אשמח לרעיונותיכם

mosheit

New member
אשמח לרעיונותיכם

אני גר בירושלים בקומת קרקע , יש לי גינה אשר ברובה מרוצפת. לפני הבית יש קיר חומה בגובה של כמטר וחצי ובאורך של כעשרים וחמישה מטר, אבן ירושלמית בהירה. אני מעונין להגביה את החומה בשורה אבנים נוספת , כשלושים ס"מ , וחשבתי על שתי אפשרויות : 1. להניח אדניות אבן בהירות על החומה . 2. להסיר את אבן השפה ולהגביה את החומה בשורת אבנים נוספת , ללא בטון באמצע, מעין אדנית אחת גדולה ולמלאתה באדמה. איזה אפשרות טובה יותר גם משיקולי מחיר, איזה צמחים מומלץ לשתול, עם תחזוקה מינימלית, יש שמש חצי יום. בחלק מהחומה חשבתי על מטפס בצד החומה הפנימי שפונה לבית. ההגבהה נועדה בעיקר ליצור חייץ טוב יותר בין החוץ לבית. תודה על כל עצה שתתקבל.

צפנתי

New member
עוד הסברים דרושים כאן:

מה עובי הקיר? למה צריך חיץ? פרטיות? שיקול אחר? לאיזה מפנה פונה הקיר? (צפון/דרום/מז'...?) יש לי פתרון אחר אגב, לשים אדניות סטנדרטיות על הקיר ולשתול בהם משהו קצת זקוף וקצת נשפך. זה יוסיף קצת גובה והמון חן ללא הרבה עבודה. מצד שני זה יעלה. איך אפשר לטעת מטפס אם יש ריצוף? לעניין המטפס, האם אפשרי לשים רשת או חוטים על הקיר?

mosheit

New member
פרטים נוספים

עובי הקיר כשלושים ס"מ . אפשר לשים רשת וחוטים על הקיר. הקיר פונה לכוון מזרח. המטרה העיקרית של החיץ היא פרטיות וגם נוי.

טסונמי1

New member
לא כל כך הבנתי מה התוכנית

הכל אופן אים אדנית -חייבים להיות לה פיתחי ניקוז- רצוי למלא אותה עים אדמה משובחת- או לפחות לערבב אדמת גינה עים הרבה קומפוסט- צמחים חסכנים במים וטיפול- כל סוגי דם המכבים דיקלפטרה-חד אבקן- אסטריקוס-לנטנות זוחלות-[כולם רב שנתיים]

למעלה