אשמח לעזרתכם..

אשמח לעזרתכם..

כרגע אני גרה עם ההורים ועם טופי, בן 3 קטן-בינוני. טופי רגיל להיות בבית רוב שעות היום עם עוד מישהו.
לפעמים כשאני יוצאת הוא נובח ומיילל גם כשיש מישהו בבית.
היו פעמים שנשאר אצל אחותי לבד מספר שעות ונבח הרבה, עד שהשכן התלונן.
אני רוצה לצאת מהבית, אבל לא יודעת איך טופי יתנהג כשהוא יישאר לבד.
כמובן לא יהיה נעים אם יהרוס את הרהיטים או יעשה פדיחות אחרות.. אני חוששת לקחת את הסיכון.
אין לי אפשרות לקחת חופש מהעבודה כדי שיתרגל לדירה החדשה..

מה אתם אומרים ?

meedas

New member
להעזר באיש מקצוע

את מתארת תלותיות לא בריאה
הכלב סובל, את מוגבלת. זה לא מצב תקין

תודה רבה..

החלטתי שבכל זאת אני מנסה..
אבל, בהתחלה אני אקח אותו איתי במונית שירות לבית של ההורים בבקר ובחזור לדירה אאסוף אותו.

השאלה אם מונית שירות תסכים להכניס אותי עם כלב..
מישהו יודע?
האם מותר להם לסרב להעלות אותי?
הם יבקשו ממני תשלום גם על הכלב?

meedas

New member
מונית שרות

הנהג לא מחויב לתת לך לעלות. אם הכלב לא גדול ולא נראה מאיים זה מגדיל את סיכויי ההצלחה
האם אין קו אוטובוס מקביל? לאוטובוס אפשר לעלות עם כלב, בתנאי שהוא קשור ברצועה ועם מחסום על הפה

וואי בעייתי, אכן התקשרתי וזו התשובה שקיבלתי

"אם הנהג מסכים, זה בסדר"

יש קו מקביל- אבל מאריך את הנסיעה בחצי שעה וצריך לעלות על שניים..

תודה

שימי1100

New member
היי

ההתנהגות שאת מתארת נשמעת כמו תלות שטופי חווה כלפייך , אשמח לכמה פרטים על מנת לנסות לעזור ולהבין את ההתנהגות לעומק
- טופי כיום בן 3 , מאיזה גיל נמצא אצלך ? מה ידוע לך על עברו לפני כן?
-היכן הוא ישן? האם איתך במיטה? בחדר? או שיש לו מקום משלו?
-כיצד מגיב כאשר מישהו אחר מבני הבית עוזב?
-האם הוא נובח ומילל רק לסירוגין ? או תמיד כשאת יוצאת?
-האם ההתנהגות שאת מתארת קוראת בקיצוניות יותר כאשר טופי נשאר לבד לגמריי?
-למשך כמה זמן נמשכות היללות?
-האם הוא גם נוטה להרוס דברים בבית כשנמצא לבד?
-האם הוא עוקב אחרייך בבית ? (מתנהג כמו צל שלך? וחייב לשמור איתך על קשר עין?)
-כמה טיולים מקבל ביום? ולמשך כמה זמן כל טיול?
-כמה זמן התנהגות זו נמשכת ? מאז ומתמיד? או שמא רק לאחרונה?

מדובר בהתנהגות תלותית או חרדתית ולכן חשוב להבין את שורש הבעיה ולאחר מכן לראות כייצד כדאי לטפל.

אשמח לעזור בכל שאלה
בברכה,
שימי כהן "מבט הכלב"

תודה רבה שימי על הנכונות לעזור..

טופי אצלי מגיל חודשיים+- מצאתי אותו ברחוב מלא בפרעושים וקרציות, מעבר לזה לא יודעת.
הוא ישן איתי במיטה, יש לו מקום משלו, אבל 90% מהזמן נמצא על המיטה שלי הוא עוקב אחריי הרבה בבית, מחכה לי לפעמים כשאני נכנסת לשירותים, עד לא מזמן לא היה יוצא לטיול עם מישהו אחר כשאני בבית, אבל עכשיו הוא כן יוצא עם אנשים אחרים.
הוא מגיב בסדר כשמישהו אחר יוצא, כשאני יוצאת מילל יחסית מעט (כשעוד מישהו נמצא בבית), לרוב לא מילל.
לא יוצא לו להיות במשך שעות ארוכות בבית, לכן לא יודעת איך הוא. אבל הרבה פעמים אני חוזרת הביתה לאחר שנשאר שעה-שעתיים לבד ואני לא שומעת שנובח.
אבל למשך תקופה שגרתי אצל אחותי, היה נובח הרבה אחרי שיצאנו מהבית. אבל לא יודעת למשך כמה זמן הנביחות נמשכו.
לא הורס בבית שום דבר, לרוב רגוע.
לא בטוחה שיש בעיה, אבל כיוון שלא רגיל להישאר לבד, אני חוששת שאולי יש בעיה רק שאני לא מודעת אליה.
בקשר לטיולים- 3 פעמים ביום, כאשר טיול אחד ארוך יותר לרוב (כשעה+-)

שימי1100

New member
היי

בהחלט נשמע מתיאורך שישנה בעיית התנהגות נשמע כמו תלות בעיקר בך , זהו אינו מצב נעים לכם ובטח שלא לטופי ששרוי בלחץ כאשר אינך בסביבה על מנת לפתור זאת חשוב לאבחן ראשית את הבעיה לעומק ולוודא שאכן מדובר בתלות ולפי כך להתאים טיפול נכון , ממליץ להזמין אליכם איש מקצוע על מנת לעשות זאת בצורה הנכונה אוכל לתת לך מעט טיפים אך אינני בטוח שזה יעזור בשלב זה , את יכולה להתחיל בזה שלא ישן איתך בחדר יותר ובפרט על המיטה דבר זה מחזק את התלות שלו אלייך, יש לסדר לו מקום משלו באזור המרכזי בבית סלון למשל. דבר נוסף להמעיט פינוקים , לא לפנק אותו יתר על המידה וגם כבר שמפנקים חשוב שאת תיזמי זאת ולא טופי, באם מציק ודורש תשומת לב יש להתעלם ואף לרסן. בנוסף כל פעם שאת חוזרת הבייתה לאחר שהות ממושכת מחוץ לבית חשוב להתעלם ממנו כמה דקות ראשונות ורק לאחר שנרגע יש להתייחס במתינות , לא לגשת ולתת יחס לטופי דבר ראשון שכת נכנסת כנ״ל לגביי הבוקר להתארגן מעט לפני שמתייחסים אליו, את יכולה בנוסף להוציא אותו לטיול ארוך ולנסות להתיש אותו מנטלית כמה שיותר לפני שאת יוצאת מהבית, זה יכול בהחלט להפחית את הלחץ, בנוסף אפשר להשאיר לו משהו אוב להתעסק איתו כמו עצם עסיסית או קונג לפני היציאה, ולא לתת לו לעקוב אחרייך בבית ולהתייחס לכל בקשה שלו ליחס זה יכול לעזור אך לעיתים נדרש טיפול מעמיק יותר בבעיה ובמערכת היחסים בינכם ואז מומלץ להזמין איש מקצוע . בהצלחה בברכה שימי כהן ״מבט הכלב״

למעלה