אשמח לעזרה

TRANSFER

New member
אשמח לעזרה

שלום לכולם, האמת שאין לי מושג במחשבים ניידים. הרעיון פשוט נראה לי נוח מאוד ולא מסורבל, המחשב הנייח כבר בקושי פועל והחלטתי לקנות חדש בדגש על מחשב נייד. איך להתחיל? מאיפה קונים? מה כדאי? איזו חברה? דגם וכו'... השימוש העיקרי שלי למחשב בכלל הוא בעיקר אינטרנט, סרטים, מוזיקה וכדומה... מעט מאוד פעמים מצאתי את עצמי משחק במשחקים "כבדים". חשוב שתהיה: - תקשורת אלחוטית לאינטרנט, בלוטוס. - מצלמה מובנת. - צורב DVD - (שמעתי על דבר חדש של "קורא טביעות אצבע"- האם הייתם מציעים את זה?) מה אתם מציעים לי? כעקרון התקציב הוא סביר. אין לי מגבלה מסוימת..(נראה לי שבסביבות עד 4000 , אבל אם זה יהיה פחות-לא אהיה עצוב, מה גם אם מחשב יהיה ממש טוב, ויעלה לדוגמא 5000 זה לא אמור להוות מגבלה מסוימת, אני פחות או יותר גמיש בנושא). תודה רבה.

יאיר B

New member
חשוב לדעת כמה דברים על נידיים:

1. מחשב נייד יעלה בין פי 2 לפי-3 ממחשב שולחני מקביל לו בכוחו. 2. תיקון מחשב נייד יעלה החל מפי 2 ממחשב שולחני ועד למצב שלא כדאי לתקן אותו כי קניית חדש תהיה זולה יותר. כלומר החלפים של הנידיים יקרים ביותר ויחודיים, מה שמביא אותי למספר 3. תיקון של מחשב נייד יעשה במעבדות יחודיות לזה. מעבדה שכונתית של מחשבים שולחניים לרוב לא מחזיקה חלקי חילוף לניידים. גם "הבן של השכן" לא יוכל לעזור לך בגלל יחודיות החלקים. 4. אין אפשרות לשדרוג כמו בשולחני. מלבד הוספת זיכרון והחלפת דיסקשיח (וגם אלו מוגבלים בכמותם בהשוואה למחשב שולחני), לא תוכל לעשות כלום. עכשיו תחשוב אם אתה רוצה נייד ואם כן - תחזור ונראה מה עושים. אגב, התקציב שלך מתאים בהחלט לנייד סביר. תקשורת אלחוטית לרשת לצורב DVD זה סטנדרט (גם בלוטוס כעיקרון, אבל צריך לבדוק). מצלמה זה גם די סטנדרטי בדגמים ביתיים. קורא טביעות אצבע זה קשקוש לדעתי.

TRANSFER

New member
קודם כל תודה רבה על התשובה

משום מה נכנס לי דחף כלשהו למחשב נייד שאני לא יודע להסביר... זה לא יחליף את המחשב הנייח, בעתיד אני ארכוש גם מחשב נייח. לגבי התקציב- זה לא שאני מיליוני, פשוט אני לא יודע את טווח המחירים. בעקרון אם מחשב סביר יעלה 3000 זה יהיה נחמד... אבל אני לא אבכה על תוספת רצינית במחיר במידה ויש אכן הבדל במחיר. חשוב לי שהמחיר לי יהיה תלוש מהמציאות ומהצרכים שלי. כפי שאמרתי, השימוש העיקרי זה אינטרנט.. גם אופיס, מכיוון שאני סטודנט. (ולא ארכיטקטורה וכדומה, אלא משהו הומני- מדעי החברה).. ולכן אני גם לי צריך מפרט טכני חזק- כלומר המשמש למשחקים כבדים. עכשיו איכשהו התעמקתי יותר, נכנסתי לזאפ, ובעיתונים ומצאתי כמה, אשמח לשמוע את דעתך, או אם יש לך הצעה יותר טובה כמובן שאשמח לקבל אותה. 1. מחשב ניידוEsprimo V5535 1.73GHzוFujitsu Siemens 2. Gigabyte W536M Intel® T5550 1.83GHz 15.4 2GB 250GB W536M-70578 3. http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000QiD73oMQlVuNvCSp7scFuep:12bbi68k5?id=sp5-4104386 תודה רבה!!

יאיר B

New member
נראה:

הראשון - סלרון עם כרטיס מסך של SIS וויסטה עליו - לא רעיון טוב לדעתי. השני - לא יודע איך גיגהבייט במחשבים (הם די חדשים בתחום) אבל המפרט בסדר גמור (ואפילו יותר) לאופיס ואינטרנט. השלישי - לנובו, כמו הגיגהבייט (מעבד יותר חלש, אבל יותר זיכרון). חברה עם שם טוב, אבל שנה אחריות בלבד. הרביעי - מעבד סלרון. בעיקרון לאופיס הוא בסדר, אבל כדאי להשקיע עוד קצת (ההבדל במחירים לא גבוה מאוד כיום). קצת כבד (כמו כל המחשבים של HP), שנה אחריות. החמישי - דל. מעט זיכרון, שנה אחריות (אבל את שניהם אפשר לשדרג בעלות לא גבוהה), שוב מעבד סלרון. השישי - אייסר. בסדר גמור לאופיס ואינטרנט, שנה אחריות. מבין כל השישה הללו, הייתי לוקח את הלנובו או האייסר.

gili667

Member
לטעמי מחשב בסיסי עם מעבד כפול ליבה דור ראשון

יספיק לך אם הואעם XP אז מין הסתם גם גגה יספיק (גיגה נוסף בערך 100ש"ח נוספים) אם ויסטה אני ממליץ למעלה מ2 גיגה שלטעמי לא מספיקים מחשב כזה עם כרטיס מסך אונבורד 3100 עולה 2600-3300 ש"ח מחשב עם מעבד דור שני וכרטיס מסך עצמאי תמצא בסביבות 4000ש"ח ופחות ויתכן גם עם מסך 14 אינטש (עדיף לטעמי על ה154) בעמוד זה יש שרשור על הוינד כאשר הקונים טוענים שהוא מצוין לאינטרנט ולאופיס - זהו מחשב אשר באמת נייד (גודל ומשקל , לא תצטרך עבורו תרמיל גב כפי שראיתי קונים בבאג עבו מחשב.... נייד....)

למעלה