אשמח לקבל עצה...

yahel6440

New member
אשמח לקבל עצה...

היי חברים.
רוב הסיכויים שלא פניתי לפורום הנכון במקרה הזה, מאחר והזוגיות שהייתה לי (3 שנים), נגמרה לפני יותר מחצי שנה אבל עדיין, אולי תוכלו לסייע לי להבין את ההתנהגותו של האקס.. והנה הסבר..

אני בת 28, ניהלתי מערכת יחסים עם גבר ( בן 32) שאופיו פאסיבי אגרסיבי ( גיליתי על המושג הזה די מאוחר במהלך הקשר הזה). במהלך החיים המשותפים היו המון חלומות.. קנינו רכב משותף, קנינו ריהוט ביחד וניהלנו משק בית משותף לכל דבר ועניין... ביום בהיר אחד, אמר לי האקס שהוא החליט, באופן חד צדדי ומוחלט, שהוא אינו רוצה להתחתן לעולם ואינו רוצה ילדים, שטוב לו ככה ושאם זה לא מקובל עלי, אני יכולה ללכת. בסופו של דבר קמתי והלכתי, וזאת למרות שאהבתי אותו מאוד ועד אותו רגע לא ממש יכולתי לדמיין את חיי עם מישהו אחר.
עזבתי את הבית המשותף ממש ממש מהר ועברתי לגור עם שותפים בדירה אחרת ( הראשונה שמצאתי), בעיר אחרת מאחר ולא רציתי לבזבז את הזמן על פרידה ארוכה ומייגעת.
הוא מצידו נשאר בדירה השכורה שחלקנו יחד.
במעבר הדירה, לקחתי איתי את הרכב ( שאומנם רשום על שנינו אבל הוא שלי כי אני משלמת עליו) ואת כל בגדיי אבל - את הסלון, הטלויזיה, השולחן כתיבה, ועוד הרבה דברים, השארתי אצלו, וזאת מאחר ולא היה לי מקום להכניס הכל בחדר הקטן שאותו השכרתי.
משום מה, הייתי בטוחה, שלאחר ששנינו נרגע מהפרידה וברגע שאצטרך, אוכל לפנות אליו להחזרת החפצים שלי..אבל...
מהרגע שעזבתי את הדירה המשותפת, הוא ניתק עימי כל קשר ובאופן מיידי.
קיבלתי את זה בהבנה אבל הבעיותיות הגדולה הייתה שכאשר הייתי צריכה לחזור שוב לדירה המשותפת לקחת דברים שנותרו לי, היה מאוד מאוד קשה להשיג אותו.
באותה עת החלטתי להניח לו ולא לדבר איתו תקופה ולתת לרוחות להרגע מאחר והפרידה הסתיימה לא טוב ובכעס רב מצידי.

כיום ולאחר חצי שנה של נתק ולאחר שהרוחות נרגעו , שלחתי לו הודעות לעניין הדברים שהשארתי אצלו מאחר ועברתי לדירה משלי ולא רציתי להשקיע כספים מיותרים בקניית הדברים שנותרו אצלו בדירה. כמו כן, לצערי הרב, הרכב המשותף נותר רשום על שם שנינו, ולשם הסרת בעלותו ברכב, יש צורך בפגישה עימו במשרד רישוי-
הבעיה--- הבן אדם מסנן אותי בכל דרך אפשרית.
לפני מספר ימים ולאחר שלא נותרה לי ברירה, התקשרתי אליו ממספר חסוי. הוא כמובן ענה כמו שציפיתי אבל ברגע שהבין שזו אני, התפוצץ עלי הבן אדם בטלפון : "אם הייתי יודע שזו את, לא הייתי עונה".. "אל תתקשרי מעולם ממספר חסוי"- ואני בתגובה: "אם היית עונה אז לא הייתי מתקשרת מחסוי".

אני עכשיו נמצאת בזוגיות מדהימה... ובאמת לא רוצה שום קשר אליו , חוץ מהסדרת העניין של הרכב והחזרת הדברים שלי. כמו כן, גם הוא, כפי שידוע לי נמצא בזוגיות, ועל כן, איני מבינה מדוע העויינות הזו, מדוע הכעס המטורף הזה ומדוע, אם הפרידה באה ביוזמתו, הוא מתנהג ככה..

האם הסיבה לכך שהוא לא מוכן לשום אינטרקציה איתי ( הקשורים בעיקר לדברים הטכניים), מגיעה מכעס? מישהו חווה פעם דבר דומה? אני מיואשת כי אני רוצה לסיים את כל הדברים האלה ופשוט להוציא אותו מחיי פעם אחת ולתמיד.
אשמח לעצות..

ההמלצה שלי היא לעזוב את כל שאלות הלמה הפילוסופיות

כי ממש לא מעניין אותך מה מניע אותו לנהוג בדרך כזאת או או אחרת, ברוך השם, הפסיכי הזה כבר לא חלק מהחיים שלך...
אם יש לך קשר עם הוריו, אחים שלו או חברים שלו, תנסי להסביר להם את העניין ואם גם הם לא משתפים פעולה, תתיעצי עם עו"ד. את יכולה להתחיל כבר פה בתפוז, יש איזה פורום ייעוץ משפטי או משהו כזה.

yahel6440

New member
תודה על העצה..

