אשמח לשמוע את דעתכן

אשמח לשמוע את דעתכן

יש לי אחיין בן 7 ילד להורים גרושים. הילד מעורב בחווית גירושים מאד לא פשוטה נמצא בגן חינוך מיוחד ונשאר שנה בגן. הילד עם בעיות רגשיות כאלה ואחרות. מאובחן ב ADHD. אין לו חברים של אחר הצהריים. אני רוצה לקנות לו מתנה ארנבת. אני יודעת שבעלי חיים טובים לילדים עם בעיות רגשיות. האם זה מומלץ? השאלה בעצם עולה מהמקום שמה יקרה אם יום אחד הארנבת תמות. אם זה לא ישפיע עליו לרעה ואז כל האפקט הטיפולי שיש לארנבת לא שווה. אשמח לשמוע את דעתכן
תודה

שלום דולפין

צר לי לשמוע על ילד בן 7 שחווה את גירושי הוריו, מקווה שמטופל בבעיות הרגשיות.
בכל אופן, לגבי ארנבת, זה יכול להיות רעיון מצויין, אם הארנבת בריאה (מגיעה בריאה) ואם מטפלים בה נכון אז אין סיבה שהיא תמות כל כך מהר. אני מציעה לך לכתוב את השאלה גם בפורום הורים לילדים ביסודי, יש שם כמה אנשים שיכולים לתת לך עצות.

מה לגבי כלב קטן? גם אם הם גרים בדירה, כלב קטן יכול לתרום המון גם לילד (אחריות בטיפול ובגידול) ואפילו למערכת היחסים בבית.

זה נהדר למי שאוהב חיות ומוכן לטפל בהן

ארנבת תמיד אפשר להחליף.
את זה למדתי יום אחד כשכלב שלי מת. וכולנו היינו באבל. ואז באותו יום צה"ל נכנס לביירות עם המון הרוגים ופצועים... ואמרנו לעצמו לעזאזל, אנחנו מתאבלים על כלב וכאן נהרגים בחורים צעירים..
אז הבאנו כלב חדש...

תודה על התגובות

התייעצתי בפורום נוסף ושם ענתה לי משהיא שהיא מטפלת באמצעות בעלי חיים והמליצה לי שלא להביא ארנבת וגם לא שום חיה אחרת. אני דווקא די הסכמתי איתה רק שעכשיו נתקעתי תקועה בלי רעיון למתנה. אני לא רוצה להביא סתם עוד משהוא אלה משהו שיפתח ויקדם אותו.
ושוב תודה

למעלה