אשמח לעזרתכם!

mikeyy89

New member
אשמח לעזרתכם!

לפני ארבעה חודשים נכנסתי לזוגיות עם גבר מדהים, בן 24, ואנחנו מאוד אוהבים אחד את השני ואני בטוחה להבדיל מערכות זוגיות קודמות וארוכות שמצאתי את הגבר שאיתו אני רוצה להיות כל חיי.

אך הוא סובל מבעיה הרסנית, התפרצויות זעם.
הוא מדהים בכל דבר, אבל ברגע שמשהו בא לו "מקולקל" נקרא לזה, הוא לא שולט במילים שלו, בטונים שלו, נותן אגרופים לקיר.
הוא לא פעם ולא פעמיים קילל אותי, ואמר דברים שבדיעבד הוא מאוד התחרט עליהם.
ולא רק כלפי, כלפי הוריו, אחיו, והחברים הטובים שלו שמכירים אותו ומשום מה למדו גם לקבל את השריטה שלו ואומרים ש"צריך לתת לו פשוט להרגע".

וזה יכול לקרות משטויות, אם הוא מאבד משהו, או נפגע הוא מרגיש באותו רגע צורך להחזיר פי עשר.
אנחנו קוראים לזה "המפלצת", והיא אומרת ועושה דברים שהוא לא מתכוון אליהם, וגם מתמודד עם שדים של חרטה בדמעות לאחר מכן.
הוא גם מרגיש מטומטם בדיעבד ומבין תמיד שלא בהכרח הייתה סיבה הגיונית להתפרצות ומלקה את עצמו על כך.
הוא באמת בחור רגיש, ובחור טוב ואני באמת מאמינה בו, ובנו ומאמינה שכל אדם סוחב איתו דברים ושבכל דבר אפשר לטפל - לכן העלתי רעיון ללכת ולטפל.
הוא מסכים ומבין שזה משהו שהוא עושה בשבילו ולא בשבילי.
בשביל להיות בן, עובד, אח, חבר, בעל בעתיד ואבא בעתיד- יותר טוב.

אז עשיתי מה שכל אחד מאיתנו היה עושה בנקודה זו ופניתי לד"ר גוגל, קראתי מחקרים מאמרים וכל קליניקה מבלבלת תמוח במקום להסביר לי בתכלס מה הטיפול הדרוש.
אני מאמינה בטיפול קוגנטיבי ופחות בטיפול פסיכאטרי ולכן מעדיפה שזה יהיה בלי כדורים, או לפחות לנסות ולהתחיל לטפל בזה בלי כדורים.

אני פונה אליכם כדי לקבל ייעוץ, מול ים המידע באינטרנט אני כל כך מתוסכלת אני באמת רוצה לבחור את ההכי טוב בשבילו ולקחתי את זה גם על עצמי.
אשמח אם תספרו על שיטות טיפול או תפנו אותי למקומות בפ"ת והסביבה ותספרו לי קצת על התהליך ועל מה שעומד מול גם, כבת זוגתו, טיפים להתמודד עם המפלצת הזאת, ועם התהליך שאנחנו הולכים לעבור, אני יודעת שזה לא יהיה פשוט אבל שתינו רוצים לעקור את זה מהשורש.

אני אישית נפגעת חרדה ומטופלת במרכז לבריאות הנפש בפ"ת, ולפני מספר דקות חזרתי משיחה עם המטפלת שלי לגבי הנושא, והיא העלתה שאלות מפחידות, בכל זאת זה גבר בעייתי בקשר בן ארבעה חודשים, אבל חשוב לי ולו שנעבור את זה ביחד ואני מוכנה להיות חזקה בשבילו, אז כמו שביקשתי עצות לגבי התמודדות עם הבעיה גם בסוגי הטיפול וגם שלנו כזוג, אני פה גם בשביל לקבל קצת עידוד.

מאוד מודה לכם מראש, עיינתי קצת בפורום ונוכחתי לדעת שבכל מקום יש אנשים שישמחו להושיט יד, וזה נפלא בעיני.