אני יודעת שאני לא אמורה להתעסק בשאלות הפילוסופיות, אבל עדיין משום מה עניין אותי מה מניע אדם לנתק קשר בצורה כה דרמתית..( כי לא נראה לי שהוא נפגע)..
במידה ובאמת לא יהיה מענה , אצטרך לחשוב על פתרונות יצירתיים אחרים על מנת להחזיר את חפציי ובמידה ולא, אוועץ עם עו"ד. תודה רבה על התגובה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
תשובה לשאלה למה

זה די ברור: בעיניו - את עזבת אותו.
אמנם ציינת שהוא אמר שהוא לא יתחתן וכו', ואם לא מוצא חן בעיניך את יכולה ללכת.
אבל הוא ציפה (כך אומר כדור הבדולח שלי) שאת דווקא תישארי. הוא מן הסתם הניח שמאחר ואת כל כך אוהבת אותו, את תבלעי את הצפרדע. משלא עשית כך - לשיטתו - עזבת אותו.
&nbsp
יתר על כן, כשאדם שם אולטימטום, או תנאי כזה שדומה לאולטימטום, הוא מכניס את עצמו למאבק כוח עם הצד השני. וכשמפסידים במאבק כח, הפגיעה המצטברת באגו היא עצומה, בייחוד כשהאגו ממילא קצת פחות חזק.
&nbsp
זהו.
&nbsp
עצה מעשית אין לי. פשוט תנהגי בתבונה בהתאם לנסיבות, ולא באופן רגשי. אפשר אפילו לשקול איום במכתב מעורך דין, בעיקר בנושא הרכב, ששם את באמת כבולה איתו.

adam33

New member
קשר איתו או קשר עם הרכב

אם מדובר בקשר זמני בכדי להסדיר את החלוקה - פני לעו"ד או צד ג' שיעשה זאת עבורך.
משום מה נראה לי בלב שאת עדיין מרגישה משהו כלפיו והרכב זה התירוץ.

A לוןA

New member
לא מבין מה מתמיה אותך כל כך

עזבת אותו, ולא רק זה, אחרי חצי שנה את באה ורוצה לקחת דברים שהוא כבר התרגל לחשוב עליהם כשלו, ולהכניס אותו להוצאה כספית לא קטנה ברכישת חדשים כאלו. מה התימהון?
בקשר לחפצים ולרכב-
מאחר והייתם יחד 3 שנים, אני חושב שמבחינה חוקית הייתם ידועים בציבור, כך שהוא יכול לדרוש מחצית מכל הרכוש, כולל הרכב. השאלה אם הדברים שיש בדירה שווים את ההסתבכות הרגשית, הכספית וגוזלת הזמן הזו.
אם לא- תודיעי לו שמבחינתך שיחתום על שינוי הבעלות ושישאיר אצלו את כל (או רוב) הדברים, תתיחסי לזה כאל חוב אבוד ונקי את הדף הזה בחייך.
&nbsp
(אבל שווה, כמו שאמרו לך, להתייעץ קודם עם מישהו שמבין משפטית מה ההשלכות)

yahel6440

New member
היי

הסיבה שחיכיתי חצי שנה לדבר איתו על הדברים שנותרו אצלו היא בגלל שמהרגע הראשון שנפרדנו הוא לא ענה להודעות שלי וגם לא לטלפונים.
לא יכולתי לבוא לקחת את הדברים שלי מאחר ולא היה לי מפתח ומאחר ולא ענה לשום דבר ששלחתי.
חיכיתי קצת זמן כי קיוויתי שירגע וידבר איתי בנועם אבל גם זה בלתי אפשרי.
לעניין העובדה שאנחנו היינו ידועים בציבור- זה נכון- והוא יכול לדרוש את הרכב ( למרות ששבוע לפני הפרידה הוא קנה רכב חדש מהניילונים)- סימן שאין לו כל רצון לדרוש את הרכב שלי כשיש לו אחד חדש.
וכן, לאחר מחשבה, באמת הדברים החומריים שנותרו בבית לא שווים את המאמץ הרגשי המיותר הזה.
תודה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני משפטן מאוד קטן

אבל לפי הבנתי האינטואיטיבית זוג צעירים שגרים יחד כחברים, שניהם דלי ממון, לא באמת ייחשב כידועים בציבור, כשמאחורי המושג עומדת החלטה כביכול לחיות יחד כיחידה כלכלית. זוג חברים שגר יחד (כיחידה כלכלית זמנית) הוא, לפי עניות דעתי, זוג שנמצא ב- due dilligence, כלומר "בדיקת נאותות" לקשר מחייב.
&nbsp
אין מאחורי הדברים הללו שום יומרה משפטית, וגם לא נראה לי מעניין כרע לפתוח שירשור פסיקות והלכות משפטיות, אבל זו לדעתי רוח הדברים, ובנושא של ידועים בציבור רוח הדברים קובעת לא מעט.
&nbsp

מרכזי11

New member
אני מרחם על בן הזוג הנוכחי שלך

שצריך להתמודד עם בת זוג שלא מרפה מהאקס שלה.

yahel6440

New member
היי..

שלום..אם היית קורא את מה שרשמתי..במכתב התעסקתי יותר ברכוש שנשאר אצל האקס ולא באקס ספציפית.. דבר שני.. אני לא יודעת אם עברת אי פעם פרידה או גירושין אבל אם יקרה לך מצב שבו האקסית א גרושתך תיקח את כל הריהוט שלך.. שקנית באלפי שקלים ולא תהיה מוכנה להחזיר או שתעמיד פנים שהיא נעלמה מעל פני האדמה נראה מי ירחם על מי.....

למעלה