אשמח לתגובה

amirschw

New member
אשמח לתגובה

זאת הפעם הראשונה שאני כותבת פה ואנסה לספר את כל הסיפור שלי בתמציתו. אצלי הכל התחיל לפני שנתיים וחצי כשביום אחד ככה סתם החלו לי דפיקות לב חזקות ומאוד מהירות שמייד אחר כך הצטרפה גם חולשה, הגעתי מייד למיון כשהדופק משתולל והלחץ דם נמוך נשארתי להשגחה בלילה ועברתי א.ק.ג תקין ובדיקות ושקיעת דם והכל תקין רק קצת חום. שוחררתי בבוקר עם הפנייה לקרדיולוג ולעוד כמה בדיקות דם הקרדיולוג בדק והכל היה תקין ובכל זאת הפנה אותי לבדיקת מאמץ שהייתה בסדר ולהולטר שהיה מוצמד אלי 24 שעות וגם יצא תקין כך גם כל בדיקות הדם גם TCH יצא תקין אך מאותו היום החלו כאבים בכל הגוף, כל מקום שנגעו בי אפילו בעדינות כאב, השרירים התכווצו כמעט תמיד חום נמוך (37.6-5) והחולשה לא עברה כך גם עייפות שלא עוברת גם אחרי שינה של 12 שעות, הייתי המון אצל הרופא כל פעם מתלוננת על כאב במקום אחר או על תופעה מוזרה שהרגשתי אבל כל הבדיקות היו תקינות.הרופא זרק פעם אלת אולי "מחלת היפאים" לא היה לי מושג מזה ומייד גם עברנו מהנושא. החלטתי לעבור לרופא משפחה אחר שאולי כן ידע לתת לי תשובה כלשהי אבל המצב נשאר כמו שהוא וגם הרופא האחר קבע שאני בריאה, הגעתי למצב שאני מיואשת שלא מבינים אותי ובאותה עת גם מפוחדת שהדפיקות לב יחזרו ושאולי גם יש לי איזה מחלה ופשוט לא מבחינים בה כי הרגשה כזו במשך כל כך הרבה זמן ואין כלום זה פשוט לא נתפס בראש. אחרי כמה ביקורים הרופא קבע שאני סובלת מחרדה הוא לא ידע להגיד ממה ואמר שאולי זה משהו שנמצא אצלי בתת מודע היות ושום דבר לא עולה לי בראש שיש לי להיות חרדה ממנו, חוץ מהמצב שאני נמצאת בו... אז הגעתי לפסיכיאטר כמו שהרופא המליץ והפסיכיאטר אמר שהוא לא רואה סיבה שאני צריכה להמשיך לפגוש אותו. מאז החלטתי לנסות להתעלם מההרגשה לאולי כמו שאמר רק לעשות יותר פעילות גופנית ולבנות יום יותר מסודר. זה קצת עזר ולאחר כמה חודשים גם התגייסתי לצבא ואז ההרגשה הייתה באה וחולפת אבל נוספו כאבי ראש בלתי נסבלים כאילו במוח שלא עברו וגם זה נבדק אצל ניורולוג וגם C.T שהיה תקין. ככה העברתי את השירות כשכל כמה זמן עברתי בדיקות דם שהיו תקינות פרט לכדוריות דם לבנות שפעם היה ערך גבוה מידי ופעם נמוך מידי. אני מושחררת פחות מחודש ומאוד הייתי רוצה לדעת מה אני יכולה לעשות כדי לפתור את התעלומה שנמשכת כבר שנתיים וחצי ואז סוף סוף אקבל איזשהו טיפול שיעזור ויקל עלי. אני רוצה להוסיף שחליתי לפני 6 שנים במחלת הנשיקה אם בכלל זה קשור?! ובנוסף אני סובלת לעיתים לא כל כך קרובות במין לחץ בחזה שאליו מתלווה אחרי כמה שניות דופק מהיר ומסתיים אחרי דקה בערך אולי קצת יותר ואחר כך חולשה ממש גדולה. הייתי רוצה גם לדעת האם כל מה שרשמתי יכול להיות פיברומיאלגיה והאם פיברומיאלגיה קשורה איכשהו לחרדה?.. אודה מאוד לכל תגובה.

dorgad

New member
אמירצ'ו, בוקר טוב!

ייתכן שמדובר בפיברומיאלגיה, ו...ייתכן שלא. אנחנו, פה בפורום, לא רופאים, אלא רק חולים שחולקים זה עם זה את התנסויותיהם. ממליצה לך מאוד למצוא נוירולוג (או ראומטולוג) טוב ולקבל אבחון. רק אחר-כך, אם אכן תהיה אבחנה "רשמית" של פיברומיאלגיה, כדאי לקרוא באתרים השונים ברשת שעוסקים בתסמונת, וללמוד עליה יותר. בהצלחה, דור

B Positive

New member
מסכימה עם דור ו../images/Emo91.gif נוספת

כשאני נחשפתי למושג פיברומיאלגיה נכנסתי לאתר הישראלי לפיברומיאלגיה של מיה גור בו נחשפתי למידע כללי וסיפורים אישים של חולים שהרגשתי כאילו נכתבו עלי. המאמרים באתר סייעו לי להבין את התופעות השונות שחוויתי. אני ממליצה לך בחום להכנס לאתר וגם לאתר של אס"ף. לדעתי ייסיע לך להרכיב את הפאזל. לגבי חרדה, לדעתי הלא מלומדת - חרדה נובעת מהרגשת חוסר אונים ותחושה של איבוד שליטה על גופך ובמימד מסוים על חייך. אם נחשוב על זה הרי התופעות שחולי פיברומיאלגיה הן מוזרות ולא מובנות לאדם הממוצע. היום כואבת היד ומחר הרגל ומחרתים הכאב נעלם ובעוד שבוע שוב חוזר. היום יש כוחות לכבוש את העולם ומחר אנחנו סמרטוט שמתקשה לקום. מעין משחק מתעתע נוגע לא נוגע בדימיון. לא יודעים למי לפנות ועל מה בדיוק להתלונן בפני הרופא. התסריט הזה שתיארתי לפניך משפיע על תחושת הביטחון של אדם שטרם אובחן ולא מודע למחלה, אובדן הביטחון מביא לחרדה. אני מאמינה שלאחר איבחון כשתביני מה מתחולל בגופך לא תרגישי חרדות (שוב אסייד ואומר דעתי הלא מלומדת).

למעלה