אשמח לעצתכם..

אמיאיו

New member
אשמח לעצתכם..

שלום,
אודה לקבלת עזרה/דיעה/ ייעוץ..
אני נמצאת בתהליך קבלה לעבודה, למשרה יחסית בכירה ותובענית. החשש שלי הוא שהמשרה "גדולה עלי" ואולי לא מתאימה לי... יש לי חלק גדול מהכישורים שמחפשים במשרה, כמו ניסיון מקצועי רב, ויכולות אישיות גבוהות (יכולת למידה, מוטיבציה, חריצות, כישורים בינאישיים וכו'), ועם זאת החשש שלי גדול. אני בחורה יחסית "שקטה", הביטחון העצמי שלי לא "בשמיים", עם השנים למדתי להתמודד ולהתנהל בארגונים, ו"לעמוד על שלי" (בצורה נעימה). אך המשרה הזו דורשת התמודדות "מסיבית" יותר, ויומיומית, ואני לא יודעת אם האישיות שלי תתאים ותאפשר לי להצליח, במשרה שדורשת כ"כ הרבה "פוליטיקה" ו"מלחמות".
בנוסף, המשרה תדרוש עבודה מאוד מאומצת מבחינת שעות מאוחרות ועבודה בערבים מהבית.. ויש לי שני ילדים קטנים בבית..
כיום אני עובדת במשרה יחסית לא תובענית, שגם לא דורשת ממני להפגין אסרטיביות ברמה כזו.
אני מאוד רוצה להתקדם, והתפקיד מאוד מושך אותי- מדובר בתחום מקצועי שרציתי זה זמן רב להתפתח בו, וכעת יש לי הזדמנות. אבל אני ממש חוששת שאולי תפקיד כזה לא מתאים לי בשלב הזה (או בכלל)... ולא יודעת אם כדאי לי להמשיך בתהליך (כבר עברתי מס' ראיונות) או לא..

תודה מראש

שתי שאלות נפרדות.

שלום לך

אני רואה פה שני חששות נפרדים. אחד הוא ההתמודדות האישת שלך עם ה"פוליטיקה" וה"מלחמות", השניה היא עניין השעות והילדים. לערבב אותם יחד מפריע לשקול כל אחד מהם בנפרד.

שאלת שעות העבודה ואיך זה מסתדר עם ההורות שלך היא מאוד אישית. וכדאי להיות כנה עם עצמך, אם את מוכנה לעבוד שעות ארוכות או לא. סרבתי אישית להצעות מעולות ללא היסוס, כי היה לי ברור שזה יפגע בקשר שלי עם הילדים שלי בצורה שאני לא מוכנה אפילו לשקול. מצד שני, אולי את רואה את זה אחרת.

לגבי ה"פוליטיקה", גם כאן יש למעשה שתי שאלות: האם את רוצה את זה, והאם את יכולה. לגבי היכולת, סביר להניח שאימון יכול לעזור לך בזה מאוד. אם את מוכנה להתפתח וללמוד דברים חדשים, זה יהיה כנראה אפשרי. לגבי הרצון - זו שאלה קצת אחרת. האם את רוצה להיות בתפקיד כזה?

המלצה ממש חמה מכל הלב היא לשוחח עם מאמן, אפילו מספר קטן של שיחות (1-3) כדי לבחון יחד את השאלות האלה (במיוחד נושא הפוליטיקה). יש נקודות קריטיות שבהן השקעה כזו יכולה להיות מאוד פוריה, ולעזור לך "לעשות סדר" במחשבות. בעצמנו אנחנו לפעמים נכנסים ל"לופים" מחשבתיים סגורים ולא מצליחים להחליט.

שיהיה בהצלחה

CIsaac

New member
שכתוב?

שלומות גם לך,

הודעתך מעניינת, וכן הדילמה המוצגת בה.
ברשותך - מצאתי לנכון לשכתב אותה
, אולי זה יעורר בך מחשבות.
בין הקווים - הודעתך המשוכתבת.
===============================================================================================
שלום,
אודה לקבלת עזרה/דיעה/ ייעוץ..

עם השנים למדתי להתמודד ולהתנהל בארגונים, ו"לעמוד על שלי" (בצורה נעימה).
כיום אני עובדת במשרה יחסית לא תובענית.
אני מאוד רוצה להתקדם, וכעת יש לי הזדמנות.
מדובר בתחום מקצועי שרציתי זה זמן רב להתפתח בו, והתפקיד מאוד מושך אותי. משרה יחסית בכירה ותובענית.
יש לי חלק גדול מהכישורים שמחפשים במשרה, כמו ניסיון מקצועי רב, ויכולות אישיות גבוהות (יכולת למידה, מוטיבציה, חריצות, כישורים בינאישיים וכו').
אני נמצאת בתהליך קבלה לעבודה, ולא יודעת אם כדאי לי להמשיך בתהליך (כבר עברתי מס' ראיונות) או לא.

