אשמח לרעיונות..

מקצועית

New member
אשמח לרעיונות..

מסיימת העברת סדנא ויש ארוע עם הנהלת המקום ונציגות מעמד האשה..הארוע יהיה כשעתיים ..לא בטוחה איך להעביר את הסיום מלבד,מכתבי הערכה מתנות קטנות ומילות תודה. האם יש רעיונות לפעילות סיום כזו?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
קצת כללי

כדי להציע משהו רלוונטי צריך לדעת קצת יותר - באיזה נושא היתה הסדנא, כמה מפגשים, לאיזה קהל יעד, כמה משתתפים היו? תוכן סיום שייתחס לתכני הסדנא יהיה רלוונטי ומשמעותי יותר. מה מטרתך באירוע הזה? איזה תחושה או אמירה היית רוצה שתעבור? מהמעט שציינת אני מנחשת סדנא להעצמת נשים/נערות. כמה רעיונות מאוד כללים בהעדר תשובות לשאלות שהעליתי למעלה. אפשרות שעולה בדעתי היא לבקש להתחלק לזוגות/שלישיות ולבקש מכל אחת לומר משהו משמעותי על נשים שהיא למדה בסדנא/שחשוב בעיניה. לבקש מהקבוצה ליצור אמירה משותפת ושהצעירה ביותר תייצג את הקבוצה במליאה ותספר על המסקנות של הקבוצה. זה רק קטע קטן, שלא ימלא שעתיים. מעבר לזה צריך לתת מקום למשתתפות לעשות במליאה את הסיכום שלהן - אין הן היגיעו לסדנא, עם מה הן יוצאות, מה הן הולכות לעשות עם מה שרכשו.

הערה ורעיונות

אני מעדיפה במפגשי סיום, שחלק מהמפגש יהיה רק שלי ושל הקבוצה, ללא המכובדים. בחלק זה יוכלו המשתתפות לדבר בפתיחות על התהליך שהן עברו. לא תהיה פתיחות בנוכחות זרים ועוד הנהלה. השאלות שאפשר לשאול - איפה היית בהתחלה ואיפה את כיום. יש לי ציור של עץ עם דמויות שונות למרגלותיו ושמטפסות עליו בשלבים שונים של טיפוס / נפילה / התקעות וכו' (מקור הציור לא ידוע לי, בכל אופן - גאון מי שעשה אותו). הציור מאפשר להמחיש את השינויים. אפשר לשאול - מה לקחת מהפגישות? אם במפגשים היה גם חומר לימודי - אפשר להכין כרטיסיות עם משפטים שקשורים לכך ולתת להן לבחור ולהסביר למה בחרה. אם זה רלוונטי - אפשר לדבר על משמעות פרידות וסיומים. אשמח לשמוע האם משהו מתאים לך ואיזו קבוצה זו..

bridges

New member
קבלה והשלמה

אני תמיד מסיים סדנאות (ולעתים גם מתחיל) עם קבלה והשלמה (במודל שלי זה נקרא גשר האהבה). בהקשר של סיום סדנה, בעיניי, קבלה זה לראות אילו תוצאות כל משתתפת השיגה ואילו תוצאות היא לא השיגה, ללא שיפוט וללא נסיון לתקן. זה יכול להיות בעבודה בזוגות או בקבוצות קטנות (אולי לפזר את ההנהלה ונציגות מעמד האשה בין הקבוצות?). אפשר לעשות את זה ע"י שיחה ויש עוד דרכים יצירתיות נוספות.. השלמה זה הבנה שהתוצאות שהושגו וגם התוצאות שלא הושגו הן התוצאות הכי טובות שאליהן כל אחת ואחת יכלה להגיע. אני עושה את זה עם שאלון מיוחד שאני בניתי ו/או דמיון מודרך. עבודה כזאת יכולה לעשות את סיום הארוע עוצמתי גם עבור המשתתפות וגם עבור ההנהלה והנציגות. רונן

הצעה

היי מקצועית , דבר ראשון מזל טוב על סיום הסדנא ולגבי רעיון -משהו שעשיתי זה לבקש מהבנות עצמן להכין משהו יצירתי כל אחת לפי מה שהיא מוכשרת בו ונהנת לעשות אשר ממחיש את מה שהן קיבלו מהסדנא בהצלחה

למעלה