אשמח לעזרה..

קים באז

New member
אשמח לעזרה..

הבעיה שלי קצת הרבה שונה. אולי הבעיה שלי לא מתאימה לפה אבל זה הפורום שנראה לי הכי מתאים לשתף בו את זה. שבוע שעבר הלכתי לשבת חתן של בן דוד שלי. זה היה בבית כנסת. אני בת 14 וכשהמבוגרים ישבו והתפללו או שרו לחתן בר המצווה הילדים שיחקו בחוץ. פגשתי ילדה מאוד מתוקה ויפה בת שלוש וחצי. שיחקתי איתה ואחר כך היא התיישבה לידי עזרתי לה לאכול. היא הייתה עם שמלה והמלה עלתה לה למעלה. קודם כול כל הפרצוף של שריטות עמוקות ודם יש לה סימנים של שריטות בכתפיים בידיים ולכל אורך היידים. היא מלאה בסימנים של מכות סגולות וכחולות. מה שכן היא נראת מאוד לא מטופחת ו"מלוכלכת" השער שלה לא מסודר מלא קשרים ונודף ממנה ריח רע. ככששאלתי אותה מה קרה בכל הגוף ולמה היא מלאה שריטות ומכות היא ענתה " אימא שלי הרביצה לי". אני חוששת שהילדה עוברת הזנחה והתעללות. ועוד לילדה יש אח בן 9 ואחות תינוקות בת שנתיים גם האחים שלה מלאים שריטות ומכות. האימא נתנה לילדה הקטנה ולאח שלה את התינוקת והלכה לאכול. השאירה אותם לשמור עליה. ראיתי אותה גם דוחפת את הילדה פעמיים שנמצדה עלייה ואמרה לה שתעוף ממנה. וגם כשהילד הפיל את התינוקת והיא בכתה היא לא עשתה דבר והיא ראתה את זה. אישה אחרת ניגשה להרגיע את התינוקת. כאב לי הלב עליהם, רציתי להגיד למישהו אבל אני לא יודעת למי. אם אני אגיד את זה להורים שלי הם לא יעשו כלום - אני יודעת. בבקשה תעזרו לי האם לעשות מעשה לספר למישהו או לשכוח מכל העניין ?!

גרא.

New member
קים באז,טוב שהבחנת במצבה של הילדה ועל כך מגיע

לך יישר כוח.באופן טבעי עלייך לספר להורייך על כך בכדי שהם יפנו ללשכת הרווחה המקומית בכדי שיתערבו. אם את משוכנעת מתוך הכרות עם הורייך שהם לא יעשו מאומה.את יכולה גם להתקשר טלפונית לאל"י (אגודה להגנת הילד) לקו החירום לדיווח על התעללות בילדים 1800-22-396-966 עם כל המידע שיש לך על המשפחה,. זהותך תשמר בסוד,ולא תמסר להורי הילדה .אפשרות נוספת היא שתפני בעצמך ללשכת הרוווחה של העירייה או המועצה המקומית בה את גרה,בכדי לספר מה ראית.דיווח כזה על התעללות,מחוייב גם ע"פ חוק,לכן אין לך ממה לחשוש.

אוי

כמה קשה זה לראות כזה דבר
מה שאת מתארת -- באמת נשמע רע. קשה אפילו לאנשים מבוגרים להתמודד עם זה-- כל הכבוד לך שנכנסת לזה אפילו בגילך. מותר לשאול למה את בטוחה כל כך שהורייך לא יעשו כלום?

תוכלי גם לפנות ליועצת החינוכית בבית ספרך,כך

שהיא תמשיך את הטיפול בבעיה.אם תיווכחי שלא קורה כלום,אז תפעלי גם בהצעותיו של גרא.לדעתי,הטוב ביותר,שתתקשרי לקוו החם להגנת הילד ותשמעי מהם מה הם מתכוונים לעשות בנדון. כל הכבוד לך על הרגישות,האיכפתיות והתעוזה !

למעלה