אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

קצת רקע:
אז השעון כבר מתחיל לתקתק, עוד מעט בן 25 ונראה שהגיע הזמן להתחיל ללמוד...

אחרי הרבה מאוד לבטים של מה איך ואיפה, ורפרוף די אינטנסיבי ברשת,
הגעתי למסקנה שרוב התארים היום הם בזבוז זמן.
הנטייה הטבעית שלי היא יותר לכיוון מדעי החברה והרוח, ואומנויות... אבל אם זה לא ייתן לי מקצוע בסופו של דבר מבחינתי זה לא שווה כלום, ואני ממש לא מחפש לשרוף 3-4 שנים כדי לרכוש השכלה שלא תהיה רלוונטית לאחר מכן. אני חושב שאפשר ללמוד את הדברים האלה ולהעשיר את עצמי גם בזמני הפנוי, ולאו דווקא במסגרת תואר.

אז חשבתי ללמוד מדעי המחשב, נטו משיקול כלכלי, ומהבנה שיש בזה המון עבודה וכסף.. למרות שאני לא לגמרי יודע מה זה אומר ואין לי טיפת רקע בזה.
חייב להדגיש שאני לא הולך לזה בתמימות, כי כן יש בי צד ריאלי... לאחרונה עשיתי קורס במתמטיקה (4 יח"ל) והוצאתי 95 (אני מודה שדי סבלתי, אבל אולי בגלל שבאתי בלי בסיס מינימלי), ובפסיכומטרי ממש נהניתי מהחלק הכמותי ויכולתי לשבת עליו שעות בכיף... אמנם מתמטיקה זה לא אהבה שלי, מצד שני היא לא מפחידה אותי וזה פשוט עניין של השקעה בעיני.
בכל אופן, לצערי לאונ' תל אביב אני לא מתקבל, אבל לבן גוריון ובר אילן כן.
בן גוריון ממש רחוק לי, ולא באלי להיתקע בבאר שבע 3 שנים. מצד שני הבנתי שבר אילן נחשבים די נחותים בתחום הזה...

וכאן אשמח לייעוץ ממבינים-
איך הלימודים במדמ"ח בבר אילן? כדאי להשקיע שוב בפסיכו ולבזבז על זה עוד שנה, או להתפשר על בר אילן? עד כמה קריטי ההבדל בינם לבין ת"א/בן גוריון מבחינת איך שמסתכלים על זה בחוץ? ומישהו יודע אם יש אפשרות לעבור מבר אילן/בן גוריון לתל אביב אחרי שנה א?
ושאלה קצת יותר מתקדמת שלא ממש הצלחתי למצוא לה תשובה.. איך נראה יום של מתכנת? אם זה אומר שאצטרך לשבת כל יום 10 שעות מול מחשב בעבודה עצמה, זה קצת מכניס אותי לדילמה... אבל הבנתי שזה לא בהכרח כך ושיש מגוון תפקידים ואפשרויות בהייטק. אני יותר מתחבר לעבודת דינאמית ומשתנה, שמצידי גם תשלב נסיעות בארץ ובחו"ל כל יומיים. יש כזה דבר בהייטק?

אשמח אם מישהו יאיר את עיניי... תודה מראש :)

GuestOfHonor

New member
בר אילן נחשבים "רביעיה שניה"

אם אני קולט אותך נכון מתוכן ההודעה שלך, בר אילן זאת אופציה סבירה בהחלט בשבילך.

נראה לי שעדיף לך להתנסות עכשיו כמה שיותר מהר בתחום ובלימודים ולראות אם מתאים לך, ולא למרוח עוד שנה בשביל משהו שיש סיכוי סביר מאוד שלא תתחבר אליו.

אגב, זה נחמד שיש לך 95 ב 4 יח"ל וכל הכבוד שהשגת את זה בלי רקע, אבל צא מהנחה שמתמטיקה ברמה אקדמית זה משחק אחר לגמרי ממה שלומדים בתיכון. כן, גם ב 5.

