אשמח לשמוע דעתכם

אשמח לשמוע דעתכם

אנחנו זוג צעיר המבקשים לעבור לגור בלפיד, מטעמי מגבלות תקציב אנו יכולים לרכוש רק בית טורי 70/230 וכמובן שהבית מצריך שיפוץ יסודי שגם לו יש להקצות תקציב. אין לנו כרגע כסף לבנות קומה ב' ולרווח את הבית. ברור לנו שבמחיר הסופי כולל שיפוץ נוכל לרכוש דירה מרווחת , חדשה ויפה במודיעין ללא תוספת השקעה. באופן כללי אנחנו אוהבים יותר את חיי "הכפר" (לפיד)מאשר העיר (מודיעין) אנא נסו לעזור לנו להחליט האם כדאי לשלם את מחיר הצפיפות ו"כאב ראש" השיפוץ לטובת חיי הכפר.ומה דעתכם בכלל על הבתים הטוריים הקטנים ? נשמח אם תשתדלו להיות אובייקטיבים. תודה מקרב לב.

אני חוששת שהתבלבלת בישוב

בלפיד אין למיטב ידיעתי בית טורי בלי קומה שניה.

דווקא יש כמה כאלה

בכל מקרה נשמח לשמוע את דעתך, האם מחיר הצפיפות והטרחה שסביב הבניה כדאי לעומת מגורים במודיעין כאשר באותו מחיר אפשר להיכנס אל המוכן? תודה

אירילה

New member
איכות חיים וענין של השקפה

"המחיר" שעליו מדובר הוא תרתי משמע ,מבחינת הכניסה למוכן בוודאי שיותר זול ,אבל צריך לבחון גם דברים אחרים כמו: איכות חיים אם את מוותרת על סאון העיר ,על ה"שופינג" שליד הבית ,על הארנונה היקרה שבעיר והאם אתם מוכנים נפשית למעבר שכזה. בתור אחד שנמאס לו לפני 10 שנים מהפרובינציה הגדולה ,אני נהנה מכל רגע בלפיד ,השקט ,התושבים הנחמדים ,הפעילויות התרבותיות והארועים השונים ,כל אלה גורמים לך לרצות להמשיך לגור במקום ,כמובן שישנם גם כאלה שלא ימצאו את מקומם במקום ,הרצון לגור בישוב בסופו של דבר תלוי בך.

ראשית תודה ואם אפשר עוד שאלה...

האם במקרה אתה מכיר מנסיונך או מניסיונם של אחרים את האפשרות לגור בבבית טורי של 70 מטר במשך תקופה של מס' שנים עד שתתאפשר הבניה הנוספת? כמה זה נסבל לגור בדירה כזו עם שני ילדים קטנים? תודה על ההערות הקודמות.

אירילה

New member
מנסיונם של אחרים אני מכיר שבנו קומ

קומה שניה לאחר כ 6 שנים ,עד כמה זה נסבל?????...תלוי בופי ההשתוללות בבית..

jaffar1

New member
אנחנו בעלי בית טורי שגם גרו בו

שלום, אנחנו בעלי בית טורי ללא קומה שניה, עזבנו את לפיד בעיקר עקב אילוצי מרחק מהמרכז (עבודה ומשפחה) גרנו כשש שנים בבית כזה מתוכם שנתיים עם ילדה כמה נקודות למחשבה: לדעתי החלוקה הפנימית של בתי ה 70 מטר בזבזנית לטובת אמבטיה ומחסן יציאה לגינה מאחורה. כיום אנחנו גרים בדירת 80 מטר הרבה יותר מרווחת רוצה לומר שאולי בעזרת חלוקה פנימית אפשר לקבל יותר מרחב חיוני (ביחוד עם שני ילדים) ההשקעה בקומה שנייה היא גדולה מאוד (אנחנו ראינו שלא נוכל לעמוד בה גם בעתיד הרחוק) אבל לאחריה מקבלים בית ל'כל החיים' אם לא ניתן להרים קומה שנייה הבית יהיה צפוף לאחר מס' שנים מועט. ברחוב הזית יש לבתים הטוריים נוף מצויין ומול רובם לא תהיה בנייה בעתיד (במעלה הרחוב). אנחנו ניהלנו יחסי שכנות מצויינים עם הבתים הצמודים לנו, חשוב שתקחו בחשבון כי קשה שלא לטפח יחסי שכנות מסויימים - טובים יותר או פחות אבל לא תוכלו להשאר 'מבודדים' שטח הגינה מקדימה ומאחורה גדול מספיק וניתן לנצלו להרבה פעילויות - הגינה היא נכס עצום לאיכות החיים בבית לפיד חסרה מרכז מסחרי קרוב רגלית דבר שיכול להפריע (לנו זה לא הפריע אבל לאחר שראיתי מה זה לחיות בעיר עם החנויות ליד הבית נוכחתי ביתרון של זה) זהו בינתיים בהצלחה

תגובה ל- JAFFAR1

תודה רבה על ההערות המפורטות. לא ברור לי לגמרי האם אתה עדיין בעלים של בית טורי בלפיד? במידה וכן האם אתה מעמיד אותו למכירה?

jaffar1

New member
לא מוכרים בינתיים

הבית מושכר, אולי נמכור בעוד כמה שנים

למעלה