אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

לפני מספר ימים התחלתי בעבודה חדשה בתור פקידת קבלה באיזה משרד, ישנה עובדת אחת שחופפת אותי,ממוצא רוסי נראת מקצועית ועובדת שם כבר תקופה ארוכה ומוערכת ע"י הבוסים. מנגד בכל פעם שאני איתה היא מתנהגת בכעס ובקנטרנות כלפיי,ולא מגלה אמפתיה להיותי חדשה מזדרזת בלימוד שלי,ומתנהגת אין מילה אחרת -כמו דיקטטור. נתקלתם בתופעה? מה באמת אפשר לעשות? אני משתדלת לעמוד בקצב ולחייך בנימוס למרות הכל ומנסה עד מאוד להסתדר איתה למרות שבפנים לשון הרע מציף אותי בוא נגיד ככה..למה אנשים שמגיעים גבוה עלה להם השתן לראש? מדוע לא לגלות סבלנות ולזכור שפעם גם אתם הייתם שם? במילה אחת תסכול.

לידול

New member
היי

לדעתי, תשמרי הכל בלב במיוחד כשאת חדשה. תהיה נחמדה וסופר מקצועית ותעשי עבודה מצויינת למרות הכל. יכול להיות שעוברת עליה תקופה קשה, אולי אפילו השנתיים האחרונות הם תקופה קשה בשבילה ואולי זה יימשך עוד שנתיים. מי יודע. ולא צריך לשנות לך. אבל את תעשי את שלך ותהיי סופר מקצוענית.

תשובה אני מסכים עם לידול בקשר למקצועיות וכ"ו. סיכוי גבוה שאותה בחורה פשוט רואה בך איום להמשך העסקתה בעסק. אל תצפי ממנה להיות ידידה שלך ומאידך, אל תוותרי לה על כל דבר (כי אחרת את נשארת עם דברים בתוכך וזה לא פחות גרוע). כשהיא מגזימה, תעירי לה ואפילו תפני לממונים עליה. חשוב שתעמידי לה גבולות, אך תפעלי בשכל ובחוכמה.

הבחורה היא בעיית המיקרו

היותי חדשה ולא מועילה כרגע הוא בעיית מהאקרו. נכון שקשה להיות חדשה אבל זה כזה מתסכל לצאת "בלונדינית " בכל דבר שוואלים אותך או רוצים ממך מבלי שאת יכולה להוכיח את ההפך ואת האופי האמיתי רק כי את לא יודעת את החוקים השונים לעומק. בקיצור תקופה זמנית שאני מקווה שתעבור וכמה שיותר מהר יותר טוב. תודה לכולם על העזרה אני מעריכה מאוד.

mick23

New member
וכמובן זה נורא חשוב להזכיר שהיא ממוצא רוסי

פשוט לא יכולת להסתדר בלי גזענות, אה?

mick

למרות שנראה כאילו שבב של גזענות היה קיים שהודעה,לא לכך היתה הכוונה. למעשה אם היית אומר סטיגמה הייתי מסכימה יותר. יש לי חברים ומכרים רבים ממוצא רוסי . ואמנם הייתי חייבת לציין את המוצא משום שבכדי להבין את ההנתהגות של אותה אותה הבחורה היה לי נוח להשתמש במוצא כי דרך ההתייחסות שלה היתה מאוד דומה לחינוך הסובייטי-ללא צחוק כלל. משהו בקו הישיר הליניארי,דרך הדיבור הקורקטית ומקצועיות נטו מאפיינים מאוד ספורטאים,מתמטיקאים ואנשים רבים מה לעשות-ממוצא רוסי. אם חלילה נמצאה הכללה,לא זו היתה הכוונה ואני מתנצלת עבורך ועבור כל מי שחשב אחרת. שיהיה חג נעים.

למעלה