אשמח לעזרה

bee eater

New member
אשמח לעזרה

אני מעוניינת להכין עם קבוצת ילדים - במהלך הקייץ תרופות מצמחי מרפא בטוחות ומעניינות לשימוש והכנה (עם דרכי הכנה מגוונות ). אני מחפשת מתכונים - שהילדים יכינו ויוכלו לשמור ולהשתמש, וכן חשוב לי למצוא את הסיפור שמאחורי המתכון (מקור תרבותי לפיתוח התרןפה וכו'). אשמח מאודד לרעיונות לתרופה ומקור ספרותי. תודה רבה

eyar66

New member
הי שרקרקית....

בספר של ניסים קריספיל על צמחי מרפא תוכלי למצוא מידע רב, ונדמה לי שיש לו גם אתר. בהצלחה

שלום יקירה

ראשית, אני שמחה שזה מה שאת רוצה ללמד את הילדים, הלוואי ויגדל כאן דור של ילדי טבע שילמד לחיות אחרת. באותה נשימה אומר לך, שהכנת "תרופות" מצמחי מרפא אינה עניין לילדים. צריך לדעת לזהות צמחים בוודאות על מנת להיות בטוחים כי משתמשים בצמח הנכון שהוגדר מבחינה רפואית, לא פחות חשוב המינון, גם בהשרייה / הכנת התרופה וגם באופן הלקיחה. הייתי ממליצה על דברים ממש פשוטים ולא מסוכנים, לדוגמא: ../images/Emo115.gif תרופת סבתא לכאב גרון ו/או שיעול לקצוץ בצל לריבועים (אחרי שקולף) ולהניח בקערית להוסיף דבש שיכסה את הבצל לכסות את הקערית למספר שעות לאחר שהבצל הפריש מספיק נוזלים פנימה, יש לשתות כל שעה (פלוס מינוס) כף מהנוזל. אין צורך לאכול את הבצל עצמו. נסי למצוא רעיונות דומים ופחות השריות מסובכות/מסוכנות לילדים. אגב, יש בתפוז פורום תרופות סבתא, אולי תוכלי להיעזר גם בהם. בהצלחה, ותעשו חיים ../images/Emo13.gif הילה

pumiki8

New member
אפשר לשאול מה גילאי הקבוצה? ../images/Emo13.gif

יש לי רעיון חמוד לג'ל לפצעים, כוויות, שפשופים, חתכים (בעיקר להרגעת ולהחלמת העור) - אבל הוא כולל שימוש בכמה טיפות של שמנים אתריים. וכמו שאני זוכר את עצמי בגיל צעיר, שולח יד מצנצנת הדבק הפלסטי אל תוך הפה - לא הייתי ממליץ לתת לילדים להתעסק עם שמנים אתריים.

למעלה