אשמח לעזרה

אני אברר לגבי זה

ועדיין, אני חושב שיהיה מאוד קשה למצוא משרת סטודנט באיזור באר שבע, שזה מאוד חשוב בתחום הזה לא?

עדיין מתקשה להבין את האנטגוניזם לבר אילן...

ChapaChoo

New member
<נדחפת> אין פה שום אנטגוניזם

אוניברסיטת בר אילן נחשבת פחות מ4 האוניברסיטאות המובילות (שכבר מנו כאן), ויש שיגידו שגם פחות מכמה מכללות מובילות (האקדמית ת"א-יפו, הבינתחומי, ....). האמירה הזאת מבוססת על עובדות בשטח, לא על "אנטי" שמאפיין רק את קבוצת חברי פורום סטודנטים בתפוז. אם אתה בכל זאת לא מאמין, תפנה לפורום עבודה בהייטק הסמוך, שמכיל קבוצה שמייצגת באופן לא רע את אוסף המעסיקים הפוטנציאליים העתידיים שלך, ותשאל את אותה השאלה שם (או תחפש בעמודים האחרונים ותראה - מדובר בשאלה שמופיעה בווריאציות שונות פעם בשבוע בערך). בשורה התחתונה אתה בתור בוגר תואר תחפש למצב את עצמך במקום טוב ביחס לדעות של מעסיקים, ואם רוב המעסיקים תופסים את המוסד שבו למדת כפחות טוב, תהיה בעמדת נחיתות. במאמר מוסגר, הדעה הזאת על בר אילן מבוססת דה-פקטו על רמת לימודים נמוכה יותר, שבר-אילן מתאמצים עם השנים להעלות. זה כשלעצמו דבר שהרבה פעמים יכול לפגוע בסטודנטים, כי כשהרמה של קורסי בסיס עולה בבת-אחת כדי "לשפר את השם" זה בטוח לא עוזר לסטודנטים שעושים את הקורס הזה כרגע.

Having said that, נשמע מהשרשור הזה שאתה מחפש ש"יאשרו" לך ללמוד בבר-אילן כי היא מקום טוב ללמוד בו. את זה כנראה לא תקבל, אבל לדעתי - אם אתה מחפש להתחיל ללמוד בשנה הקרובה ולא לקרוע את עצמך בשיפורים רק בשביל לחכות עוד שנה (ולהביא את עצמך בסיום התואר לגיל יחסית מבוגר), לך ללמוד בבר-אילן (או במכללה טובה). אם אתה טוב, תעבוד קשה, תוציא ציונים גבוהים ואין סיבה שלא תצליח להתברג איפהשהו. תצטרך תעבוד קצת יותר קשה מהתאום שלך באוניברסיטת תל-אביב או העברית, אבל זה לא סוף העולם. אחרי קצת ניסיון טוב, המקום שבו למדת לא יעניין יותר מדי בראיונות.

יש פה יותר מדי מומחים

בכל אופן, אני לוקח בחשבון שבר אילן בעמדת נחיתות מ-"4 הגדולות", יחד עם זאת, אני מתקשה להאמין שזה יהווה לי מכשול בצורה הדרמטית שמציגים כאן, במיוחד כשאנשים נכנסים לתחום ומתפתחים בו יפה אחרי קורסים פח בג'ון ברייס.

כמו שכתבת בעצמך - הכי חשוב להשקיע, להוציא ציון טוב ולהצטיין, ומשם השמיים הם הגבול, גם בשביל בוגר של בר אילן.
חייב לציין שאבסורד בעיני שטענת שמכללות מסויימות נחשבות יותר מאוניברסיטה. מה אגיד, שיבושם לך אם כך את חושבת.

אה, ואני לא צריך אישור של אף אחד. כבר נרשמתי, אבל תודה

ChangeOfSeasons

New member
מכללות מסויימות אכן נחשבות

לטובות מאוניברסיטאות מסויימות. זו הדעה היום בתעשייה ותאלץ לחיות איתה :)

לגבי ג׳ון ברייס ודומיהם - מרבית הבוגרים מתקשים מאוד למצוא עבודה כלשהי. אלו שמוצאים, לרוב מתבגרים בתפקידים הפחות טובים ופחות מעניינים ומרווחים משמעותית פחות. מסיפורים שאני מכיר, גם קשה מאוד להתקדם עם הנתונים האלו.

oromer

New member
מנהל
היום כבר קצת קשה לדעת

כבר ראיתי בוגרי אוניברסיטאות עם ממוצע טוב מתקשים למצוא עבודה, ובוגרי מכללות מוצאים.
יש עוד פרמטרים. בנוסף בתואר כמו כלכלה ומנהל עסקים הקשר בין הלימודים לעבודה אח"כ הוא במקרים מסוימים הוא קשר חלש. ולכן לא תמיד חשוב שסיימת באוניברסיטה מסוימת ובממוצע מסוים. יש תפקידים שממש לא רלוונטי שאתה יודע חדו"א או מבוא למיקרו מעולה

טוב, הרמתי טלפון

והפקידה הממורמרת התעקשה בתוקף שההרשמה סגורה.. ואין רשימות המתנה.
יכול להיות שההרשמה תיפתח שוב מתישהו? זה קורה?

למעלה