*** עד כאן - זה ממש Copy Paste בשינויים מינימליים ביותר. מה שנשאר אחרי ששלפתי את אלה - הרי הוא לפנייך

החשש שלי הוא שהמשרה "גדולה עלי" ואולי לא מתאימה לי... , ועם זאת החשש שלי גדול. אני בחורה יחסית "שקטה", הביטחון העצמי שלי לא "בשמיים", אך המשרה הזו דורשת התמודדות "מסיבית" יותר, ויומיומית, ואני לא יודעת אם האישיות שלי תתאים ותאפשר לי להצליח, במשרה שדורשת כ"כ הרבה "פוליטיקה" ו"מלחמות".
בנוסף, המשרה תדרוש עבודה מאוד מאומצת מבחינת שעות מאוחרות ועבודה בערבים מהבית.. ויש לי שני ילדים קטנים בבית..
[כיום אני עובדת במשרה יחסית לא תובענית], שגם לא דורשת ממני להפגין אסרטיביות ברמה כזו.
אבל אני ממש חוששת שאולי תפקיד כזה לא מתאים לי בשלב הזה (או בכלל)...
===============================================================================================
תרצי לשתף במחשבות שעוברות בך?

אשמח לקרא את שתבחרי לשתף . . .

איציק

התלבטות

כפי שאני רואה את ההתלבטות שלך הייתי מחלק אותה לשניים:

1. דילמה ביחס להתאמה האישית שלך ברמת הכישורים שיש לך לתפקיד.
2. דילמה ביחס לערכים שלך והתאמתם לתפקיד.

אם ניקח את עניין הכישורים:
כפי שהצגת את עצמך, יש לך כישורים מקצועיים לנושא ואולי את צריכה מעט לחזק את הכישורים הפוליטיים והתקשורתיים שלך כדי להתמודד טוב יותר עם התפקיד.

בעניין הערכים, יש לך שתי התלבטויות עיקריות:
1. עד כמה את רוצה להתמודד עם "פוליטיקה ארגונית"? מה המחיר שאת מוכנה לשלם כדי לעלות בסולם?
2. התנגשות בין ערך המשפחה וערך הקרירה.
על שאלות אלו רק את יכולה לענות על פי ההעדפות שלך.
אני מזמין אותך לבדוק גם אפשרויות אחרות:
כמו כיצד ניתן להתנהל נכון מבלי לפגוע במשפחה? או האם אפשר להגדיר מראש מהם הגבולות והאיזונים שלך בשתי הסוגיות?

בכל מקרה, עדיף לנהל את הדיון הערכי בעזרת מאמן שינחה וימקד אותך בקבלת ההחלטה

אין לי ספק שאת יכולה להתמודד עם דרישות המשרה

גם אני כמו כמה אחרים רוצה לחלק את התשובה שלי לשתיים, אם כי בצורה קצת שונה.

א. לגבי היכולת שלך להתמודד עם דרישות המשרה - כאן אין לי ספק שתוכלי להצליח בגדול במשרה החדשה. איך אני יכול להגיד זאת בלי שאני מכיר אותך? פשוט הכישורים שתיארת שיש לך אלה כישורים שהרבה מנהלים בכירים היו חולמים שיהיו להם. עכשיו מה לגבי היכולת שלך להיות יותר אסרטיבית ולהתמודד עם ה"פוליטיקה" וה"מלחמות" - בניהול אין דרך אחת, למנהלים שונים יש סגנונות ניהול שונים. יש אגרסיביים ויש נעימים. הגישה שלך של "לעמוד על שלך" (בצורה נעימה) היא לדעתי הגישה האפקטיבית יותר. נראה לי שמי שמציעים לך את המשרה הם אנשים חכמים שמכירים בערך שאת מביאה למשרה. לסיכום: האישיות שלך בהחלט תתאים למשרה ואת תצליחי.

וכאן אנו מגיעים לחלק השני של התשובה,
ב. ההקרבה מבחינת חיי המשפחה - כאן את כבר צריכה לשבת עם עצמך לקחת דף נייר לפרט יתרונות וחסרונות ולהגיע להחלטה עם עצמך.

אם היית שואלת אותי מה אני הייתי עושה? הייתי לוקח את המשרה ועושה את כל הסידורים האפשריים כדי להפחית את הנטל על המשפחה.

בהצלחה!

ממה שאני שומע

את רוצה את המשרה.

וממה שאני שומע את רוצה לשפר כמה כישורים שלך בשביל להיות במצב שאת עם המשרה ועדיין פועלת באופן שטוב לך ולמשפחתך.

אמיאיו

New member
תודה לכל המגיבים :)

ואוו, ממש נתתם לי "חומר למחשבה"... אהבתי את נקודות המבט השונות של כל אחד מכם, וגם את הניתוח של האמירות שלי, לגמרי קלעתם בול,
אני אכן צריכה לחשוב עם עצמי מה אני רוצה, ולא רק מה אני יכולה או מסוגלת, זו נקודה חשובה שלא חשבתי עליה קודם (עד כמה שזה אולי מפליא..).
זאת נקודת התחלה משמעותית מבחינתי.
תודה לכולכם!

למעלה