אשמח לקבל:

רותי יודעת מה הזכרת לי?

לפני שנתיים בערב פסח החלטתי שאני מזמינה מישהי שתעזור לי יום אחד לעובדה הקשה. בקיצור אחרי אלפי טלפונים השגתי איזה מספר טלפון של מישהי שאמרה לי שאני אבוא לקחת אותה כי היא גרה רחוק. אני מגיעה לשכונה שלהם, יורדת ילדונת בת 15 עם אשה מבוגרת , מסתבר שהן רוסיות האמא לא יודעת מילה בעברית והבת מדברת בשמה, אז הבת הציאה לי שהיא תבוא עם האמא וכך הן יעשו בחצי מהזמן את העבודה. אמרתי אהלן וסהלן, תעלו לרכב. אם הייתי צריכה לכתוב כותרת הייתי אומרת שזה היה אחד הימים ההזויים שהיו לי. הבחורה לבושה בלבוש מינימלי נכנסת לאמבטיה להחליף בגדים, יוצאת ופורצת בברכת "אשר יצר" בהברה חסידית. הלשון שלי נשארה בחוץ כמה דקות, ודקה אחרי שהצלחתי להכניס אותה היא נפלה שוב החוצה כששאלתי את הבחורה לשמה והיא ענתה לי "דבורה לאה" ואני מדברת על לבוש מינימלי ביותר בכל קנה מידה. מסתבר שיש איזה חסידות שהעלתה אותם לארץ וענין היהדות שלהם לא ברור אפילו לעמצם. בכל מקרה במשך ארבע שעות האמא ליטפה איזה חלון גדול במרפסת שירות. ארבע שעות!!!! ושפכה מיים בכמויות אדירות שכל הבית הוצף, והבת נכנסה עם כל פלג הגוף העליון לתוך התנור ושפשפה ושפשפה ושפשפה ושפשפה...... (שזה היה מראה מצחיק בפני עצמו...) ואני ארבע שעות רצה מהמרפסת שירות לתנור וחוזר חלילה וכלום לא מתקדם. אחרי ארבע שעות שאני מנסה לזרז, לדחוף, לעודד, להראות, לשפשף בעצמי, נעמדתי במרכז הבית, צעקתי "דבורה לאה!!!!!" יאללה הביתה!!!! והיא אומרת עוד לא סיימתי, (תא אחד!!) ואמא בוהה בי ומסמנת לי על קריעת הים הפרטית שאנחנו עומדים במרכזה. אמרתי להם, ככה, כמו שזה, תודה רבה!! קחו תכסף! היה נעים.. ואז... התחלתי לנקות.... אז כתבת על גמדים... זו היתה החוויה שלי מגמדי הפסח.

DUKASIT

New member
זה היה סיפור מצחיק ../images/Emo13.gif גם אני כבר לא אוהבת את

הרעיון של להביא עוזרת, אבל כל זמן שאני מנקה אני חולמת על אחת כזו
לילה טוב .

רותי410

New member
אני יכולה לכתוב ספר על גמדי הפסח שעלו בחלקי

בשנים האחרונות. גם אצלי היתה מישהי לפני כמה שנים ששלוש שעות ניקתה רבע קיר של הסלון. זאת מישהי שבאה אחר הצהריים - כנראה אחרי שעבדה במקום כלשהו - וכל כך ריחמתי עליה שכל רגע שאלתי אותה '' את עייפה?'' ''זה לא קשה לך?'' וכל מיני שאלות אוויליות בסגנון הזה. אבל היו גם פיליפיניות מעולות. כך שאסור להכליל. בשנים האחרונות אני נופלת עם המנקות, ויוצא בסוף שאני משפשפת בעצמי, ובדרך גם ''משתפשפת'', ומגיעה משופשפת, מרוטה וחבוטה לשולחן הסדר. מקווה להתחיל מחר בבישולים, אבל אני די פסימית, נשארו כל כך הרבה דברים קטנים, שביחד הם ימלאו לי יום שלם. טוב, אני הולכת להציץ על שרשור המתכונים לפסח, אולי אמצא משהו מעניין. סתם בלי קשר, היום צלצלה אלי חברה וסיפרה לי שהיא יצאה אתמול בשעה ארבע לקניות וסידורים בבני ברק, ורק בשעה שתים עשרה היא הצליחה לצאת משם לכיוון הבית. היא אומרת שבשעה שתים עשרה הרחובות היו הומים ושוקקים, כאילו מדובר בחצי היום ולא בחצי הלילה. זה מייאש להיתקע כך, אבל מצד שני זאת חוויה לא רגילה לספוג את האווירה הזאת. בתל אביב המגעילה שלי לא מרגישים את החגים. פשוט נאדה!!!

חנהפ

Active member
אללה יוסטור ולהקתו, זה אמיתי?

או שמרוב עייפות נסחפת קצת...

nrya

New member
../images/Emo124.gif הרב רונן../images/Emo124.gif אתה בסביבה?../images/Emo124.gif יש

לי שאלה ראיתי באחד המרכולים שומשום כשר לפסח האם ניתן להשתמש? מה אומרת ההלכה לגביה. רקע משפחתי: אצלנו בבית אכלו אורז שנברר כמה וכמה פעמים מחשש שלא יהיה בו חמץ גם אצל בעלי בבית הוריו נהגו לאכול אורז אך לא קטניות משום סוג תמיד החומוס והשומשום והשעועית היו בגדר חמץ. אם זה מחוסר ידע או משהו אחר איני יודעת כי בזמנו לא ידענו את המושג "מותר לאוכלי קטניות" למשל אצל המקוראיים, אורז הוא בגדר חמץ ואילו חומוס ושעועית בגדר מותר וטעים. שאלתי את גיסתי אך אינה יודעת מה לענות לי לגבי השומשום. אז אנא ממך אם תוכל להסביר מאוד מאוד אודה לכב'.

הרברונן

New member
שומשום בפסח

סוגיה מאוד לא פשוטה... נתחיל מהמנהג הפשוט: ברוב מוחלט של הקהילות בהן לא אוכלים קטניות בפסח, גם לא אוכלים שומשום. בקהילות בהן אוכלים רק חלק מהקטניות, לרוב לא אוכלים שומשום. עם זאת, שומשום אינו קטניות על פי שום הגדרה בוטאנית רלוונטית. בתחילת המאה הקודמת היה פולמוס שלם בין הרב קוק לבין רבני 'הישוב הישן' ביחס לשמן המופק משומשום בחג הפסח. מהמקרים הנדירים בהם הרב קוק עמד על עמדתו שמותר להשתמש בפסח בשמן זה, ואף השתמש בביטויים מאוד חריפים ומאוד לא רגילים אליו, כנגד הרבנים שהחמירו. ככלות הכל, למרות שבאופן עקרוני ניתן להקל בשומשום, מוטב ללכת לפי המנהג הפשוט ולהחמיר. כלומר: לא לאכול שומשום בפסח. וכמו תמיד: מי שיש לו מנהג ידוע במשפחה שאכלו שומשום, תבוא עליו הברכה ואינו צריך להחמיר. כל טוב ופסח כשר ושמח, רונן

nrya

New member
לרב רונן../images/Emo51.gif נפתרה הבעיה. גם המשפחה קיבלה א

את ההסבר וכמו שאמרת, מי שלא נהג לאכול עד היום לא יתחיל מהיום. תודה וחג שמח וכשר.

למעלה