אשמח לעצה/עזרה

אשמח לעצה/עזרה

היי,
אני וחבר שלי לפני שבועיים ראינו דירה שפורסמה ע"י הדיירים הנוכחיים בעמוד בפייסבוק. לאחר כמה ימים תיאמנו עם הדיירים ונסענו לראות את הדירה ואיך לומר.. התאהבנו. כל מה שרצינו מבחינת מיקום ותקציב.
התבשרנו שבעלת הדירה נמצאת בחו"ל וכשהיא תחזור הם יעבירו לה את המספר שלנו וכך היה.
היום שוחחנו איתה והיא אמרה שכיוון שנאלצה לטוס בהתראה נורא קצרה היא סגרה כבר עם מתווך כך שאת כל ההתנהלות נעשה מולו ונתנה לנו את המספר שלו בכדי שניצור איתו קשר.

כפי שידוע לי נצטרך לשלם למתווך במידה ונרצה לסגור חוזה.. אני ממש לא מבינה מדוע זה יהיה מולו?! הרי הדיירים כבר הראו לנו את הדירה, הם אלה שפירסמו את הדירה ולא אמרו לנו בשום שלה על קיומו של מתווך.

מה דעתכם?
לוותר על הדירה?
ידוע לכם כמה נהוג לשלם למתווך במקרה כזה אם בכלל?

היי

לדעתי אתם יכולים להתעקש ולא ללכת דרך המתווך - לא התחייבתם על בלעדיות ובפועל אתם לא חייבים למתווך כלום, והיות שבעלת הדירה גם לא נדרשת לשום דבר מלבד חתימת החוזה, לא ברור למה היא פועלת ככה, כי בפועל היא לא חייבת למתווך כלום - היא יכולה תמיד להגיד לו שהשוכרים נשארים בדירה או לא להגיד לו כלום.

יכול להיות שבעלת הדירה לא מודעת לכך שהיא לא חייבת להפנות אתכם למתווך, אני מציעה לדבר איתה ולברר בעדינות כמה זה הכרחי ולהסביר שמבחינתכם אתם כבר מוכנים לחתום על החוזה ולכן לדעתכם זה מיותר, ואתם יכולים להסביר גם את נושא העלות שמפחית מכדאיות העסקה (מדובר בחודש שכירות).

האם היא חתמה בלעדיות למתווך?

במידה וכן, בהתאם למה שמצוין בהסכם כך המתווך יוכל לדרוש את העמלה שלו. יכול להיות שכתוב שהעמלה על השוכרים ויכול להיות שעל בעלת הנכס. כך או כך, במידה ובעלת הנכס חתמה על בלעדיות מול המתווך- הוא יהיה זכאי לתבוע את העמלה שלו גם אם יעקפו אותו ויסגרו חוזה ישירות מול בעלת הנכס (יש "פתח" קטנצ'יק שאולי הנכס יהיה רלוונטי גם בתום תקופת הבלעדיות וכיוון שראיתם את הנכס לפני שהמתווך נכנס לתמונה- תוכלו להמשיך את העסקה ללא תיווך).

במידה ויש מתווך שמציג את הנכס אך היא לא חתמה על בלעדיות, אתם יכולים לסגור עסקה ללא התערבות המתווך ואף אחד לא צריך לשלם לו עמלה.

השאלה האם לוותר על הדירה או לשלם תיווך היא סובייקטיבית.

תנסו לדבר איתה שוב

לבלוט ולהציג את עצמכם ולהגיד שאתם כבר עשיתם את כל השיקולים שלכם. בחרתם, התאהבתם, ושתלך לקראתכם. אם היא באמת תרצה גם שאתם תחתמו מולה, אז היא יכולה לעשות משהו בנידון.

למעלה