ברור שבאוניברסיטה זה יהיה שונה

ועדיין, לא מפחד מזה.
מזתומרת רביעייה שנייה?

uIsses

New member
הכוונה היא

שרמת לימודי המדמ"ח באוניברסיטת בר אילן נחשבת לעדיפה על פני הרמה ברוב המכללות, אבל עדיין פחות מהרמת הלימודים ב- 4 האוניברסיטאות המובילות בתחום (לא בהכרח בסדר הזה): הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית ואוניברסיטת בן גוריון. אלה המוסדות שנחשבים לטובים ביותר בתחום, שיתנו לך את קרש הקפיצה הגבוה ביותר לתעסוקה בהמשך.

נראה לי קצת מוזר

שבבן גוריון התנאים לקבלה גם יחסית ברצפה, ואיך שהוא היא מצליחה להיות ברביעייה הראשונה מעל בר אילן...

אוקיי, נניח שזה באמת כזה משמעותי.
באיזור באר שבע לא יהיה בעייתי למצוא משרת סטודנט בתחום? כי אני מניח שבמרכז יש הרבה יותר אופציות תעסוקה...

נכנסתי עכשיו לאול ג'ובס

ובאמת הסתקרנתי לראות מה רשום בהודעות ה"דרושים" בהייטק, ולא ראיתי העדפה לאנשים מהאוניברסיטאות שציינת.
רשום בעיקר בכולן שתואר אקדמאי במדעי המחשב הוא יתרון, והדרישה היא בעיקר ניסיון בתחום...

jeshu

New member
אם תרצה שייתייחסו אליך ברצינות בהמשך למשרת רילוקיישן בחו"ל או סתם לחפש עבודה בחו"ל ולשמור את האופציות פתוחות - כדאי שיהיה לך תואר מאוניברסיטה מוכרת ולא ממכללת משהו וגם בר-אילן לא מה-100 הראשונות בעולם (בניגוד לעברית ולטכניון).

אני חושב שזו כבר הגזמה

נו באמת, הסיכויים שמישהו בחו"ל יכיר אוניברסיטה מהארץ גם ככה קלושים. זה בכלל לא שיקול מבחינתי.
באיזה שהוא שלב, אחרי המשרה הראשונה והשנייה שאשיג, העניין של ניסיון, כישרון ומזל הרבה יותר משמעותי.

עם כל הקטילות על בר אילן, זו עדיין *אוניברסיטה* וברמה מספיק טובה. מה גם שהיא נמצאת במיקום יחסית מרכזי כך שניתן יהיה למצוא משרת סטודנט בקלות, שזה דבר מאוד חשוב בתחום הזה, לפי מה שהבנתי.
כרגע הטכניון והעברית לא מקבלים אותי, ואני לא חושב שאני הולך לשרוף שנה עליהם, עם כל הכבוד..

PooKiPsiT

New member
בעולם לא באמת מכירים גם את העברית והטכניון...

דוקא לגבי חו"ל זה באמת פחות רלוונטי איפה הוא למד.

jeshu

New member
אני ממליץ לבדוק ברשימות של מדינות זרות איזה אוניברסיטאות נחשבות ולא צריך להוכיח שום דבר אם יש תואר שלהן. לדוגמא, הדירוג של הטכניון לפי האתר של בממשלה הגרמנית הפדראלית.

כמו כן, לברר את מיקום האוניברסיטה לפי מדד שנחאי ומדדים אחרים. הטכניון מניסיוני, גם ממה שראיתי בעבודה במרכז המבדרים שם, בהחלט מוסד מוכר, גם אם לאו דווקא לכל מעסיק.

PooKiPsiT

New member
מה שכתבת כאן רלוונטי אולי לאקדמיה

וגם שם לדעתי מסתכלים יותר על איכות המחקר.

