אשמח לעצה/ דעה

אשמח לעצה/ דעה

נשואים פלוס, הרבה שנים.
גרנו יחד לפני הנשואים ואני מודה שכבר מההתחלה התוותי דרך בה הוא יכול תמיד להיות רגוע, אני אהיה בפרונט ואלחם. בשבילי ובשבילו.
היו נקודות שבירה בהן התמודדתי לבד, מבלי שאף אחד יידע כמו בעיות כלכליותית, דומסטיות כשבעיקר בתחום הזוגי בו לא היה נאמן לי.
אני מגיעה מבית שהתפרק מול עיני וזעזע עבורי כל ערך שקיים, כך שלא רציתי לזעזע עבורי שוב אמונות ובטח שלא את הגורמים במשפחה האישית שלי בגלל שטויות שהוא עושה, מטיפשות.
בכללי, אני עוברת תקופה גם לא פשוטה בעבודה בה אני מרימה ראש מעל המים ומנסה לקחת שאיפות אוויר קטנות כדי לשרוד, והוא יודע.
הוא אומר שאני אישה חזקה כך ש"אני כבר אסתדר". רק שהוא לא מבין שעם כל האחריות והתחושה שהוא שם ואני פה - החלישה והורידה אותי יגון שאולה.
היינו באירוע חברתי אליו הוא ניסה לשכנע אותי כי זה בסדר שגם ילך לבד, למעשה הוא ממש רצה לעמוד על כך שילך אליו לבד. לא הבנתי בהתחלה מדוע כל כך היה חשוב לו להיות שם לבד עד שראיתי שוב במו עיני מדוע. "עוד אחת".
הרגשתי כל כך מובשת. אותה אישה כלל לא מעוניינת לדבר איתי למרות שאני פונה אליה (ומלבד שלום שלום גם לא היה בינינו כלום. ובכלל, איני אשת מדון).
הוא, לידה, מרגיש מובך שכמעט "והתעלף" ואני מהצד צריכה לנהל חיי חברה שגרתיים ולהראות שהכל בסדר, כששאר האנשים שמסביב מאוד שמחים תמיד לראותי ומנהלים איתי שיחות על כל דבר שרק אפשרי.

זו היתה נקודת שבירה עבורי שסימלה הרבה שנות שתיקה, וכמובן בהרבה מאוד תחומים, בעיקר שלי אישית בעמידה מול החוצפה והמניפולציה של האנשים סביבי כשאיני יכולה לשאת אותן עוד.

הוא ראה ששוב הבנתי וראה ששוב שתקתי. ניסיתי בהזדמנויות שונות לדבר איתו על הדברים ברמה הקונקרטית א',ב',ג'.- שלל על הסף, החוצפן.
ניסינו יעוץ זוגי, כשהוא "הסכים" להתלוות - ולא עזר. היועצת זוגית במילים אחרות גם ביקרה אותו. ומבחינתו - אוויר. אז הפסקנו.

מה יכול להיות פיתרון נוסף חוץ מלהתגרש?

להמשיך להיאחז

בכל הכוח במסגרת שהמצאת לעצמך וקראת לה משפחה, ולאכול מהסטטיסט המתקרא 'בעל' דליים של הממממ... שכר לימוד.

בפעם הבאה שיכבוש עוד ואגינה, או בפעם הבאה כשתחליטי שאת ג'דאית סוליסטית כל יכולה?

גארוטה

New member
קשה להתעלם מהעובדה

שאת בעצמך יצרת, שלא במתכוון, את המצב הזה והכל כתוב בפיסקה הראשונה.
מתחילת הזוגיות "ביטלת" את הזוגיות. לקחת על עצמך את כל העול, האחריות, האכפתיות כדי שהוא יהיה רגוע וחופשי
ובעצם ביטלת אותו והוצאת אותו מהמשוואה הזוגית. הוא יושב לו בצד כצופה, רואה איך את מתמודדת ונלחמת, כלכלית ומנטלית,
וכל מה שנשאר לו לעשות זה לחיות את חייו לבד, כי יש לידו אשה שתעשה הכל, גם כי היא בחרה בעצמה להתמודד לבד וגם כי מרחפת
מעליה אימת פירוק התא הזוגי/משפחתי.
יצרת במו ידייך מצב שהוא שם ואת פה
עכשיו אחרי כל השנים לשנות מצב כל כך מקובע? לא נראה לי שהחתול יוותר כל כך מהר על השמנת.

גארוטה

New member
מחכה לך

עבודה קשה וארוכה בעיקר בגלל שאת לא מעוניינת בגירושין...

העבודה היא קודם כל עם עצמך. את זו שצריכה להשתנות ולשנות ולכן כרגע תעזבי אותו איפה שהוא נמצא, בצד.
לכי לטיפול לבד. במהלך הטיפול תלמדי ותביני קודם כל למה בחרת לחיות כך את חייך, איך משתנים ואיך משנים
ואז באמת יתחיל יום חדש, תקופה חדשה. קודם כל עבורך ואם יתמזל מזלך עבור שניכם. הוא יראה לפניו אשה אחרת,
גם כן חזקה אבל במובן אחר, חזקה עבור עצמה שלא פוחדת משינויים ושאימת הגירושין לא מרחפת מעליה ומאפשרת לו לעשות כרצונו.

