אשמח לעזרתכם

אשמח לעזרתכם

הבן שלי סיים טירונות ומתחיל מחר קורס.

טרם הגיוס היה כנס עם ההורים בו נאמר לנו שבזמן הקורס הם יוצאים כל סוף שבוע הביתה.

כמו כן במסגרת הקורס הם לא עושים שמירות ולא תורנויות כי המטרה של הצבא שהם ישקיעו את המקסימום שלהם בלימודים.

קורס מאוד יוקרתי על פי דבריהם.

אתמול התקשרה לבני המפקדת החדשה ואמרה לו שהם צריכים להגיע מצויידים לשבועיים, כמו כן התקשרו גם לחיילים האחרים שהולכים לקורס.

מה הסיבה שאמרו להם פתאום להיות מצויידים לשבועיים בעוד שלנו אמרו שהם יחזרו כל סוף שבוע?

אדרת2

New member
יערה בוקר טוב

מראש אני מתנצלת אם אכתוב דברים שאולי תרגישי לא בנוח איתם ממש לא זו כוונתי אבל...זה צבא ולצבא יש שיקולים אחרים שמאילו שלי או שלך.

אז אמרו לך איקס וכעת ישנם שינויים , לא שולחים אותו לעזה אז ישאר בבסיס לשבועיים נו...

גם החיל שלי נאמר לנו לפני הגיוס ש...וכעת חלו שינויים אז מה, למדתי (אתמול כשחזר סיפר קצת) עד כמה להשאר בבסיס עם החברים עשה לו רק טוב,.

ממש אל תכעסי על מה שאני כותבת אבל בחייך...הם בצבא ולא בקיטנה. מה החשש? אז יחולו כמה שינויים קטנים.

את יודעת בשיחה שהיתה לנו ההורים, אמרתי שאין לי בעיה לשינויים ואם יש צורך שיענישו , לי יש בעיה רק אם תהיה איזו התעללות או הזנחה רפואית.

מה שהייתי עושה זה נותנת לו קצת לדרך חטיפים , את הרי יודעת טוב ממני מה לתת לחיל שלך...ולהחזיק אצבעות ולהגיד לו שאת יודעת שהוא חזק והכל יהיה בסדר.

לדעתי אין מה לעשות אלא לקבל ואיך המ"מ אמר לחיל שלי ולחבריו, תלמדו להפוך את הלימון ללימונדה...

חיבוק גדול ותעברו את השבועיים.

רבקה6

New member
בדיוק מה שאדרת כתבה...

בכל מקום על פני האדמה יש רצוי ויש מצוי. אז פעם בכמה זמן הוא יעשה שבת בבסיס. ביגי! תשלחי לו חבילה. הם מתים על חבילות מהבית...
ר/

מירה 01

New member
באמת מעצבן

אני מכירה את ההרגשה. לבן שלי אמרו שהוא יוצא לטירונות של שבועיים ומתברר שזו טירונות של 5 וחצי שבועות...חיילים שהתגייסו ביום רביעי , אמרו להם שהם יוצאים שבת הביתה ו...כולם נישארו , לא כעונש אלא כי זו תוכנית הטירונות- עובדים עליהם ועליינו. אבל כמו שנאמר לפניי, אם זו לא התעללות או הזנחה רפואית, אין הרבה מה לעשות...

אני מבינה את ההתנהלות של הצבא

אני מעלה את השאלה כי אני רואה בכך סוג של "בזבוז" כשמחפשים היכן להוריד עלויות.

החיילים האילו אמורים ללמוד מהבוקר עד הערב. בימי שישי יש נוהל שבת עד צאת השבת.
אז במה הואלתם שהשארתם אותם לשבת?

בטירונות אני מבינה שיש שמירות/תורנות מטבח

אבל בקורס המסוים הזה אין תורנויות אין שמירות רק לימודים.

עפרה ד

New member
שני דברים...

1. יתכן שמשאירים אותם שבת כדי שילמדו. נכון שנוהל שבת אבל - כמו שאמרה הבת שלי כששאלתי אותה, "אסור לקרוא בשבת?"

2. לפני שהבן שלי התגייס, בעלי אמר לו שהוא צריך להפנים שבשלוש השנים הקרובות הוא לא ידע מה קורה ברגע הבא. שאם יצליח לקבל את זה יהיה לו הרבה יותר קל.
פתאום כוננות, פתאום מישהו עשה משהו והלכה השבת, פתאום יש איזו משימה הזויה שאף אחד לא צפה...הרעיון ברור, לא?

למעלה