אשמח לעזרה

אשמח לעזרה

היי, יש לי בעיה שמאוד מציקה לי וקיימת כבר המון זמן- חוסר איזון הורמונלי. זה מתבטא בכך שיש לי פצעים מאוד כואבים בסנטר ובאיזור הלסת. זה מפריע לי מאוד, מוריד לי את הבטחון העצמי לגמרי, וגם את איכות החים. זה משהו שהחל בערך מאז שהתגייסתי (גיל 18, לפני 3 וחצי שנים) ואפשר להגיד שהזנחתי את העניין, מה שכמובן עשה לי רק רע. עד עכשיו ניסיתי לטפל בפצעים בכל דרך חיצונית אפשרית כמעט, וכמובן שכלום לא עזר. אני יודעת שהדרך היחידה לטפל בעניין זה מבפנים, אבל אני מסרבת בכל תוקף לקחת את תרופת הרעל רואקוטן, ומעדיפה לטפל בעצמי בדרכים טבעיות כמה שאפשר. עוד בעיה שמאוד מפריעה לי היא עיגולים שחורים מתחת לעיניים. התחלתי לא מזמן לשתות משקה כלורופיל (הבנתי שזה עוזר לעיגולים השחורים), ובהמלצה של קוסמטיקאית התחלתי גם לקחת ויטמין A של סולגאר בשביל הפצעים בסנטר. אבל לא נראה לי שכך אני אפתור את הבעיה.... אה, בנוסף להכל, אני גם אנמית. מבחינת תזונה- אני סטודנטית מאוד עסוקה, (גם עייפה כל הזמן) ולא אוכלת הכי בריא, לא כי אני לא רוצה, אלא פשוט כי אין לי איך. גרה בבית אצל ההורים, והם לא קונים ירקות, אלא רק מזון תעשייתי שאני משתדלת להמנע ממנו כמה שאפשר. הפסקתי לצרוך מוצרי חלב כי הם עשו לי ממש רע בבטן. אבל עדיין אין שיפור בפצעים. החלטתי לפנות לרפואה המשלימה. אבל אני לא מכירה מטפלים באיזורי, אז חשבתי לשאול כאן...אני יכולה גם לפנות לרפואה המשלימה דרך קו"פח, אבל אפשר לסמוך עליהם שם? או שזה סתם פתרון זול? ועוד כמה דברים לסיום- אין לי הרבה זמן, אין לי הרבה כסף, ואני מפחדת פחד מוות ממחטים (גם מדיקור סיני למשל), אבל אני מאוד מאוד מאוד מאוד רוצה לטפל בבעיה הזאת כבר כי היא באמת הורסת לי את איכות החיים לגמרי. (ואני לא צפה שהטיפול יקח חודש, אני יודעת שלוקח זמן..) אז אם יש פה למישהו הצעות למטפלים טובים, הגונים, אמינים מומלצים ולא הכי יקרים, אז אני אשמח. אשמח גם לכל עיצה נוספת שתבוא. תודה רבה
נ.ב- חוסר איזון הורמונלי זה משהו שאפשר לטפל בו והוא יסתדר וזהו? או שאני כל החיים אסבול ממנו ואצטרך להיות בטיפול תמידי? ואם אטפל בו טוב, הוא לא יחזור?

עוד פרט ששכחתי להוסיף

ניסיתי לטפל בבעיה גם עם גלולות, ניסיתי אפילו כמה סוגים, וכשזה לא עזר הפסקתי איתם (הייתי על גלולות 10 חודשים) והמשקל שלי תקין (53 קילו על גובה 1.60) אבל אני לא עושה ספורט או שום פעילות גופנית בכלל, כי אין לי זמן בכלל בכלל וגם בגלל העייפות.

