחינות המועצה, ואחרי זה שנתיים התמחות בשכר רעב. במשפטים הלימודים קלים הרבה יותר, צריך רק 3.5 שנים, כולם עוברים את בחינות הלשכה, ואחרי זה שנה בלבד של התמחות. אחרי שמסיימים את ההתמחות המצב בשוק דומה, נכון שיש יותר עורכי דין מרואי חשבון אבל אם תחשוב על זה, כמעט כל אדם צריך עורך דין כמעט בכל תחום בחיים. לעומת זאת, רואי חשבון צריכים בעיקר לחברות ולעצמאים ורק בתחום הכספים. וכמובן שהחברות הגדולות והעצמאים ה"כבדים" כבר מזמן שכרו להם את משרדי רואי החשבון הגדולים. בשני המקצועות אין בעיה למצוא מקומות התמחות, אבל השכר נמוך. יש עוד שיקולים שהיריעה קצרה מלפרטם, אולם אם עושים את השיקול של ההשקעה הנדרשת בלימודים לעומת התמורה שמקבלים אחר כך, נראה לי שמשפטים כדאי יותר. לגבי העבודה עצמה, מדובר בביקורת חשבונות. עבודה שבלונית, מגושמת, ללא טיפת יצירתיות. אתה טובע בים של ניירות ומספרים, ויוצאת הנשמה עד שיוצאים מזה. אין טעם לתאר את זה, זה פשוט ככה. רד מזה. לטובתך.

הייתי אידיוט. ביררתי אבל לא מספיק.

כשכבר ידעתי את המצב האמיתי הייתי בשנה שלישית, ואני ממשיך כדי לא לזרוק לפח את מה שכבר עשיתי. זה לא אומר שאתה צריך להיות אדיוט כמוני. למדתי בת"א.

למעלה