אשמח לקבל עזרה

royhaviv

New member
אשמח לקבל עזרה

לפני כשנה נפטרו סבי וסבתי לאחר שנפגעו בתאונת דרכים. כדרך להנציח את זיכרם חשבתי ליצור סרט תעודי. אשמח לקבל עזרה מכל גורם שהו לטובת העניין. רועי

שרי סילבר

Active member
פרטים יעזרו קודם כל, החומרים שיש בבית, אצל בני המשפחה (תעודות, מכתבים, גלויות ותמונות, וכמובן כל דבר שקשור בחייהם, באיזו עשייה מיוחדת, משהו שקשור במקצועם, במקום/ות בו חיו וכו´). אם תוסיף מעט פרטים על שמות המשפחה הרלווטיים, מוצא, וכו´ נוכל לנסות לסייע לך בהפנייה למקורות בהם אפשר למצוא חומרים (אני יודעת, אגב, שאחד מחברי עשה סרט לזכרו של אבא, השיג קטע מסרט ישן שהיה רלוונטי לתקופה/למקום ושילב אותו בסרטו.

royhaviv

New member
למזלי הרב

(אם אפשר להגדיר זאת כך) יש לי הרבה סרטים משפחתיים שבהם הם מופעים, ספרים שמתעדים סיפורים שלהם ועוד כתבים כאלו ואחרים. חיזרי אלי....

שרי סילבר

Active member
אפרופו סרטים... את הסיפורים המתועדים בספרים, אפשר אולי לשמוע מבני משפחה רלוונטיים, שיספרו את הסיפור, אח"כ מן הסתם ניתן לערוך ולשלב זאת בסרט הכללי, לדעתי. משהו כמו סרט דוקומנטרי בעצם.

שרי סילבר

Active member
אנסה לברר יש לי איזה חבר טוב, שבזמנו עשה סרט לזכר אביו. אני יודעת שבין השאר הוא גם שילב קטעים מסרטים שהוא קיבל/קנה מארכיון הסרטים. אנסה לבדוק לך קצת פרטים, ולגשש אם הוא מוכן לסייע (אם לא יהיה מוכן באופן ישיר, אני מניחה שלי הוא יעזור, ואהיה המתווך). בהצלחה לי!

א77

New member
איעצך

אם הנך מתעד בשבילך ובשביל המשפחה הקרובה ביותר, אז אסוף כמה שיותר פרטים, זה יכול להיות גם סרטים, ואל תיגע בהם. מקסימום תקבץ מכל מיני סרטים לסרט אחד. מה שאין כן בסרט תיעודי המיועד לציבור שאינו כה קרוב. אז שמע נא: אבי נהרג לפני שלושה חדשים, יש לי סרטים ואיני נוגע בהם, הוא חלק מחתונה שלמה בה השתתף, או מסיבה של כל הנכדים בה השתתף. כמו כן יש לי כתבי יד שלו, מרוכזים. יש לי המון דברים בעלי ערך גם אם אינם שלו. אז תודה לקל, יש לי מקום דיי להניחם, וזה מסתדר לי, סרט תיעוד מיועד לא לילדים נכדים ומשפחה קרובה שמכירקה אותם כמו בדרך כלל את שאר הנוכחים והנצפים בסרטים.

א77

New member
ביאור. יש לי המון דברים בעלי ערך

יש לי המון דברים ממנו וגם אם לא היו שלו היו יקרים, על אחת כמה וכמה שהם ממנו

royhaviv

New member
זו המטרה אני חושב

יש לי המון סרטים משפחתיים (טיולים וכאלה) שהם מככבים בהם. ספרים שמתעדים סיפורים אישיים, בעיקר של סבי, מיום בריחתו מטורקיה, ישיבתו בכלא הלבנוני- סורי וברחיתו לארץ, פועלו בהקמת קיבוץ הגושרים עד ימיו האחרונים. חשבתי שהדבר הראשון אני רוצה לעשות הוא לאגד את כל החומר ביחד, בעיקר סרטים, ואחר כך אולי להמשיך עם זה הלאה....

למעלה