אשמח לעצתכם

• פותח הנושא 2gal2
  • פורסם בתאריך

2gal2

New member
אשמח לעצתכם

היי, יש לי אח הגדול ממני (כרגע משרת בצבא). אנחנו ממש לא מסתדרים. לפני כמה זמן דחף אותי ואיים לתת לי עוד מכות. לפני כמה ימים שוב איים עלי שירביץ לי. לא מדובר בסכנת חיים אך זה בכ"ז לא נעים להיות בבית שבו מאיימים עלי. אמי אלמנה, וסה"כ רוצה שקט נפשי. היא לא רוצה לצאת נגד אף אחד מאיתנו. האפשרויות: א. לעזוב את הבית. זה יהיה קשה לי מאוד כלכלית. אני סטודנטית וצריכה גם לשלם שכ"ל. נוח לי בבית ואני רוצה להשאר בבית. ב. להגיש תלונה במשטרה. זה יהיה צעד חריף שיגרור שאמי תהיה נגדי (על כך שאני הורסת לו את החיים) וגם סבתי. זו יציאה נגד כל המשפחה שלי. וזה דבר שיהיה לי קשה לעמוד בו. אני גם מפחדת שהאח ירצה להתנקם בי על כך. ג. להמשיך הלאה כמות שזה. סה"כ שנינו נעזוב את הבית תוך אולי שנה שנתיים. מה הייתם עושים במקומי?

s h o o s h a

New member
יש פתרונות - צריך רק לרצות לפתור

יוצאת מנקודת הנחה שיש גם שעות שקטות, רגועות ושלוות בבית המשפחה ולא כל הזמן מתעופפים איומים ולא מכים איש את רעהו על בסיס קבוע. ומאחר וזו נקודת הפתיחה, מדוע שלא תשבו כולכם יחד, אחיך, אמך, סבתך ואת ות ד ב ר ו על מה שקורה, על מה שזה גורם לכם להרגיש, על האוירה המאד לא נעימה (בלשון עדינה) שזה יוצר בבית ואיך אפשר ומה אפשר לעשות כדי ליצור שינוי ולתקן את הטעון תיקון. אולי אם תצליחו למצוא את אותם טריגרים שמפעילים כל אחד מכם, כך תדעו כיצד להמנע מהם. ולא, לא מדובר על 'ללכת על ביצים' אלא על ניסיון להבין אחד את השני ולבוא אחד לקראת השני. אני מאמינה שבדרך זו, שבה ייתכן וכל אחד מכם יצטרך גם להתגמש ולהתפשר על דברים מסוימים, זו הדרך שבה תוכלו לחיות יחד מבלי להצמיח עיניים על הגב.

למעלה