חיפושית היקרה

קודם כל - כל הכבוד לך שאת עושה משהו כדי לשנות את המצב ! דבר שני, ניתן לפתור את הדברים הללו בדרך טיפולית טבעית. יש הרבה פרטים חסרים כמו - מתי בדיוק התופעות החלו? האם הם קיימות תמיד? מה מעצים אותם, מה מחליש אותם? בנוסף, אמרת שהפצעים החלו בערך כשהתגייסת. האם יש קשר בין הדברים? אלו חוויות לא נעימות היו בקירוב לתקופה הזו ? אותו הדבר לגבי האנמיה. חשוב לראות את הפרטים כדי לראות את התמונה המלאה.. מטפלים ביקשת ? אני סטודנטית שנה שניה לפסיכוקונקטיב, שיטת טיפול אנרגתית שמטפלת גם בבעיות מסוג זה. אם את מעוניינת - את יכולה לבוא אלי לטיפול ונוכל לעלות את הדברים ולטפל. (יש את כל הפרטים שלי כאן) דבר שיכול להתאים לך מאוד הוא שהטיפול הוא ללא תשלום - משום שאני מתמחה בשיטה כרגע. בכל מה שתבחרי, מאחלת לך הצלחה בריאות ואהבה. נטלי.

....

מתי התופעות החלו? העיגולים השחורים מתחת לעיניים התעצמו בערך בשנתיים האחרונות, משהו כזה. הפצעים גם כן בערך לפני שלוש וחצי שנים, והם לא היו רק באיזור הסנטר והלסת אלא גם בלחיים (במצח ובאף דווקא לא), ובשנה שנתיים האחרונות הם רק בסנטר ובלסת, וכל הזמן בלי הפסקה. מה מעצים ומה מחליש אותם אני לא יודעת....שום שינוי בתזונה בינתיים לא הראה תזוזה. אין לי מושג אם יש או אין קשר לגיוס ולשירות. מה שכן, אני אכן נמצאת בלחץ די תמידי, אני באה מבית של אנשים שלחוצים באופן קבוע ובלי סיבה, מכל שטות. אני נחשבת הכי רגועה בעולם לעומת כולם בביתי. אבל כן, אני לחוצה. האנמיה, גם בערך שנתיים...והיא גם לא מטופלת כמו שצריך, אם בכלל. מה זה פסיכוקוגנטיב? אני לא מכירה את המקצוע.....אשקול בשמחה את הצעתך, אבל לא הבנתי איפה הפרטים שלך בדיוק.... ותודה רבה

חיפושית יקרה

לפי מה שאת מספרת - בשנתיים האחרונות בעצם הדברים הללו יוצאים החוצה. את מספרת על הזנחה מסויימת ועל עייפות.. עיפות ממה הייתי רוצה לשאול. בעולם שלי בתפוז תוכלי למצוא הסבר על השיטה אשמח לעזור לך 054-6463358 נטלי.

0 אור 0

New member
נטלי שלום

ברוכה הבאה לפורום, אנא שימי לב - ההודעה שלך עוברת את הקו הדק של הפרסום העצמי, מותר להכניס את פרטיך האישיים בחתימה, אך לא בגוף ההודעה ולא כחלק מהתשובה בשרשור אנא הקפידי להמנע מכך בעתיד