בתעשיה, ממה שיצא לי לראות שקורה בפועל, מה שחשוב זה הנסיון וכמה אתה מוכשר במה שאתה עושה. זה לא עניין של ״לא מוכר לכל מעסיק״ אלא יותר בכיוון ״לא מוכר לרוב הגדול של המעסיקים״.

דירוגים כללים של מוסדות זה קצת חרטה בסך הכל. רצוי לבדוק מה היו הקריטריונים לדירוג של כל אחד מהדירוגים האלו וכמה הם רלוונטיים בכלל לתואר ראשון בכלליות ובטח לתואר ספציפי כזה או אחר. אני בספק כמה למעסיקים יש זמן וכוח לדברים כאלו.

jeshu

New member
ניסית פעם למצוא עבודה בחו"ל? אם תרצי לקבל ויזה ועוד לשכנע מעסיק שייקח אותך בלי שתהיי עם ניסיון מדהים שהם נורא צריכים, אז התואר כן ישנה ובלי תואר מאוניברסיטה מוכרת זה לא ילך. באקדמיה זה יהיה נכון, ודאי, אבל לא רק. הדירוגים הם די חרטה, אין ספק, אבל זה מה שיש למי שלא מכיר כל כך להסתמך עליו. זה מפתיע אותך שהטכניון והעברית מדורגים גבוה מבר-אילן ומחיפה?

PooKiPsiT

New member
אני לא, אבל מכירה אנשים שכן

גם מהעבודה הנוכחית וגם מהקודמת, כולל רילוקיישן. והיה לכל הפחות מישהו עם תואר מהטכניון שחיפש בלונדון (בזמן שהוא גר שם, זה לא שהיה צריך לארגן לו ויזה) במשך שנה מבלי שאף אחד היה מוכן להסתכל עליו ואחד שבכלל היה הנדסאי שמצא עבודה באירלנד.

אתה ניסית לחפש עבודה כ*מתכנת/מהנדס* או מכיר מישהו שניסה? האמת שזה מעניין, אולי תחדש לי.

jeshu

New member
כמהנדס מים כן, כמתכנת ודאי שלא בכל אופן, בלי תואר מאוניברסיטה - גם בישראל לא יסתכלו עליך יותר מידי.

בתכנות אני מניח שיש כזה חוסר, ממה שאני שומע, גם בישראל וגם בארצות אחרות, כך שזה פחות חשוב ומוכנים לפשרה ואם לאדם כלשהו יש ניסיון, השאר כבר פחות חשוב.

חוץ מזה בדקתי את הדרישות לקבלת ויזת עבודה בגרמניה ואחת מהן הייתה שאם זה אקדמאי אז יש ייתרון גדול להכרה אוטומטית למי שלמד באוניברסיטה שעונה לרמה מסויימת בדירוג שלהם (H+ קוראים לזה אם אני זוכר נכון). כמובן שהטכניון ברשימה.

PooKiPsiT

New member
עשיתי חיפוש על הרשימה הזו

לא רק שגם בר אילן שם, אלא גם הרבה מאד מהמכללות.

S h a r k 1 8

New member
מה עם האוניברסיטה העברית? אתה מתקבל לשם?

אם כן, שווה לשקול ללמוד שם.
זה יותר קרוב למרכז מאשר בן גוריון + יש יותר אפשרויות תעסוקה בירושלים (הר חוצבים וזה...)

לא מתקבל :/

וההרשמה בבן גוריון כבר נסגרה לפני שבועיים, מסתבר.
אז נשארתי רק עם בר אילן..

S h a r k 1 8

New member
ההרשמה נסגרה זה קשקוש...

תמיד יש אנשים שמבטלים, ואתה יכול להיכנס במקומם. אנחנו כרגע רק בחודש יוני ויהיו עוד המון ביטולים...
כמובן שיש את אלה שנרשמים למספר מקומות ואז מבטלים.

למעלה