אשמח לעזרה...

telush

New member
אשמח לעזרה...

בס"ד אהלן! נרשמתי להשנה, ללימודים באוניברסיטת בר אילן בייעוץ חינוכי ולשון. יש לי מס בעיות...: עבודה בייעוץ כוללת רק תואר שני ולכן בחרתי לשון שאני אעשה בזה תעודת הוראה וככה אני אוכל לעבוד ביינתיים בתור מורה ללשון (ואפילו להעביר שיעורים פרטיים וכאלה..) ואז לעשות את התואר השני ולעבוד כיועצת. הבעיה: אני לא ממש אוהבת לשון! אני מעדיפה על פני זה מתמ' או אומנות אבל מתמ' זה קשה מידי באוני', ואומנות באוני' זה עיוני (ואני לא אוהבת את זה..) וגם אין אח"כ עבודה בהוראת האומנות... אז יש אפשרות להתחיל שנה א' ללמוד ייעוץ ואומנות בבר אילן ולהמשיך ללמוד את זה במכללה וככ זה אומנות כמו שרציתי... השאלה העיקרית היא האם כדאי ללמוד מקצוע שאתה פחות אוהב אבל יותר סיכוי שיש בו עבודה או ללמוד מקצוע שאתה יותר אוהב עם פחות סיכוי לעבודה...? סליחה עם הסיבוכים ותודה על העזרה:]

לא לחינם יצר בי רוח אמץ וטהר פנימי

את בעצם שואלת האם ללכת על בטוח (לשון- שיעורים פרטיים) או על מה שאהבה נפשך ועל מה שאת נמשכת אליו סביר להניח שבמקום שאליו את נמשכת מסתתר יעוד כלשהו האם תוכלי להצביע עליו? מה תוכלי להביא לעולם אם תלמדי אומנות שלא תביאי אם תלמדי לשון? אני מעריכה את הפרקטיות שלך ואת הרצון שלך לתכנן את הקריירה שלך נראה שכדאי לבדוק האם ההנחה שלך שאין אפשרויות תעסוקתיות בתחום האומנות היא מבוססת הדרכת אומנות והוראתה במסגרות שונות היא תחום רווח ונפוץ כדאי לבדוק האם אפשר לשלב את המשיכה הטבעית וההנאה ביחד עם הצורך להתפרנס בזמן התואר השני בנוסף, צריך לזכור אנשים שלומדים לתואר שני ממשיכים להתפרנס לעיתים מעבודות סטודנטים מתקדמות ואפילו בעבודות אחרות וייתכן שיכולים להיות תחומים נוספים שבהם תוכלי למצוא עבודה ההמלצה שלי לבדוק ולהרחיב את מעגל האפשרויות ולראות כיצד ניתן בתוכו לממש את הרצונות באופן אחראי ויחד עם זה מהנה מחקרים מראים שאנחנו מאושרים יותר כשאנחנו משקיעים בעבודהלכיוון העתיד תוך כדי קבלת הנאה גם בהווה מדהים לקרא את כתבי הרב קוק בסוף השאלה שלך אני חושבת עליו ועל הכתיבה שלו על ארץ ישראל הוא הלך עם צו פנימי ומשיכה גדולה בזמנים שבהם זו היתה בחלטה לא פופולרית ויחד עם זה נראה כי היה אדם אחראי, יוצר, מנהיג מה איפשר לו את זה? איך הוא מהווה השראה עבורך? איזה כוחות נותנת המשיכה הפנימית לעשות דברים בעולם? בהצלחה אפרת נצר וייס

telush

New member
השאלה היא...

בס"ד אם לא יתאים לי לעשות תואר שני אחרי שאני אסיים את התואר הראשון? כדאי שיהיה לי לפחות בתואר הראשון עבודה במשהו... בלשון אפשר ללמד בכל בי"ס, ולהגיש לבגרויות בנוסף לשיעורים פרטיים. באומנות מה אפשר? ללמד בבי"ס יסודי..? או בתיכון? זה אפשרי כשלומדים במכללה לא באוניברסיטה.. ואני לא חושבת שבא לי להיות מורה לאומנות עיונית, אני רק אוהבת את הצד הטכני של העיניין. בקשר לרב קוק, הוא נחשב לדמות מאד מרכזית בכל מה שקשור לציונות הדתית.הוא בעצם זה שחיבר את הרעיון של ציונות ויישוב הארץ יחד עם תורה. מה איפשר לו את זה..? אני מניחה שהוא האמין בצדקת דרכו לכל אורך הדרך, למרות שהיו לו מתנגדים רבים הוא המשיך במה שהוא האמין. מבחינתי הוא אב הרעיון של כל מה שאני מאמינה בו, שלימדו אותי להאמין. הוא כתב המון ספרים ואגרות, אני יודעת מאד מעט, אבל ישנם הרבה אנשים דתיים שיכולים לתת הרבה יותר הסברים. קצת קשה לקרוא את מה שהוא כותב, זה מאד עמוק אבל שווה לימוד.... תודה על העזרה.

אמנות או נמות?

את בטח מכירה את המשפט הזה חשוב מאד שתבחרי תחום לימודים שמעניין לך ומושך אותך מניסיוני אם זה רק שימושי ולא מדליק זה עלול גם להימאס ולכן זה רק נראה ביטחון אבל בפועל אנשים לומדים ואחר כך לפעמים עוזבים או לא ממשיכים לעבוד בזה בואי נדבר קצת על אומנות מעשית- מה מושך אותך בזה? מה כיף לך בזה? מה את אוהבת? האם את יכולה לדמיין את עצמך מדריכה או מלמדת אנשים אומנות? לגבי הרב קוק- השאלה שלי היא בדיוק זו- מה זה הדבר שאם תתחברי אליו בתוכך יהיה לך כח לעבור כל מה ואיך? אפרת נצר וייס

למעלה