אשכר

New member
רגע רגע... בואי נבדוק את המצב בכל החזיות:,

א. האם את חייבת להיות עסוקה / סטודנטית עכשיו? האם אין מצב לקחת איזה שנה הפסקה מאיזשהו מרוץ מוזר שאת לדברייך שרוייה בו, כדי שהחיים שלך "יתפסו על עצמם" יותר טוב? מנקודת מבטי - השקעה באיזון הזה של הגוף והנפש, היא מה שתביא לך חיים יותר עשירים, יותר הזדמנויות, יותר יכולת. לא האוניברסיטה. אם תשפרי את חייך במובן הזה, ישתפר גם הבטחון העצמי, וכך גם הזדמנויות התעסוקה שלך (אם זו הסיבה בגללה את סטודנטית). ב. עיגולים שחורים מתחת לעיניים אומרים בד"כ 2 דברים: 1) שאת נאבקת בגוף שלך למנוע ממנו שינה 2) שאת לא שותה מספיק מיים (מיים רגילים לחלוטין, נטולי קפה או תה, בטמפ' החדר, לפחות 2 ליטר ביום) את (1) קצת יותר מסובך לפתור לחלוטין. ג. בעיות שינה יש לתקוף בכל החזיתות את חייבת לבדוק מה מפריע לך לישון כמו שצריך ולשפר כל אחד מהתחומים: 1) רעשים בסביבה 2) השמנת יתר (משפיעה על נשימה בשינה) 3) פחדים (מחלומות, מההורים, ...) 4) בגלל חוסר בויטמיני B, וברזל 5) בגלל מתחים ורצון "להספיק עוד משהו לפני שאת הולכת לישון" 6) בגלל מתחים ורצון "להספיק לקום מספיק מוקדם בבוקר" 7) בגלל חוסר נוחות (בגדים, מצעים...) 8) זיהום אויר (אבק, מפעלים, עשן, לכלוך בבית ועוד) 9) צריך למצוא פתרון של מקום מנוחה בצורה אופקית ורגועה באמצע היום לאיזה חצי שעה - שעה וחצי, כשהגוף שלך דורש את זה, במקום לצרוך עוד כוס קפה למשל. זה לא חייב להיות מקום ספציפי - זה יכול להיות כל מקום, אך בשינוי גישה לטובת שינה בציבור. ד. גם אנמיה צריך לתקוף בכל החזיתות: 1) ישנם מוצרי מזון המפריעים לספיגת ברזל, 2) ישנם המון מוצרי מזון צמחוניים המכילים ברזל - שווה לחקור את הנושא, ולהתחיל לאכול ברזל מירקות וזרעים באופן נוזלי בשילוב הויטמינים הדרושים לספיגתו 3) בדקי למשל מוצרים כמו שמרי בירה, טחינה, חסה ועלים אחרים, דג סלמון ועוד. ה. אם את עובדת ואין לך שכר דירה לדאוג לו - אין שום סיבה בעולם לא לאכול כמו שצריך. קני לעצמך את המזון הדרוש לך. יתכן והורייך ילכו בעקבותייך, כי בסה"כ מזון מזין יותר - הוא גם מספר וטעים יותר. ו. רפואה סינית (למשל) אינה מחיבת דקירות - יש גם שיטות של לחיצה בנקודות הדיקור ויש גם שיטות אחרות. ז. זמן יש לך, כמו שראינו למעלה, זה עניין נטו של סדר העדיפויות שרק לך יש את הסמכות והיכולת לשנותו. אני מוקף אנשים שדוחים את בעיותיהם ל"אחכ". קודם צריך לסיים עם הבגרות, ואח"כ צריך צבא, ואח"כ אין זמן כי הם באוניברסיטה, ואח"כ פתאום הם חייבים לצאת לטיול בהודו, ואח"כ פתאום יש חתונה, וילדים, וסידור של האוטו במוסך, וכל מיני שטויות, ואז בגיל 60 יש לך חיים מחורבנים וסרטן. גיל 21 הוא גיל נפלא להתחיל לשלב בחיים שלך את הטיפול. ח. איזון הורמונלי הוא דבר פתיר, אך בד"כ הדבר דורש נכונות לשינוי: בהרגלים שלך, ובציפיות שלך, וכו'. דברים שהיו נוחים ונעימים, "בטוחים" ורגילים עלולים להעלם. האם את מוכנה לעשות את השינוי הזה?

