אשמח לקבל עיצה

איריסא

New member
אשמח לקבל עיצה

שלום לכולם ראשית אני חייבת לציין שיש לכם פורום מקסם אני אומנם מורה ולא גננת אבל נהנית לראות מה קורה פה אני פונה אליכם בשאלה שאולי תוכלו לעזור לי יש לי שני ילדים שאינם יודעים לשיים את האותיות הם מכירים את האותיות א-ה אבל רק לפי המיקום זאת אומרת אם יקבלו את האות לא כחלק מסידרת האותיות לא יזהו אותה אשמח לקבל רעיונות כיצד להקנות לילדים את שמות האותיות אני עובדת איתם גם ע"י כתיבה של האותיות גם עם אותיות מסול שיש להם תבנית (כמו פאזל) ניסיתי גם את הרעיון של א-ציור של ארון מהאות א ב-ציור של בית מהאות ב וכו´ זה קצת תפס אני מחפשת עוד רעיונות אשמח לשמוע תודה

הי, איריס ../images/Emo39.gif

קודם כל: יש לך אתר מקסים
שנית - בני כמה הילדים, שאת דואגת??
לאחרונה יעצו לי שיותר חשוב שהילד ילמד לזהות את הצליל של האות מאשר את השם שלה.
ממה שאני רואה בגן יש ילדים שזוכרים את כל שמות ה-א"ב [גם לפי הסדר], ויש כאלה שלא. נראה לי שהשיר "א-אוהל.." יכול לעזור, כי תמיד יותר קל לזכור דברים שבאים עם מנגינה
...
קצת סבלנות - בסוף הם ילמדו. ושכל ההורים ישבו עם ילדיהם כמוך.

איריסא

New member
לשוקולדה מתוקה

ראשית תודה
דבר שני כמה הבהרות אלו לא ילדים ביולוגיים שלי אלא תלמידים שלי אחד אמור להיות בד אבל הוא בכיתה ב והשני ב א´ הם עולים חדשים (בערך שנה וחצי שנתיים בארץ) הם ברמת מוכנות לכיתה א אני רוצה שיכירו את האותיות כחלק ממוכנות לקריאה הבעיה היא שבנתיים הם בכיתות שלהם ורק אני עובדת איתם יחידני 2 בשבוע שזה מעט מאוד נקוה שישתנה

דובדבן 1

New member
אסוציאציות לשפת המקור

בכתה ד´- זה היה מזמן נסעתי עם משפחתי לשליחות בחו"ל. ישבתי ימים שלמים בבית ספר אנגלי בלי להבין אף מילה. הדרך ללמוד את המילים באנגלית היתה למצוא אסוציאציות בעברית. למשל car קר-זה מכונית (ולא ההפך מחם) dog דומה לדג/ blue זה מה שהדג עושה ואז הים כחול. אחותי ואני היינו משחקות במשחקי אסוציאציות ולגבי הגן-אני משתמשת הרבה בשמות הילדים-שם שמתחיל ב...שם שמסתיים ב... ועוד הערה-המון סבלנות-הם לא אשמים שההורים שלהם החליטו לעלות לארץ ולהוציא אותם מהמקום המוכר והידוע.

gili111

New member
לדעתי, השיטה הטובה ביותר...

היא להתאים לכל אות שם של חפץ המתחיל באותה אות. אפשר לפי השיר : א´ אוהל ב´ זה ביתג´ זה גמל גדול

טלגל

New member
אצלי הילדים בני הארבע-חמש,

שמתעניינים כבר באותיות מאד מתחברים לשירים כמו אלף-אוהל בית זה בית, וכן לשיר א,ב,ג,ד,ה, ו,ז......ואז כשחוזרים על השירים עם האותיות מול הפנים שלהם הם מחברים את שם האות לשיר. תודה על המחמאות בקשר לפורום...... ואיזה את מנהלת?

צילי 1

New member
סרגל אותיות

ישנו סרגל אותות שניתן לרכוש בחנויות ואם לא אז ניתן לעשות סרגל קטן מאד שימושי .

למעלה