זה לא זבנג וגמרנו. זה ארוך ופתלתל ומתיש ולעיתים אף מייאש. אבל היי לא אמרת שאת חזקה?

בהצלחה רבה

ג נ 1958

New member
ניסית

לדבר איתו על זה? להגיד לו שככה זה לא ימשיך ואיך הוא מתכוון לתמוך בך כי "הגיע תורי"?
תעשי את זה הפוך- תגידי לו "איך אתה מתכוון לתמוך בי?" תשאירי לו להגיד מה הוא מוכן לעשות

אל תמהרי להתגרש. זה צעד קיצוני
את עסוקה בלבנות (את עצמך), למה לבזבז אנרגיות על לשבור?

יש משהו במה שאת אומרת, בגלל זה

המקום שלי לבוא ולהתייעץ.

הוא לא יודע לתמוך בי וגם אם אבקש בדיוק איך לתמוך בי - הוא לא יעשה את זה.
כשזה קשור בלעשות משהו - הוא לא מעוניין.
כל דבר שיהיה.

ג נ 1958

New member
ראשית, אני "אתה אומר" ולא "את אומרת"

מה שאת מתארת קורה המון בכל תחום. אנו רגילים לדברים מסויימים וכל שינוי נתפס כאיום או לפחות הפרעה וככזה, אנו מעדיפים להתחמק/ לדחות וכד'. זה לא רק בזוגיות, אלא בכל דבר. (במחשבה שני, כמעט כל דבר בחיים שלנו קשור לזוגיות כך שזה כן...)

מה שחשבתי זה מאחר והוא גבר, אם את מעבירה לו את ה"שרביט" ושהוא יגדיר מה כן ועד כמה, הוא יצטרך לבחור ולהחליט, ואז הוא יהיה מחוייב. חלק מהעניין כאן הוא שאת תצטרכי לקבל את מה שהוא נותן (בהנחה שהוא ייתן משהו) כי זה לא באמת משא ומתן.

בנוסף, וזה לא נחמד להגיד, את צריכה להביא בחשבון את האופציה שהוא בסוף לא באמת יתמוך בך ובמהלך שלך ואז את צריכה ללכת על זה בכוחות עצמך. אין טעם לריב איתו או להאשים, זה רק יגזול ממך אנרגיות וגם אם הוא לא יעזור, להפריע הוא יכול ועוד איך...

תצטרכי, בפשטות, לבנות את המעגל התומך שלך (חבר/ים/ות) במקביל

רוצה לספר על מה שאת רוצה לעשות? לאן את רוצה לפתח את עצמך?

כוכב212

New member
אנחנו לא נשואים

אנחנו ביחד בסכ"ה כמה חודשים.

הוא מאוד תומך רגשית, אבל זה לא מספק ובשורה התחתונה אני כבר לא אוהבת אותו ולא נמשכת אליו.

seeyou

New member
ברור שיש פיתרון חוץ מלהתגרש

תמשיכי בדרך שבחרת מתחילת הזוגיות/נשואים " הוא יכול תמיד להיות רגוע, אני אהיה בפרונט ואלחם. בשבילי ובשבילו."
הרי את כתבת :"לא היה נאמן לי מהתחלה"

"אני מהצד צריכה לנהל חיי חברה שגרתיים ולהראות שהכל בסדר, כששאר האנשים שמסביב מאוד שמחים תמיד לראותי ומנהלים איתי שיחות על כל דבר שרק אפשרי."-

כול עוד הסטטוס נשואים מתאים לך תםשיכי ("מגיעה מבית שהתפרק מול עיני וזעזע עבורי כל ערך שקיים, כך שלא רציתי לזעזע עבורי שוב אמונות ובטח שלא את הגורמים ")

אני הייתי מוסיף למילה "נאמנות" סיומת "בע."ם"
נאמנות בע"ם
אהבה בע"ם
חברות בע"ם

יוסי

נ.ב-תמתיקי את החיים שלך כפי שאת חושבת
או יכולה

סטנגה Joe

New member
פתרון נוסף

התחילי לבנות לך חיים בלעדיו.
עיסוקים, חברות וחברים, בילויים ואולי אפילו מאהב.

זה חוץ מלהתגרש ....

nirity1

New member
תראי

את אפשרת את זה ואת יודעת שאפשרת את זה.
בככל בכל מערכת יחסים , דפוקה ככל שתיהיה , שני הצדדים מקבלים משהו ממנה.
אני חושבת שכדאי מאוד שתפני ליעוץ אישי. לברר למה חשוב לך לשמור על מערכת יחסים כזו בכל מחיר , להחליט אם את ממשיכה איתו הלאה ואם כן לתת לך כלים להתמודד איתו

הסכמה

את צריכה להבין שבעלך מחפש ריגושים אחד מוצא זאת בהימורים אחד באלכוהול או סמים ואחד בנשים .
אם אינך רוצה להתגרש את צריכה להבין שכול פעם תצוץ משהי חדשה זה לא יגמר לעולם.
אין צורך ללכת איתו לשום ייעוץ זה פשוט מיותר כי הוא לא ישתנה זה הוא .

אייבורי

New member
להפרד יפה

הוא יוכל לנהל זוגיות סופסוף
ואת
את תקחי את הזמן למחשבות על ההתנהלות שלך
ותנסי לא לעשות את אותה טעות שוב.

למעלה