אז ככה

אין שום סיכוי שבעולם לעזוב את הלימודים. זה לא פשוט כמו שזה נשמע, וזה חשוב לי מאוד מאוד, בראש סדר העדיפויות שלי וזה לא סותר בכלל את זה שאני רוצה לעזור לעצמי. אם כל אדם שיש לו בעיות שהוא צריך לטפל בהם היה זונח את עיסוקיו היומיומיים בשביל להתמסר כל כולו לטיפול, אז מצבנו היום לא היה טוב במיוחד. בקשר לעיגולים השחורים- אני גם לא ישנה הרבה, והכי חשוב- אני שותה מעט מאוד, גם מים וגם כל דבר אחר. אני שותה משקאות כמו קולה (אני מכורה) אבל לא בכמויות מוגזמות, אלא משהו כמו פחית ביום. ומים אני בקושי שותה, פשוט כי אין לי את תחושת הצמא. אני מסתובבת באופן קבוע עם בקבוק מים איתי כדי שהוא יזכיר לי לשתות, אבל זה לא עוזר כל כך...אני יודעת שזה גרוע אבל אני באמת משתדלת לשפר את העניין... בקשר לאנמיה- אני לא מטפלת בה כראוי, אבל אני כן לוקחת ברזל עדין, שלא עוזר לי בכלל. ובקשר למזון, כמו שאמרתי בהודעה הראשונה אני אוכלת בעיקר מזון תעשייתי מוכן לצערי. אני בעד טיפולים של רפואה משלימה, מאוד בעד אפילו. אבל כמו שאמרתי, אני לא מכירה מטפלים מהאיזור שלי או מכל איזור בעצם, ואני לא יודעת מה טיב המטפלים דרך קופות החולים... אני אכן מוכנה לעשות את השינוי הזה, אבל כמו שאמרתי, לא על חשבון סדר היום הקבוע והמאוד חשוב שלי. אין מה לעשות, יש דברים שחייבים להעשות, ואני לא חושבת שזה אומר שישאר לי כל החיים חוסר האיזון ההורמונלי. תודה רבה גם לך

למי שמפחד ממחטים-

יש כמה אפשרויות בתחום הרפואה המשלימה. אני כהומאופתית יכולה להמליץ לך על התחום הזה שבו האינפורמציה נלקחת בדיבור בלבד והתרופות ניתנות בצורת סוכריות מציצה. הומאופתיה עובדת נפלא בכל מה שקשור לבעיות הורמונאליות. וכמובן נלקחים בחשבון כל הצדדים האחרים-לחץ, אנמיה, עייפות. בענין המחיר-ניתן למצוא פתרונות מוזלים. (אם התחום ידבר אליך שלחי לי מסר ואני אתן לך אפשרויות) כל טוב עירית

אשכר

New member
עוד לא אמרת מהו האיזור שלך

יש לך דעות מאד מוצקות על איך העולם צריך להתנהל. אין לי בעיה עם זה. אבל אותה דרך חיים הביאה אותך לבעיה שאת מתארת! אם למשל חוסר שינה וחוסר שתייה גורמים לך לחוסר איזון פיזי והורמונלי (נניח - ויכול להיות שזה המצב), אז מה נראה לך יותר נכון: 1. לקחת תרופה (אלטרנטיבית או קונבנציונלית) כדי לתקן את הבעיה 2. להתחיל לישון ולשתות כפי שצריך 3. לחיות עכשיו מהר מהר ולהספיק את כל מה שרצית, ואח"כ לטפל בבעיה כשיהיה לך זמן וכסף ?

אשכר

New member
אז אוקי, אני מסכים שלא חייבים לעצור הכל כדי

אז אוקי, אני מסכים שלא חייבים לעצור הכל כדי לפתור בעיה "שולית". אפשר לשלב טיפול בעיסוקים השונים של החיים. רק שלדברייך - אין לך זמן בכלל. אז איפה את רוצה "לדחוף" את הטיפול הזה? לדעתי את רק מחפשת קיצורי דרך. ובכן המלצתי לך היא לשפר בכל סעיף ממה שכתבתי, לפחות קצת, את אורחות חייך.

harduf9

New member
איזון הורמונלי ואחר

חיפושית שלום המטרה בכל טיפול היא איזון, ניתן להגיע לאיזון כמעט בכל תחום, גם בתחום ההורמונלי. כלורופיל הוא טוב לניקוי אך אינו מאזן הורמונלית, ויטמין A הוא טוב לעור מאחר ומאיץ חלוקת תאי אפיתל אך גם הוא אינו מאזן הורמונלית. ויטמין A בעודף רעיל בדיוק כמו הריאקוטן. שילוב של טיפולי רפלקסולוגיה עם תזונה ותוספי תזונה נכונים יכולים להביא אותך לאיזון מהיר יחסית, חודשיים עד שלושה (+-). אבל כמו שאשכר כבר רמז לך (בעדינות) מהות הריפוי היא בשינוי. גם אם תעשי הכל כמו שצריך ותגיעי לאיזון את תצטרכי לשמור על חלק מהטיפול כגון תזונה, מים ושתייה אחרת הגוף שלך שוב יצא מאיזון. שורה תחתונה כמו שהגעת לחוסר איזון לפני כמה שנים כך ניתן להחזיר את האיזון אך אין זה אומר שברגע שהושג איזון הסתיימה העשייה. פרט שולי שלא ציינת הוא אזור מגורייך, קשה להמליץ על מטפל/ת אם איננו יודעים היכן את גרה או עד להיכן את מוכנה לנסוע. בריאות שלמה גיא הרדוף

