אשמח לקבל:

חלושקית

New member
אשמח לקבל:

מרשם של עוגה לאוכלי מצה לא שרויה.. מה שאומר ללא קטניות למינהם. חשוב שיהיה פרווה. תודה רבה ושבוע טוב.

חלושקית. פירגה הביאה למטה

מתכון לעוגת שוקולד וקוקוס . הכנתי אותה בגירסתה החמצית והיא ממש ממש טובה ולחה וקלי קלות הכנה. נראה לי שאותה עוגה תוכל לצאת טוב מאד עם קמח תפו"א במקום קמח רגיל.

חלושקית

New member
נכון

אבל כשזה טחון, ניתן למצוא שם כל מיני קשקושים נוספים בפנים.. לכן אצלנו לא כ"כ סומכים על זה.. לא משנה.. תודה לך, הסתכלתי כבר ומצאתי משהו באמת טוב מפה :)

19801

New member
מה? י

יש קוסקוס כשר לפסח? באמת? או שאתן צוחקות? ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- עבודה בארה"ב - ג'ובינוסה

חלושקית

New member
סתם ככה ש...

אלו שלא אוכלים קטניות בפסח לא סומכים על ההכשר שניתן בעוגיות האלה.. צריך לבדוק היטב את מה שהולך בתוך הקוקוס הטחון מחמת מציאת קטניות טחונות קטנות ומעורבבות.. עניין של מנהג. לא שזה אסור.... אצלנו נהוג שלא ואצלכן כן..

רותי410

New member
נכון שאני שייכת לאוכלי הקטניות, אבל תדעי

לך שההורים שלי לא קנו שום דבר מעובד בפסח. שנים לא קנינו משקאות קלים, שוקולד, עוגיות - בקיצור כל מה שמיוצר בחוץ. למעט מצה, יין ומיץ ענבים - וזה גם מה ששתינו במקום משקאות קלים. ועד היום רועדת לי היד כשאני מוסיפה כל מיני דברים חריגים לעגלת הקניות, למשל אבקת אפייה וכו'. השנה קניתי בפעם הראשונה קוקוס טחון. בקיצור, קשה מאוד להשתחרר מהרגלים שהיו נהוגים בבית. לכן אני גם מבינה אותך.

זה מענין כי אני באה מבית

אשכנזי שממש אבל ממש לא אוכלים קטניות בפסח. ואחד מסימני הפסח אצלינו זה עוגות קוקוס. (ועוגיות קוקוס קנויות בעעע...) מדהים איך כל בית שימר את המנהגים שלו.

מאיוש י

New member
גם למיטב ידיעתי קוקוס אינו קטניה

ומעולם לא היה ,גם לא לשם פסח.קוקוס הוא קוקוס ולא קטניה . חוץ מזה מה נשאר לכם עוד??????
נשאר לי תנור וגז ושטיפה יסודית שוב פעם ותודה לאל סיימנו עם העבדות הזאת. אני ממש לא אוהבת את חג הפסח במקום להגיע רעננים לערב החג כולם מגיעים עם הלשון בחוץ..................

מאיוש י

New member
ורותי יקירתי ראיתי את "ביעור החמץ" שלך../images/Emo24.gif

נראה סוף הדרך, הופכת מקצוענית מיום ליום ,כן,כן אל תצטנעי לי כל הכבוד לך.

מאיוש י

New member
וגם חני היקרה, וחלושקית וכל מי ששכחתי../images/Emo24.gif

אין לי הרבה זמן להיכנס לפורום אבל מציצה מדי פעם . כל הכבוד לכולםםםםםםםם. דברים נפלאים ומגרים. המשך יום מקסים לכולם ולא להתעייף יותר מדי בנקיונות.......הספיקה לנו העבדות במצרים.........לא צריך גם עכשיו להיות עבדים ,,,,לאט לאט.

cial 1

New member
מאיוש יקירתי ממש קיף לכנס לפורום../images/Emo24.gif|חיבוק

ולראות את הודעתך מחמם הלב נכון כולם במרטון של הבהלה לזהב" וזה הכול למען ערב אחד גדול שלנו הוא זהב לעם שלנו נכון ונכון הכול נותר מהודר עד לחג השני ואם אוף הכול עובר ומה התוצאות שנקבל ברכה נו טוב אמן עד כעשיו רק צרות חומרי ניקוי ומזג האביר זה שני דברים הכי מסוכנים לי כך היה ויש נחנקתי והשיעול חוגג כמו בסיר החורף וכך צרופה תעזור אמן הרבה סירופ סימפוקל" שותה נראה מה הלאה נו כך הם ימי ההכנות לחג תמיד יוצא כך או נחלשים או החומרים משפפיעים מקווה לטוב לך לכולם חני ערב טוב לכולם ויוכילה מה קורה אני אתן את הטון של החמ שלי האחרון עוד מעט וכשר או מאוחר או מחר רק הערב אני הולכת לקנות עוד קצת כלים בע"ה

רותי410

New member
../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif לי נשאר לנקות היום את המקרר ../images/Emo7.gif

ממש לא בא לי. יש לי לנקות גם את הגז, את השולחנות ועוד מיליון דברים קטנים שגוזלים זמן. נ מ א ס לי מהעבודות. מגיעים לפסח, כמו שאמרת, עם הלשון בחוץ - וגם עם העיניים בפנים. שקועות וסגורות ואין אפילו כוח לפקוח אותן. מזל שהשנה יש את יום השבת לנוח בו. אתמול היו אצלי גמדים - כלומר שתי עובדות שהיו אמורות לצחצח לי את הבית. באמצע העבודה הן אומרות לי שעכשיו אני נסיכה (יענו שאני יכולה להתענג על הארמון שהן ישאירו לי, בניגוד לחורבה שהן מצאו כשהן באו. חחחח), ואחרי שהן הלכו הנסיכה הפכה בעצמה לגמד ועד שתים עשרה בלילה ניקיתי אחריהן, כולל הרבה דברים שהן ניקו. אז זהו, אני כבר לא מאמינה בגמדים ובנסיכות.

חלושקית

New member
גולדה,

אז תתפלאי לדעת שאני דווקא מגיעה מבית שנוהגים בו לפי מנהגי ספרד ולמרות זאת.. אצלנו לא אוכלים קטניות בפסח. יש לנו כל מיני שורשים מיהדות רוסיה ולכן זה משפיע עלינו גם כיום... ולגבי קוקוס, ברור שזה לא קטניות. אבל כל אחד ומהנהגים שלו...

חלושקית

New member
רותי,

חכי וראי איזה סיפוק יהיה לך מכל זה.. אצלנו כבר הכל פיקס... שטיפה אחרונה, הכשרת השיש הכנסת כלי חמץ. זהו. העיקר שיהיה חג כשר ושמח באמת.

מאיוש י

New member
ומה עכשיו? מהיום כבר אין אצלכם לחם?

אז מה אוכלים מצות????? איך אפשר להאריך את פסח .............. לא מספיק לנו שבוע ואתן עוד מתחילות אותו 5 ימים לפני..שתהיו בריאות. איך אתן מסתדרות עם הילדים שאוכלים לחם?????

רותי410

New member
אמן. חג שמח וכשר לכל בית ישראל

ואני סתם אוהבת לקטר. זאת לא השנה הראשונה שאני מקטרת ואחר כך נהנית.

למעלה