אשמח לעזרתכם

אשמח לעזרתכם

אני לקראת סיום שנה שניה של פוסט דוק.
שנה ראשונה הייתי תחת מלגה חיצונית מלאה.
שנה שנייה היתה חצי של הקרן וחצי מימנה האוניברסטה.
לאחר דיונים ומסע ומתן הוחלט שהם רוצים שאמשיך לשנה שלישית והאוניבריסיטה צריכה לממן אותי מימון מלא (סאגה בפני עצמה).
בכול מקרה היום בשיחה עם International Affairs
להסדיר את נושא הערכה של J1
נאמר שהאוניברסיטה צריכה לשלם 39,000 $
ואילו אנוכי שאישה נשואה ואם גאה ל- 2 ילדות
צריכה להביא הוכחה מהבנק של 9000 $ שאני יכולה להחזיק אותם
בשנתיים הקודמות - זה היה תחת המלגה גלומר הקרן והאוניברסיטה היו מחיובים לכסות.
כרגע הנטל נופל עלי.
הסנטר שלי צנח ברצפה כפי שנאמר

שאלתי לחברי הפורום היקרים היא מנסיונכם:
1. האם ההצהרה חייבת להיות מבנק אמריקאי או יכולה להיות גם מבנק ישראלי ? (יש לנו כרגע שני חשבונות בשני בנקים)
2. היות וככול הנראה בלית ברירה שוב נאלץ לפנות לעזרת הורינו שיעברו לנו כספים (היות וכמשפחת פוסט דוקים שחיים בניו יורק כבר מיצנו את החסכנות) אין באמתחטנו את 10,000 דולר הנדרשים

ברגע שמגישים את ההצהרה זה מספק את ההגירה ? או שמע נדרש אחת לכמה זמן להגיש שוב הצהרות מהבנק?
מה הנוהל במצב כזה?

ABD2b

New member
לידיעתי

א. אפשר להביא הצהרה (באנגלית, כמובן) של בנק ישראלי
ב. זה חד פעמי רק לקבלת הניירת בפעם הראשונה

קרי לחידוש DS-2019

בפעם השלישית
אם הבנתי אותך נכון

תודה

אנחנו ממתינים לתשובת האוניברסטיה (לגבי הבנקים)
וכמובן אשמח לשמוע מנסיונם של חברי פורום נוספים

אור302

New member
מרגע שקיבלת את הויזה את בפנים, אין שאלות.

אגב, האם יש הכרח להאריך את ה-J1? אני יודע שעבור F1 אין צורך לחדש את הויזה כל עוד טופס אישור השהייה, ה-I-20, בתוקף ואת לא עוזבת את ארה"ב. עבור הטופס הפנימי את צריכה להוכיח עצמך לא להגירה אלא לרשויות האוניברסיטה, כלומר העסק הוא פנימי ואפשר להתגמש. כשאני הארכתי רשויות האוניברסיטה הסתפקו בהצהרה מחלקתית שיש מימון עבורי. אני עצמי לא נדרשתי מעולם להראות אגורה.

האם מתכוונת להשתמש באותם 9K או שזה רק להראות שיש לך?

לצערי כן

כול שנה האריכו לי את ה- DS לשנה בלבד.
כאשר כול פעם היו צריכים להוכיח מימון לי ולמשפחה להגירה.
בכדי שלא נהיה נטל על ארה"ב.

אין לי כול כוונה להשתמש ב- 9-10K ברצוני להוכיח ולהחזיר למשפחתי (הם מספיק עזרו ותמכו במהלך הדוקטורט שלי וגם שאנחנו כאן)
בגלל זה ברצוני לדעת האם כמה זמן הכסף צריך להשאר בחשבון.

אמנם עברו מעט שנים, ובמקרה

שלי היה מדובר בתוכנית דוקטורט ולא בפוסט, אבל לי הספיק גם במקור וגם בהארכה להציג התחייבות מאבי לסייע בסכום הנדרש (בנוסף למה שהיה בחשבון הבנק שלי גם כך) ומכתב מלווה מסניף הבנק שלו שמעיד שהוא אכן יכול לעמוד בסכום שעליו הוא התחייב. לא נדרש שהוא יעביר לי את הכסף.

למעלה