0 אור 0

New member
טיפול לא לוקח זמן וגם לא יהיה כל כך יקר

קודם כל תשובה לנ.ב. שלך: אני הייתי במצב של חוסר איזון הורמונלי שהגיע עד מצב של הפסקת מחזור מוחלטת (שחשבתי שזה סתם גיל מעבר מוקדם, אבל היו עוד כמה דברים יותר חמורים שהם שהביאו אותי לטיפול), אחרי הכניסה שלי לרפואה משלימה, שהתחילה מטיפול רפלקסלוגי ארוך של כמה סדרות טיפול, התחיל שיפור בדברים האחרים, ובשלב מסויים גם הופיע מחזור סדיר שהפתיע אותי לחלוטין. אז כן - בהחלט אל תחכי לגיל מבוגר כדי לפתור בעיות כאלה. שנית לגבי הכסף: במקום להוציא כסף על תוספים יקרים, תוציאי אותו על טיפול טוב. יש גם אפשרות להכנס כפרויקט הסטאז' של סטודנט בבית ספר לרפואה משלימה בקרבת מקום מגורייך או האוניברסיטה. באיזור שלי זה נעשה בחינם, יש מקומות שזה בתשלום סמלי - והאיכות של הטיפול בדרך כלל גבוהה, כי מדובר בסטודנטים מתקדמים ובפיקוח של המורה. שלישית לגבי השיטה: גם אני מפחדת ממחטים, ולכן הגעתי לרפלקסולוגיה. עובד קצת יותר לטא אבל לא פחות אפקטיבי. במקרה שלך את צריכה שילוב של שיטת הטיפול, יחד עם יעוץ תזונתי שיעזור לך לבנות לעצמך תפריט מרפא . אין לי שום ספק שאחד הגורמים העיקריים לבעיות העור שלך, לאנמיה וגם חלק מחוסר האיזון היא התזונה הגרועה - לבקש מההורים לקנות ירקות ופירות, או לעצור חצי שעה פעם בשבוע בדרך הביתה לקנות קצת, זה אפשרי אפילו במערכת הכי עמוסה. להכין סנביץ' מלחם מלא עם טחינה או אבוקדו והרבה ירקות , או לקחת תבשיל מוכן בקופסא, יחד עם שקית פירות, ירקות וקצת אגוזים ושקדים לאנרגיה = זה לא לקוח לא זמן ולא כסף - רק החלטה ומודעות. אני לא אומרת שזה פשוט - הרבה יותר פשוט לחמם שניצל תעשייתי או להזמין צ'יפס ובשר בקפיטריה ולשתות פחית קולה. אבל בשביל להרגיש יותר טוב זו השקעה שווה. ודרך אגב, אם כבר את במקרה אוכלת בקפיטריה, אז באוניברסיטאות ומכללות שאני מכירה יש בדרך כלל לפחות קפיטריה אחת שכוללת בר סלטים ומאפשרת לך בלי מאמץ לאכול בריא.

