אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

בתי בת 10.5, ילדה חברותית מאוד, בבית הספר פעילה מאוד ואף נבחרה למועצת התלמידים.
מציק לי שאני שואלת אותה אם היא רוצה להזמין חברה או להיפגש עם חברה ולצאת לפארק היא לא מעוניינת. אבל כשחברה מתקשרת שרוצה לבוא היא שמחה ומסכימה.
היום הצעתי לה שאקח אותה לחברה והיא לא רוצה כך גם ביום יום.
כשהיא פוגשת חברות כשאנו בחוץ היא יש מצטרפת לחברה ונהנהת.

השאלה אם לעזוב אותה או לנסות ולעזור בדרך אחרת? אמרתי לה שביתנו פתוח תמיד ומי שהיא רוצה מוזמנת

הי אמא מאושרת
להתרשמותי, הילדה שלך

יודעת, מסוגלת ומעוניינת להסתדר לבד.
מעבר למילים שהילדים שלנו אומרים לנו - חשוב שנלמד להקשיב להתנהגות שלהם; זו שפה בפני עצמה.
ואם את מבקשת להיות בטוחה בכך, תוכלי לנסות ולשאול: "שמתי לב שההצעות שלי לגבי הזמנת חברות לא כל כך מדברות אליך... נראה לי שאת מסתדרת לבד ואת לא כלך כך זקוקה לעזרה שלי. אז נראה לי, שאני יכולה לסמוך עליך שתסתדרי בכוחות עצמך. אם בכל זאת, את זקוקה לי לעצה טובה או עזרה כלשהי - אני כאן וכמובן, שהבית פתוח תמיד"...

ולבסוף - שאלה שלי (גובלינית) כאמא לאמא - האם הבית שלכם ת מ י ד פתוח לחברים של הילדים? האם תמיד זה מתאים? האם זה תמיד בעדיפות ראשונה? אני שואלת, כי אני זוכרת שלא תמיד זה התאים לי שיגיעו חברים. לפעמים אני / בעלי / האח - היינו זקוקים ל"ספייס" משלנו. נקודה למחשבה נוספת היא, שחשוב באמת לתאם את הדברים האלה מראש - אצל מי מתארחים היום ו/או מי מתארח היום, כדי לנהל את סדר היום של הבית... מה דעתך?

תודה, וברור לי שהיא

יודעת להסתדר, אבל היא כל כך נהנך אצל חברות וכשחברות באות.

לגבי השאלה אפשר לומר ש 99% מהמקרים אני אסכים שחברות יבואו. היא בגיל שבו הן עצמאיות ומסתדרות לבד. והיא יודעת שאני מסכימה.

למעלה