שלום לך,

זה שהוא בלופים של התקפי זעם חסרי שליטה וחרטה זה לא סימן חיובי, זה שהוא מוכן לפנות לטיפול זה כיוון חיובי.
הייתי מציעה לשים את זה כאולטימטום ולתת פרק זמן מוגבל בזמן עבור שיפור, כי דיברת יפה, אבל ת'אכלס יש לך בן זוג שמקלל אותך ואלים כלפייך, במקום לברוח לכיוון השני את רצה קדימה (זו כבר סוגיה לטיפול האישי שלך) וזו לא "מפלצת שמשתלטת עליו" אלא הוא, והתנהגות לא נשלטת שלו (למרות ששמעתי פעם הרצאה מטעם קרימינולוגית שאמרה שיש סימנים שההתנהגות נשלטת חלקית - למשל יוצאת על החברה/משפחה ולא על הבוס, למשל בזריקת חפצים נדיר שהגבר פוגע בטלויזיה שלו), ובזמן שאת אומרת שהוא רוצה טיפול בעצמו לא בגללך, במקום שהוא יחפש עבור עצמו פתרונות, זה עוד משהו שלקחת על עצמך.
עם זאת לא פעם הגיעו אלי מטופלים עם דד ליין כי הבוס או בן/ת הזוג איימו ללפטר/לעזוב, ואפשר היה לסייע באופן משמעותי תוך זמן קצר (שיטת EMDR, עבודה על אירועים מהעבר שהיו קשורים לתחושת סכנה/חוסר אונים שהתנגנו בצורה לא מותאמת בהווה). .
בשורה התחתונה בהתקפי זעם שאינם ממקור נוירולוגי הייתי ממליצה על CBT או EMDR.
שמרי על עצמך, המטפלת שלך העלתה שאלות מפחידות בצדק

mikeyy89

New member
היי

אני לוקחת את זה על עצמי כיוון שהוא עובד כל יום מהשעה שבע ועד השעה שבע, בעבודה שלא מאפשרת לו את הזמן בכלל לבדוק את הנושא וביקש את עזרתי בכך.
הצבתי את הטיפול כתנאי לזוגיות, וגם דאגתי שזה יחלחל לו, ושהוא לא הולך למרוח אותי וגג שבוע הבא נתחיל בתהליך טיפולי.

איך אני יכולה לדעת אם זה ממקום נוירולוגי?
ומה זה CBT?
ב2 שיטות הטיפול שציינת מהו האופן טיפול עצמו?
איך אני בכלל מתאימה לו את הטיפול הטוב ביותר למצבו?
האם אני צריכה לחשוש שבתום טיפול דברים יכולים לחזור לקדמותם?

אני רצה קדימה כי זה אדם שהכרתי לפני, ואני יודעת מול מה הוא מתמודד בחיים, ואוהבת אותו ובאמת מאמינה שהוא רוצה את השינוי הזה יותר ממני.
הוא אומר לי בעצמו שזה מתסכל אותו שזה לוקח לו את האנרגיות, הכיף, ושהוא פוחד שכל מי שאוהב אותו יום אחד ימאס לו.
אני גם לא מאמינה שזו התנהגות נשלטת כי גם איפה שהוא עובד הוא מתפרץ לעיתים, אבל בעל העסק אוהב אותו ומכיר אותו וגם מצפה ממנו לקנות את העסק בשנים הקרובות כשירצה לפרוש.

עברתי חוויה שהפכה אותי לאדם נוראי כלפי הסביבה שלי, התנתקתי מהסביבה שלי לחלוטין והסתגרתי בתוך עצמי, ומישהו הושיט לי יד וליווה אותי ווידא שאני מקבלת את הטיפול המתאים, האמינו בי, ואני רוצה להאמין בו, והוא מאמין וסובל את השריטות שלי והשדים שאני מתמודדת איתם ומטפלת בהם, אני באמת מאמינה שאני רוצה להיות שם וללוות אותו בזה.