../images/Emo187.gif

בקשר לכלורופיל- הוא מנקה את גוף, אבל באמת עוזר לעיגולים השחורים מתחת לעיניים? ולא הבנתי גם אם צריך פעם או פעמיים ביום...בכל מקום כתוב משהו אחר. בקשר לויטמין A- מה נחשב לעודף בויטמין? אני רוצה רק כמות שתטיב לי עם הפצעים בפנים וכמובן לא שתזהם לי את הגוף. רפלקסולוגיה יכולה לעזור לי לחוסר איזון הורמונלי?? זה יתכן?? רפלקסולוגיה זה לא בעצם מסאז' ברגליים? (לא מזלזלת חס וחלילה, פשוט לא מכירה את התחום, אז שואלת...) בקשר לאוכל- כן אני בהחלט אבקש מההורים שלי שיהיה בבית יותר אוכל בריא. וזה גם מאוד הגיוני שמצב הפנים שלי הוא כזה כתוצאה מאוכל זבל כי זה התחיל בערך בתקופת הצבא, ובצבא אכלתי רק ג'אנק פוד ושום דבר חוץ מזה. אני גרה בנתניה (ואין לי רכב וגם לא רשיון), אז יש באיזור מכללות שאפשר לקבל דרכם טיפול מוזל או בחינם (אדרבא)? ומה בקשר לקופות החולים? לא כדאי לי ללכת לייעוץ וטיפולים דרך שם (כללית לצורך העניין)? אני פשוט לא מבינה את זה! כמעט כל מי שאני מכירה מרשה לעצמו לאכול אוכל תעשייתי וזבל בכמויות, ועור הפנים של אנשים כאלה נראה נפלא! (ורובם גם מעשנים...) לנצח אני אצטרך לאכול ירקות ולהמנע מקולה כדי לא לסבול מעור פנים זוועתי?
וליטר וחצי מים (נקי, לא תה וכאלה) זה מספיק? (למרות שאני בקושי בקושי שותה ליטר מים ביום אפילו...) תודה רבה רבה לכל מי שענה ועונה לי, זה מאוד חשוב לי....

0 אור 0

New member
תשובות לשאלותיך

אני לא ממליצה על שום תוסף בלי התאמה אישית - האידיאלי הוא לקבל את כל מה שצריך ממזון מגוון ועשיר ולא מתוספים. גם אם צריך לקבל תוספים אז רק לאחר אבחון. להבהרה - אבחון של רפואה משלימה מתחום שעוסק גם בתזונה - אני למשל עוסקת ברפלקסולוגיה, אז העצות התזונתיות שאני יכולה לתת לך הן כלליות, אבל נטורופת או מי שעוסק ברפואה סינית יכול להתאים לך את התזונה בצורה יותר מדוייקת. רפלקסולוגיה היא שיטה שבהחלט יכולה לעזור, הטיפול נעשה דרך מגע בכף הרגל, אבל מטפל בכל הגוף. בקשר לאוכל תאמיני לי שאחרי שהגוף שלך יתנקה מהג'אנק, את לא תביני איך יכולת לאכול את הדברים האלו (נו טוב - יש תמיד איזה חטא קטן ומתוק שאי אפשר לוותר עליו). וכן - תזונה בריאה זה לכל החיים, בכל גיל זה מועיל ומבריא. כמות מים לא מודדים בליטרים אלא לפי הצורך של הגוף: אם השתן שלך בהיר, זה סימן טוב לכך שאת שותה מספיק. אם את שותה מספיק מים תרגישי ייותר רעננה וקלה, והעור יהפוך ליפה ובריא יותר. ולגבי מטפלים או בתי ספר בנתניה - צר לי אבל אין לי מושג. אני יודעת שיש בתי ספר בוינגייט, אבל לא יודעת איך מגיעים לשם בלי רכב

izackv

New member
בעיה של זמן...

פעם פגשתי קרדיולוג שסיפר לי את הסיפור הבא: "חבר שלי הוא מנכ"ל עסוק ומצליח בחברה גדולה. כל פעם שנפגשנו שאלתי אותו מה קורה עם קצת שמירה על כושר. כל פעם הוא ענה שהיה רוצה מאוד לעבוד על הכושר, אבל אין לו זמן בכלל. יום אחד כשנפגשנו הוא שאל אותי אם אני יכול להכין לו תוכנית כניסה לכושר. שאלתי אותו מה בדיוק השתנה והוא אמר שהתקף הלב עזר לו להבין שכל בעיה שנראית בעיה של זמן היא בסך הכל בעיה של סידרי עדיפויות." ולכן, מהיום, במקום להגיד: "אין לי זמן" אמרי: "זה לא בסדרי העדיפויות שלי" המשפט השני הרבה יותר מדויק וגם מכיל בתוכו רמז לגבי הפתרון...

למעלה