כי אלה החיים, אמא שלי אחרי 20 שנות נישואים ו30 שנות הכרות עם אבא שלי, התמודדה עם גבר שבאמצע החיים נכנס לדכאון קליני, לא מכניס כסף הביתה וחמישה ילדים יושבים עליה, ואבא שלי טופל, אני באמת מאמינה שלעבור איתו את זה ותמוך זה הדבר הנכון, בעיקר שהרצון האמיתי לשינוי מגיע ממנו, אני רק העלתי רעיון שהוא פחד להתמודד איתו לפני.

יש אופציה להפנות אותי למקומות במרכז שיכולים לטפל בזה? האם דרוש פסיכולוג בלבד? במה להתמקד בחיפוש שלי כי אני רוצה לקבוע תור מיידי.

מספר תשובות

CBT זה ראשי תיבות של טיפול קוגניטיבי התנהגותי.
אני מצרפת את הפרק הראשון מהספר שכתבתי " EMDR המדריך לקהל הרחב" (הספר עצמו ניתן לרכישה בחנויות הספרים). הפרק עוסק בהבדל בין EMDR לשיטות טיפול אחרות כולל אופן הטיפול וכד', פי שאני רואה אותו באופן מקיף יותר ממה שאפשר לפרט בהודעה בפורום.
בנוגע לסכנה שיחזור - בCBT צריך לעשות הרבה שיעורי בית ולתרגל כדי שיצליח, בEMDR אין צורך בשיעורי בית כדי להשיג תוצאות. מנסיוני כל מה שדורש תרגולים נוספים על מה שיש בפגישה - רבים לא עומדים בכך.
ברגע שתסגרו על שיטת טיפול זה ישפיע על מקומות אליהם כדאי לפנות - כדאי לפנות למקומות שמתמחים בשיטת הטיפול.

ערב טוב

את מתארת בעיה של התקפי זעם.

אכן משתמשים לעתים קרובות בטיפול קוגניטיבי התנהגותי לטיפול בבעיה כזו. אבל לפעמים זה לא מספיק, ואז צריך תרופות.

בכל אופן, אם זה מגיע לאלימות כלפייך, אז אני מסכימה שזה עלול להיות מסוכן.

צר לי להזכיר: התקפי זעם ואחר כך חרטה -- זו התנהגות שאופיינית ל... גברים מכים.
אז אולי זה רעיון טוב לשים דד ליין, ובכל אופן להעמיד את הטיפול כתנאי להמשך הקשר.

מצד שני, התקפי זעם יכולים להיות אופייניים לעתים גם לאנשים עם הפרעות קשב וריכוז לא מטופלות.
ואז הפתרון הוא לרוב תרופתי.

תכלס:
נכון שיש המון אנשים שמציעים סדנאות לניהול כעסים.
חלקם חסרי כל הכשרה מקצועית.

אם את רוצה טיפול מקצועי, את יכולה לחפש באתר איט"ה מטפל/ת CBT באזור שלכם.
כמובן שהצלחת הטיפול מותנית בשיתוף פעולה של בן הזוג!

בינתיים, למען בטחונך -- כדאי לך להישאר עם אצבע על הדופק. לשים לב שהוא לא עובר את הגבול.

sharpantie

New member
תשומת ליבך

למשפט האחרון בתגובה הראשונה שטל כתבה לך. זה צריך להיות מודגש באותיות גדולות.

sharpantie

New member
לא אלייך

הפניתי את תשומת לב השואלת הראשונה למשפט האחרון בתשובתך הראשונה.

על מנת להבהיר ולהדגיש:

אתה בוודאי מתכוון למשפט:
"שמרי על עצמך, המטפלת שלך העלתה שאלות מפחידות בצדק".

זה משפט שטל אמרה.

mikeyy89

New member
שלום לכולם!

אתמול בערב ישבתי עם בן זוגי על האינטרנט וחקרנו יחד על השיטה, קראת את הפרק שנשלח אלי למייל בספר של טל,
וגם הוא קרא פה את ההודעות בפורום והחששות שלי, וחששות שעלולות לעלות.

רציתי באמת להודות לכם, אם מישהו מכיר מקום במרכז או איש מקצוע מהמרכז שממליץ אני אשמח לשמוע.
אני גם אשוב ולעדכן אותכם פה בעתיד, מעריכה את האכפתיות.

למעלה